Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Vena123 Ať sliznice pěkně roste a bobci se krásně rozmrazí a uchytí. ![]()
@Borča Cítila jsem břicho hned po probuzení z narkózy, jako před menstruací, ale grády bolest nabírala postupně, až sem chodila v předklonu. Teď po ránu je to lepší. Vypila jsem včera 5l. vody, ale vyplatilo se. No, nejvíc to bolelo při chůzi a na záchodě a pšiknutí? To je mazec. Ale jak píšeš, každá jsme jiná a každá reaguje jinak. Výkyvy náled moc nemám, ale jsem citlivější, takže mě rozpláče kde co, takže vlastně mám. ![]()
@Janez Nám doktor doporučil oplodnění půl na půl a teď čekáme, jak dopadne. Pořád na něco čekáme, co? ![]()
Ahoj holky, zbylo mi po IVF 7 injekcí Decapeptylu a Cetrotide, obojí nové, nenačaté balení, kdo potřebujete napište ![]()
@Borča jj, stimuluju gonalem. Zacinala jsem na 75 a ted jsem postupne navysovala na 200.
@temlinka V CAR kam chodím já dělají automaticky ICSI, prodlouženou kultivaci a asistovaný hatching. Pak se dá připlatit PICSI atd. Ale ICSI, PK a AH dělají automaticky, ale vím že to ne v každém CAR dělají takhle. Já jsem ráda, že to mám vše v tom balíčku a nemusím o tom přemýšlet a rozhodovat se, jestli zvolím klasiku nebo ICSI.
@MartinaCV V IVF Cube, tenhle základ stojí 15.000,– Kč. Léky se platí zvlášť, za ty jsem platila 8.500,– Kč zatím. V ceně toho balíčku je myslím i vitrifikace.
@Simona_Black aha, to vůbec neznám, my jezdíme do Gennetu na Letnou. Poprvé jsem IVF absolvovala v Iscare a pak jsme přešli do Gennetu, kde mě čeká druhý pokus někdy srpen - září. Tak hodně štěstí a ať se zadaří ![]()
@Aluška82 k té kvantitě - já měla po 7 dnech stimulace 20 folikulů, v 19 vajíčka, z nich bylo 13 zralých a všech 13 se povedlo oplodnit, ale embryologové hned řekli, že při takovém množství to bude kvantita na úkor kvality a taky to tak bylo ![]()
@Netaneta do jakého CAR chodíš? Zaujala mě genetika embrya. Nás to čeká v Gennetu na Letné.
@JanduleD tak při PK bys mohla mít ET 10.11. 8. že? to bych i já si mohla jít ppro mraženku, je fjan mít čekacího partáka ![]()
@Aluška82 nu snad, včera na ultrazvuku sliznice 7DC na 7 mm, tak zatím dobré, uvidíme, zda nebude zádrhel dál ![]()
@Simona_Black to je celkem slušná částka, to jde, my ISCI 7000, PK 2500, vitrifikace 5000, pejety po 2 za 4000. CCa 20 000 jen za takovéto metody, k tomu skoro 8000 za hormony. Je to tedy drahá sranda holky ![]()
@Vena123 teoreticky by opravdu mohl byt et 10.8 a budu doufat, ze to tak klapne. Ty chodis kam do car? Nam v puvodnim car s teoretickym mrazenim vychazela cena kolem 30-33000, plachli jsme do Olomouce a za icsi pk a vitrifikaci to dela cca 17, coz mi prijde jako luxusni cena.
@JanduleD no bez hormonů jsme byli se vším všudy na skoro 20 000, takže 17tis je luxus. Chodím do Pronatalu.
Tak doufám, že si pro mrnouse pojedem stejný den a budeme se podporovat netestit a vydržet to nekonečný čekání ![]()
@MartinaCV my chodíme do Repromedy v Brně. Naštěstí nám celé PGS hradí pojišťovna, jinak bysme do toho asi nešli.
@Netaneta Nám taky komplet hradí genetiku embrya pojišťovna v Gennetu, ten se na genetiku přímo specializuje. Zajímá mě postup. U nás by to mělo být tak, že kultivace bude 5 dnů a pokud pátý den budeme mít blastocysty, odeberou se z nich buňky a na výsledky genetiky budeme čekat cca tři týdny. Na ty tři týdny se embrya zamrazí a až po výsledcích bude transfer. Také nám říkali, že v tom měsíci kdy je odběr vajíček, není sliznice dělohy pro přijmutí embrya úplně ideální, proto je lépe ty tři týdny počkat a transferovat až v dalším cyklu. Zároveň má být zmražení i přirozenou selekcí.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.