Deset dní bez dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66816
30.7.16 14:14

Od půlročního bych neodjela. Mám předškoláka a puboše a děkuji za každý den bez nich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
30.7.16 14:16
@Adinal píše:
Já myslím, že jsi svůj názor vyjádřila jasně, nemusíš ho neustále omílat a doplňovat vyčtenými moudry.

Ale může- každej může

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
30.7.16 14:17
@Lenca27 píše:
Jo, takze od narozeni mamu vlastne nepotrebuje. Staci v tom devatem mesici :D :D

demagogie by ti šla –
evidentně nechápeš psaný text ani v článku na který jsi sama dala odkaz..
tak znovu - stadium preobjektální a stádium objektu.. chápeš rozdíl v uvědomování si u dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
30.7.16 14:19
@Lenca27 píše:
Nechala bych jen odkaz, ale treba jdukolem ho necetla cely, tak jsem udelala vysek. Dohadujeme se tady jen laici, tak jsem chtela dat i nejaky odbornejsi nazor.

ale četla.. a kdo je tu laik a nebo jaké má vzdělání opravdu nevíš - ;)
nejhorší je, když laik přečte nějaký článěk kterému nerozumí a argumentuje jím.. no nic.. za mě planá debata o ničem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
30.7.16 14:22
@jdukolem píše:
ale četla.. a kdo je tu laik a nebo jaké má vzdělání opravdu nevíš - ;)
nejhorší je, když laik přečte nějaký článěk kterému nerozumí a argumentuje jím.. no nic.. za mě planá debata o ničem
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
30.7.16 14:24

Ja ale netvrdim, ze je to nejaky extra odborny clanek… jen prvni, co jsem nasla. Kdybych se hrabala dal, nasla bych treba neco lepsiho :D pokud je tady nejaky psycholog, rada si vyslechnu jeho odborny nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
30.7.16 14:28
@jdukolem píše:
to je chyba.. starý přístup - dítě má dva rodiče a divím se otci, milujícímu muži, že nevidí, že se mu žena hroutí.. měl už dávno zapojit sám sebe.. tak ted má šanci..
víš když si přečteš vývojovou tak zjistíš že to miminko kolem půl roku na to odloučení od matky reaguje dobře - pokud má pečující osobu - já osobně bych se víc bála u osmiměsíčního až ročního mnohem víc- separační úzkost.. neplatí že čím je dítě starší tím lépe..

Ale ne, to přece není chyba a starý přístup, to je důsledek toho, že já jsem s dítkem na MD/RD, tudíž je na mě, aspoň takto malé miminko, nejvíc zvyklé. Jak jsem psala, můj muž se zapojuje, ale ve všední dny odchází v osm ráno a vrací se v osm večer, o víkendu je to samozřejmě jiné. Ale ten čas, který oproti mně s dětmi stráví, je mnohem menší. A není to vůbec o postavení matky. Kdyby s dítětem nejvíc času trávil právě otec nebo třeba tetička z třetího kolene a matka chtěla jet v takové situaci na 10 dní pryč, bylo by to dítku úplně buřt, protože jeho jistota by s ním byla dál.

Mně opravdu nepřijde nic zvláštního na tom, že takto malé dítě je závislé na jedné osobě, která s ním tráví nejvíce času, v tomto případě na matce. Přijde mi to spíš přirozené. Samozřejmě že by to zakladatelčino miminko mohlo zvládnout bez problémmů, ale protože ještě nebylo hlídané, tak to nikdo neví, a proto mi přijde docela šílené odjet od něj na 10 dní, aniž bych věděla, jak bude reagovat, a aniž by bylo nějak snadné jet v případě problémů zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
30.7.16 14:38
@enny3 píše:
Ale může- každej může

A já jsem napsala, že nemůže?
Mezi nemusíš a nemůžeš je podstatný rozdíl.

No nic, tato diskuze je už dost o ničem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
30.7.16 14:39
@Lusanita píše:
Ahoj maminky, uz v dalsich dotazech na vas, jsem tady psala jak moc jsem unavena z deti, ze neznam cely dny nic jineho nez honicku okolo deti, psa a manzela, a v rozestavenem baraku na dovolene jsem nebyla nikde 8 let, mysleno ze ani pod stanem…
Moje sestra ktera je hrozne aktivni cestovatelka bez deti, mi prave zaridila sok.
Napsala!
Ahoj Luci, k narozeninam ktere budes mit za par dni a protoze ti bude 30 mam pro tebe maly darek.
Poslala jsem ti letenky na Palma De Mallorca, priletis za 6 dni. z letiste ti to leti v 3.37,pockas na me na letisti na Mallorce, ja tam priletim z Londyna. Bude tam na tebe cekat jeden pan s ceduli, tj prekvapeni cislo dve.
Vem si ridicak, budes ve spanelsku ridit cca 80 km kde jsem pro nas objednala vilku u more. Budes tam mit ticho a klid od vsecho.
Jesli nepriletis tak me naseres.
Ahoj uvudime se za par dni.
hlídani mas zarizene, mluvila jsem s mamkou.
Prima, tak mam byt kvocna a sedet doma, nebo mam opustit svoje nebohe deti a manzela? druhou noc z toho nespi, vidim vsude teroristy, uprchliky.. a bojim se letet sama.
Leteli by jste takhle necekane??

kdybych vedela, ze mamka a manzel to zvladnou (a vim, ze zvladnou), tak bych nevahala ani minutu a letela :)

Neboj, uzasne si odpocines a vratis se jako nova zena :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
@Lusanita píše:
Ahoj maminky, uz v dalsich dotazech na vas, jsem tady psala jak moc jsem unavena z deti, ze neznam cely dny nic jineho nez honicku okolo deti, psa a manzela, a v rozestavenem baraku na dovolene jsem nebyla nikde 8 let, mysleno ze ani pod stanem…
Moje sestra ktera je hrozne aktivni cestovatelka bez deti, mi prave zaridila sok.
Napsala!
Ahoj Luci, k narozeninam ktere budes mit za par dni a protoze ti bude 30 mam pro tebe maly darek.
Poslala jsem ti letenky na Palma De Mallorca, priletis za 6 dni. z letiste ti to leti v 3.37,pockas na me na letisti na Mallorce, ja tam priletim z Londyna. Bude tam na tebe cekat jeden pan s ceduli, tj prekvapeni cislo dve.
Vem si ridicak, budes ve spanelsku ridit cca 80 km kde jsem pro nas objednala vilku u more. Budes tam mit ticho a klid od vsecho.
Jesli nepriletis tak me naseres.
Ahoj uvudime se za par dni.
hlídani mas zarizene, mluvila jsem s mamkou.
Prima, tak mam byt kvocna a sedet doma, nebo mam opustit svoje nebohe deti a manzela? druhou noc z toho nespi, vidim vsude teroristy, uprchliky.. a bojim se letet sama.
Leteli by jste takhle necekane??

Ježiš to je krásné překvapení a úžasná sestra!!!Nečetla jsem ani řádek diskuze, ale určitě bych letěla a straaašně moc si to užila ;) (i když by se mi jistě stýskalo už na letišti-hysterka :mrgreen: ).Proč nebohé děti??Beztak to prospěje vám všem a věřím, že i děti si to u babičky maximálně užijí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482

@Lusanita Segra je úžasná. Určitě bych letěla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
30.7.16 14:42
@luca241 píše:
Ježiš to je krásné překvapení a úžasná sestra!!!Nečetla jsem ani řádek diskuze, ale určitě bych letěla a straaašně moc si to užila ;) (i když by se mi jistě stýskalo už na letišti-hysterka :mrgreen: ).Proč nebohé děti??Beztak to prospěje vám všem a věřím, že i děti si to u babičky maximálně užijí.

myslím, že slovo nebohé tu bylo užité jako taková nadsázka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
30.7.16 15:43

Myslím že se to moc dramatizuje :mrgreen: sestra jí psala že hlídání zajistila takže přemýšlela dopředu jak to vymyslet aby to šlo, prckové si těch pár dní užijí babičku a babička je taky, vždyť to je jen pár dní. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
30.7.16 16:25

10 dní uteče jako nic… jela bych pokud by manžel nebyl vyloženě proti a věřila bych své matce (tchýni?), že se zvládne postarat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27708
30.7.16 17:52
@Lenca27 píše:
Ale tady nikdo nerika, ze si nemuze odfrknout. At jede treba na vikend, kdyz uz. Stejne az se vrati bude za chvili tam, kde je ted. Mela by odpocivat spis pravidelne. Tata se sice muze postarat, ale tomu miminu bude neskutecne chybet mama. Bude mit pocit, ze uz se nikdy nevrati. Podle me si tim pekne narusi vztahy.

prosím tě a co když ženská musí třeba na operaci, myslíš, že pak má s dítětem narušený vztah :roll: já byla 14 dní v nemocnici, a syn byl v pohodě ani si nevšiml, že jsem pryč, když jsem přijela tak mě pět minut pozoroval pak se rozsvítil jak sluníčko a vyrazil ze sebe ehhh. Vztah nám to absolutně nenarušilo, myslím, že to co jsi napsala je nesmysl, nebo si představuješ, že si ženská dítě bude brát třeba i na ten operační sál aby to podle tvé teorie nenarušilo vztahy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí