100% hypotéka - máte zkušenost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
867
1.12.15 13:39
@Kikuška90 píše:
Né každá banka, my jsme pojištění odmítli a problém s tím neměli :pankac:

dobře, tak asi ne každá banka :) po nás to chtěli, máme hypotéku u KB a pojištění být musíme, dokonce od nich (od jejich smluvní pojišťovny). Ale popravdě, to pojištění stojí kolem 350 Kč měsíčně, takže je to za hubičku a pokrývá to právě veškeré dlouhodobé nemoci, ztrátu zam. atd.., takže bychom si to zřizovali i kdyby to po nás vyloženě nepožadovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16263
1.12.15 13:39
@jančamamča píše:
Mě to tak štve, kdybysme plánovali bydlení tak na něj šetříme. Ale já jsem klasický byťák. Nikdy mě domky nelákali a najednou bum a zamiluji se do baráku… Nejím, nespím, blouzním :-) :-) TO samozřejmě přeháním, ale děkuji za podporu

A kolik si představuješ měsíční splátku hypotéky? Další náklady budou asi podobné jako v bytě, a jestli teď neušetříte nic, rak rozdíl třeba 19000 měsíčně mi přijde jako dost velký skok. Nejde o to, že máte nízké příjmy, ale jestli víš, kam těch 19000 měsíčně teď padá a čeho se teda vzdáte (část budete mít z nájmu, ale je třeba počítat i s tím, že příjemz nájmu vypadne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
1.12.15 13:42

Ale poptat semůžete. Já jen dodám, že na barák jsme chtěli 100% hypo loni touto dobou, stál 4,5, mega, novostavba, my jsme měli našetřeno několik set tisíc, manžel čistý příjem 55 tisíc, bez dluhů, já na MD, dvě malé děti. Stoprocentní hypo nám nikdo nedal. Ani KB. Dle poradkyně by nám to dali na byt, na dům ale ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
1.12.15 13:42
@solip píše:
dobře, tak asi ne každá banka :) po nás to chtěli, máme hypotéku u KB a pojištění být musíme, dokonce od nich (od jejich smluvní pojišťovny). Ale popravdě, to pojištění stojí kolem 350 Kč měsíčně, takže je to za hubičku a pokrývá to právě veškeré dlouhodobé nemoci, ztrátu zam. atd.., takže bychom si to zřizovali i kdyby to po nás vyloženě nepožadovali.

A to je právě ono, to pojištění je v podstatě na prd co nabízí k hypo. Dlouhodobá nemoc nebo delší ztráta zaměstnání - ve finále zjistíš že Ti pozastaví splátky třeba až po půl roce, po roce - takže k ničemu prakticky a platit 350,– měsíčně za nic mi teda přijde víc než dost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1167
1.12.15 14:26
@monmin píše:
@jančamamča
Odhad odhadce udělá vždy podobný kupní ceně! Není pravda, že záleží na odhadu, ale bere se cena která je nižší, buď odhadní nebo kupní.

100% hypotéku asi nedostanete! Řešení je úvěr ze stavebního spoření, ale je to nevýhodné oproti klasické hypotéce.

Další věc, co asi slyšet nechceš… chcete si brát hypošku na cca 3,5 mega a nemáte nic našetřeno??? To je drsný.

Ano, můžeš ručit nemovitostí, ale spíš budeš muset ručit nemovitostí! A bude to muset být super nemovitost, aby ti pokryla ručení 100%.

No na odhadu to celkem visí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.15 14:34

No my máme byt na hypotéku (100%) za 3250 000 CZK. Příjem mame cca podobný, asi 70 000 CZK. Jak kdy, někdy víc.
Byli jsme na tom pred 1,5 rokem stejně jako vy, nasetreno asi 20 000 CZK, nesetrili jsme, protoze jsme to nepotřebovali. Neplánovali jsme kupovat byt, ale náhodou jsem na jeden narazila a zamilovala se tak, že jsem ho musela mit. :) během 3 měsíců, nez se vyridily formality okolo koupě a hypo, se mi podařilo vytvořit rezervu cca 100 000 a úspěšně ji neustale navysuju. :)
takze stejně jako ty, neměli jsme rezervy, protoze jsme je nepotřebovali, ale poměrně rychle jsme je dokázali vytvořit a tvorime dal :) svého rozhodnutí nelituju :)
ano… Platíme bance vysoké úroky, ale pouze do skončení prvního období fixace, poté jdeme okamžitě jinam, protoze jsem dost nasporila a tudiz velkou čast hypo splatime.
Jenom poznámka, hlavne neprodavejte byt, ani jiné pozemky. To je to jediné, co drží hodnotu :) a za co vaše děti jednou budou radi. Spořit penize v dlouhodobém horizontu nema v dnesni době smysl. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.12.15 11:49

@jančamamča Nečetla jsem celou diskuzi, tak nevím, jestli to někdo říkal… Ale jestli máte ještě jednu nemovitost, můžete ručit i tou a tím pádem se vám sníží LTV. Máme to tak taky ;) A přitom jsme neměli nic našetřeno a máme 50% LTV, protože ručíme ještě jednou nemovitostí. ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová