1. IVF srpen 2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
346
2.8.15 17:23

@MartinaCV my to máme podobně, v úterý odebráno 23 vajíček, ve středu jich bylo dobrých už jen 15, metodou ISCSI se jich 11 podařilo oplodnit (to nám řekli ve středu ráno, když jsem volala). Pak jsem mohla volat až v pondělí, říkala, že se na ně v průběhu nechcou zbytečně dívat a vytahovat je kvůli tomu. Takže v pondělí jich bylo po prodloužené kultivaci šest a když jsem volala, už byly odebrány vzorky na to PGS a embrya byla zamražena, výsledky do tří týdnů sami zavolají. Já jsem měla hodně vajíček, takže by mi transfer ve stejném cyklu nedělali ani tak, s tím se počítalo. A řekli mi to samý, že je lepší počkat, až se sliznice uklidní, a transeferovat později. Já jsem v pátek brala poslední Utrogestan a teď už začínám krvácet, takže čekám zítra MS a transfer někdy kolem 24. (budu mít stimulovaný, nemívám moc ovulaci). A co se týče mražení, u nás jsou prý stejné nebo lepší výsledky s mraženými než s čerstvými, takže toho se nebojím. Jen jsem te´d celá napnutá, kolik jich je zdravých. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
2.8.15 17:31

@Netaneta Noo, máš to podobně jako já.. zapomněla jsem, v kterém jsi CAR? Mražení jakou metodou? Držím ti pěsti, aby byla embrya v pořádku a i dál to pokračovalo hladce :mavam: Myslím si, že 6 embryií k zamražení po kultivaci je moc hezký výkon!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
2.8.15 17:36

@MartinaCV jsme v Repromedě, jak jsem ti psala o stránku dřív. A jak to mrazí nevím, ale jsou u nás jedni z nejdražších, tak věřím, že tím nejlepším možným způsobem.:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
2.8.15 17:38

@Netaneta aha, už vím. On je rozdíl v tom klasickém mražení pomalém a vitrifikaci nebo jak se to píše, ta je lepší, mrazí se velmi rychle a do embrya se nedostávají krystalky ledu, které ho mohou poškodit. Tak držím pěsti! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
2.8.15 17:44

@MartinaCV jo, dívala jsem se na to a je to ta vitrifikace, ale jak říkám, já tomu CARu co se týče metod věřím hodně, všechny novinky zkouší mezi prvníma. Dokonce jsme místo PICSI využili metodu MACS, o které jsem na internetu nenašla skoro nic a ještě ji ani neměli v ceníku.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
2.8.15 17:45

@Netaneta a copak je to za metodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
2.8.15 17:47

@Netaneta už o tom čtu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
3.8.15 13:29

Kocky, tak ja se hlasim po kontrole, foliky maji od 17-20mm :) takze dnes 20.30 picham pregnyl a ve stredu rano opu. Pekne me uz boli bricho, tak se pomalu tesim na odsati vajuch :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
3.8.15 13:36

@JanduleD Jé tak ve středu na tebe budu myslet. Já mám folíky zatím 13 - 17mm, takže mě OPU čeká buď v pátek nebo v sobotu, uvidíme podle středečního UTZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
3.8.15 13:48

@Simona_Black tak to budu drzet palce, me dnes potesilo ze reaguju dobre a nepotrebuju leky navic, dokonce jsem spotrebovala jen ctyri 450pera gonalu. Jen by me zajimalo, proc mam pichat pregnyl do zadku, ve zline chteli do bricha. Dnes si to sama nepichnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
3.8.15 14:24

@JanduleD Já z toho mám taky radost, že takhle dobře reaguju. Bála jsem se, jestli tam vůbec nějaké folikuly budou, když mě skoro nic nebolí, ale je jich tam prý hodně, tak snad budou i kvalitní. Já stimuluju od minulého úterka a zatím jsem spotřebovala jedno 900pero a jedno 300peru Gonalu a ještě mi jedno 900 zbývá, tak prý už taky nebudu muset dokupovat.
Ty jo s tím pregnylem nevím, asi ti dali injekci co se píchá do svalu. U nás v CAR dávají ty co se píchají do břicha, ale když jsem chodila na Pregnyl ke svému gynekologovi, tak mi ho vždycky sestřička píchala do zadku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
3.8.15 20:47

@JanduleD Taky na tebe budu myslet. Nezapomeň potom pít hodně vody. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
3.8.15 21:33

@Simona_Black ten pregnyl je jen jeden a asi zalezi na zvyku car, studovala jsem pribalak a muze se i do bricha i zadku, uz ho mam dobnuty. @Aluška82 diky, o piti vim a i o bilkovinach, sice ohhs necekam, na to mam malo vajuch, ale v pripade nouze vyslu muze pro protifar. A co ty? Jak je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1145
4.8.15 11:59

@JanduleD Dneska dobře. Poté co jsem druhý den machrovala, že mě břicho nebolí, se bolest vrátila se vší parádou a rozehnala jsem to až dneska. Zítra jdu na transfer, jsem natěšená, ale i nervózní.:) Jak psala Marťa, že více vajíček může být na úkor kvality a že transfer je lepší v dalším cyklu, no, moc mi to nepřidalo. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
4.8.15 12:03

@Aluška82 Vycházím z toho, co nám řekli embryologové a lékařka na genetice :) Každopádně držím moc pěstičky! Transfer je vlastně nejkrásnější den z celého toho martyria, tak ať se to povede! :kytka: A jestli se můžu zeptat, jaký máš skóre? Myslím počet vajíček, kolik zralých, kolik oplodněných a jakou metodou a kolik jich to dotáhlo do 5 dne do fáze blastocyst? To asi taky hodně vypoví. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.