Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Janez je to o prioritách, důležitější je dítě. My jsme nejeli na zaplacenou dovolenou, prostě se stane, no.
@Janez Ze začátku jsem neměla žádná omezení, později mi pan doktor zakázal cvičení i sex. Víno jsem si dala na oslavě tak, abych ho moc necítila v hlavě. ![]()
Jinak mám OPU za sebou. Docela rychlost. V sedm mě uspali, o půl osmé už jsem byla vzhůru a do deváté jsem ještě polehávala. Pak k doktorovi pro další informace a už jsem doma a odpočívám. ![]()
@Aluška82 Tak to byla rychlovka a už něco víš? Jinak můžu se zeptat, kolikátý DC jsi byla na OPU?
Holky tak se hlasim po utz kontrole. Dnes odhalen i levy vajecnik, mame 9foliku a sliznici 11mm. Zustavam na 200 jednotkach, dslsi ko v pondeli, kdy teoreticky skoncim s gonalem. Opu stale planovano na stredu.
@Janez Vážně je to rychlovka. Však uvidíš. ![]()
@Simona_Black Jsem 13dc. Úroda krásná, ale záleží na kvalitě a ne kvantitě, takže se teprve ukáže. Mám volat v pondělí, jak se vyvíjí a podle toho ET. Zatím počítáme středu. ![]()
@JanduleD Super, držím pěsti, ať jde vše jak má. ![]()
@JanduleD taky mám nějakých cca 8-9 folikulů… tak jsem na to zvědavá a na OPU jdu v pondělí…
Ahoj, můžu se přidat do Vaši diskuze? Stimuluji na 2.IVF, zda nevadí. Mám dlouhý protokol a čekám na MS. Předběžně mám OPU 17.8.
Všem Vám držím palce!!! ![]()
@Borča
@Aluška82 trochu ti zavidim, ze uz jsi po opu, ty cesty na utz me docela zmahaji
@kiwa tak drzim palec, at jich je co nejvic zralych ![]()
Ty jo, my se rozrůstáme. Vítám všechny. ![]()
@JanduleD @kiwa to už vám uteče, užijete si víkend a hurá na další metu.
Budu na vás myslet. Během dne mě začlo břicho bolet tak, že se pohybuju pouze v předklonu. Zvýšila jsem tedy pitný režim a uvidím zítra.
Díky za přivítání ![]()
Aluško, to Tě začalo bolet břicho až teď večer po OPU? Mě posledně bolelo břicho hned jak jsem se probudila s narkózy. To bylo první břicho a dali mi injekci na bolest. Pak to v rámci možností šlo. Hold každá to máme jinak.
Já zatím pociťuji výkyvy nálad - dnes slzavé údolí, které nešlo zastavit.
Chápete rozumově situaci, že to tak je a nic proti tomu nemáte, ale prostě bulíte jak blbky a okolí tomu moc nerozumí.
No, snad až dorazí MS to bude klidnější. Jsem 2 dny bez antikoncepce Marvelon.
JanduleTy máš Gonal nebo něco jiného? Omlouvám se zpětně jsem nečetla.
![]()
Ahoj Holky, všem vám gratuluji k úrodě:) a všem co nás to teprve čeká držím palce. Jen mám dotaz, trochu mám nejasno potom v tom oplodňování..Manžel má spermiogram v pohodě, jakým způsobem to dělají? Zeptali se vás jak si to představujete nebo vám to řekli jako hotovou věc? Někde jsem četla, že to měli třeba půl na půl..Chápu, že vše závisí na počtu a kvalitě, ale dali někomu možnost výběru?
temlinko,co myslíš co jste měli mít na výběr? IUI nebo IVF? Nebo OPU a do SPG položí a uvídí co se oplodní nebo ICSI (spermii vloží injekcí do vajíčka dle jejich výběru).
Nám doporučili ihned IVF. U nás IUI nepřichází s naším SPG v případě. Máme ICSI a delší kultivaci, aby ET byl s pořádným embryjkem.
Opravdu záleží jak je pár na tom a dle toho dr. rozhodne. Mám jasně dané, že ET s max. 2 embryemi.
Třeba nám při 1.IVF ve větším případě bylo ICSI a zbytek zkusili přirozeně - vajíčka položili do SPG. Většinou to asi záleží na té laboratoři.
Musíš věřit a doufat, že dr. dělá vše potřebné.
Čeká Tě stimulka nebo už OPU? ![]()
@Borča Ahoj Borčo, poslední dotaz jsem se psala já:)Nechápu, ale nevšimnla jsem si, že přede mnou byla prihlášená kolegyně, a odeslalo se mi to z jejícho profilu
už jsem napsala žádost na smazání aby se chudák nedivila, am přispívá:) Já myslela přesně to oplodnění po odběru vajíček. Jesli se to nechá přirozeně v misce nebo metodou ICSI, zda se zeptají, víš? Kam chodíš ty?
Janez záleží spíše na kvalitě vajíček a SPG a dle toho laboratoř rozhodně, aby byl úspěch - myslím si. Nám pak řekli výsledek. Teď nám řekli jasný postup.
Na 1.IVF + 2KET jsem byla v CAR Sanus HK a 2.IVF CAR Arleta Kostelec nad Orlicí.
Stejně to je o štěstí, aby se správný folikul setkal s SPG a pak byl výstavní kousek. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.