17měsíční dítě utíká, vzteká se. Máte to někdo podobně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11689
24.7.14 12:07
@Kdokoli píše:
To je typické hyper-aktivní dítě. S takovým si zřejmě užiješ.. Nemyslím si, že by od tebe utíkala, nebo tě „odháněla“.. Zřejmě bude na svůj věk dost inteligentní, protože se snaží být samostatnější. Já myslím, že to není problém spíše naopak. Můžeš být ráda, že je tak zvídavá a aktivní. Jednoduše se doma nudí, proto tak vyvádí. Problém nebude na tvojí straně.. Spíše použij opačnou taktiku. Dokud se o ní nemusíš starat, tak ji ignoruj.. Bude jí chybět pozornost a sama přijde..

Prosím tě viděla jsi někdy hyperaktvní dítě? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
24.7.14 12:09

@Kdokoli
prosím, neplést si hyperaktivitu s živým, vnímavým dítětem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
24.7.14 12:10
@Bibi239
@Bibi239 píše:
Období vzdoru, normálka.
V to ráno bych jen vysvětlila, že půjdeme, až se oblíknem a najíme a jinak nevynakládala žádnou energii.
A za ruku, jo, syn taky vyváděl, že za ruku ne, ale když nerozlišoval mezi chodníkem a silnicí, tak jsem byla nekompromisní, buď půjde za ruku nebo ho ponesu/povezu, přes to nejede vlak a mohl se klidně zvencnout. Teď je mu 20 měsíců a už to začíná chápat, že po širokém chodníku může jít sám, přes silnici jedině za ručičku, pokud se mi snaží vyškubnout v půlce silnice, dostane jednu na prdelku. Už několik měsíců leze sám na klouzačku, zpočátku jsem jistila (bez dotyků, ruku tak centimetr od zadku :lol: ), ale teď mu na hřišti nepomáhám, pouze hlídám, aby nedělal něco opravdu nebezpečného, jinak ať si klidně trošku upadne a namele, aspoň si bude příště dávat pozor 8)

Myslíš, že už takhle brzo období vzdoru? Jinak já nevím, do jaké míry dokáže v tomhle věku pochopit, co jí vysvětluju. Já totiž vysvětluju a ona pořád stojí u dveří a vzteká se. :-( Když ji venku místo za ruku chci nést, tak se vzpouzí ještě víc a ječí taky. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
24.7.14 12:11

Uplne normalni dite v obdobi vzdoru ;) zadna tragedie, to prejde. Proste vysvetlit, kdyz to nepomuze, ignorovat.
Zrovna dneska mi 16 mes syn rval na zahrade jako tur- lehl si na travu a kopal kolem sebe nohama, pak to vylepsil, ze se po brise plazil dozadu a rval pritom travu :lol: :lol: :lol: ignorovala jsem ho a potaji se smala :lol:

• Citovat
  • Upravit
478
24.7.14 12:13
@Barushe píše:
Uplne normalni dite v obdobi vzdoru ;) zadna tragedie, to prejde. Proste vysvetlit, kdyz to nepomuze, ignorovat.
Zrovna dneska mi 16 mes syn rval na zahrade jako tur- lehl si na travu a kopal kolem sebe nohama, pak to vylepsil, ze se po brise plazil dozadu a rval pritom travu :lol: :lol: :lol: ignorovala jsem ho a potaji se smala :lol:
:-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
24.7.14 12:15

@Yarisek to, ze nechce jit za ruku je snad normalni u vsech deti. Nechapu, proc to resis :nevim: proste chteji sami zkoumat svet. Oni uz moc dobre chapou, co po nich chceme. Kdyz nechce jit za ruku, pripoutat do kocaru a jde se. Jakypak dohadovani a cavyky… 8)

• Citovat
  • Upravit
20518
24.7.14 12:18
@Barushe píše:
Zrovna dneska mi 16 mes syn rval na zahrade jako tur- lehl si na travu a kopal kolem sebe nohama, pak to vylepsil, ze se po brise plazil dozadu a rval pritom travu :lol: :lol: :lol: ignorovala jsem ho a potaji se smala :lol:

nejhorší je, že tyhle záchvaty vzteku popadají i našeho předškoláka. Hrajeme si nějakou hru, vypadá to, že on začíná prohrávat, natáhne fuca… a v tu chvíli je na zemi, do něčeho kope, atd. Tuhle jsem ho enchala v hostinském pokoji, ať přijde, až se uklidní. No, vzdala jsem to dřív, protože on dokázal vzteky rozebrat i ty postele, matrace na zemi, rozlámit lehký nábytek jako židle. atd.

Nemyslím si, že to bude věkem, resp. vývojovou etapou, spíš typem člověka jako takovým (třeba cholerik) a spouštěčem toho vzteku nebo trápení (syn je neskutečně cílevědomý a má potřebu být první v čemkoli).

Mimochodem, já vymlátila půlku nádobí. A mým spouštěčem byly vzteky právě našeho maldýho - musela jsem si najít hromosvod, jak zachovat relativní klid a nepřizabít ho. :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
24.7.14 12:20

Holka taky nechce chodit za ruku, po chodníku jí nechávám, ale musí chodit vždy u baráku, ne u silnice! Když jdeme přes silnici, tak jí prostě za tu ruku čapnu a utíkáme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1179
24.7.14 12:20

Já mám zatím jen osmiměsíční, ale po přečtení vašich zkušeností si říkám, do čeho jsem se to vlastně pustila :mrgreen: Hezké věci mě čekají :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
24.7.14 12:21
@Yarisek píše:
Myslíš, že už takhle brzo období vzdoru? Jinak já nevím, do jaké míry dokáže v tomhle věku pochopit, co jí vysvětluju. Já totiž vysvětluju a ona pořád stojí u dveří a vzteká se. :-( Když ji venku místo za ruku chci nést, tak se vzpouzí ještě víc a ječí taky. :-(

Moje děti vzdorují cca od roka, do roka jsou to sladcí andílci, od roka ječej, i když předtím poslechli, tak neposlouchají, jak se naučí mluvit, tak držkují :lol:
Když vezmu na ruku a nechce se nést, tak taky řve a zmítá se, pár metrů vydržím, pak zase postavím a pak už většinou jde kam potřebuju nebo za tu ruku, když je to nutné.
A vysvětlování má smysl, ideálně pokud si člověk k dítěti klekne a vysvětluje z oka do oka. Ale výchova není instantní kaše, výsledky se dostavují až se zpožděním, proto je potřeba vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
24.7.14 12:21

Hyperaktivní děti vypadají opravdu jinak. Myslím si, že máš úplně normální dítě, které si jen teď víc prosazuje svoji a pro ni je to důležité, než aby to v sobě všechno potlačovala, určitě je to pro tebe náročné období, ale jednou přejde, pak se zase třeba objeví, pak zase přejde. Nebrala bych si to osobně, je jasný, že tě má ráda, ačkoli to tak někdy nemusí vypadat. Prostě jenom zkouší, kam až může zajít. Kámoška měla dceru a té v jejích dvou letech pořídila sourozence - no řeknu, nikdy jsem nic podobného neviděla, malá byla děsně agresivní, vzteklá, vůbec se s ní nedalo vydržet. Pár měsíců to trvalo, ale už je myslím v pohodě. Kámoška se jí totiž věnovala 24 hodin denně, byla na ní totál závislá, ani chvilku nedokázala být sama, no a pak jí pořídí sourozence a nezbylo ani tolik času. Musel to být pro tu malou fakt šok, navíc se doma s manželem dost hádali, i to na ni mělo podle mě vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
24.7.14 12:22

Jak píšou holky, úplně normální dítě a období vzdoru ;) Náš má 2,5 a někdy je to taky síla :lol: A když je venku hezky, tak chce být pořád pryč, doma ho to neba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
24.7.14 12:29
@Melody 4 píše:
@Yarisek jo to je normálni, to přejde a ve 3 letech tě to čeká nanovo a je to ješte horší :lol: :lol: Klasické období vzdoru, nebo taky negativismu. ;)

Tak tak… Momentálně mám doma kombinaci 1,5 a 3,5 roku, jsou prázdniny, školka zavřená, celé dny je mám doma (starší měl nějakou virózu, takže se nedalo ani ven chodit) a občas mám opravdu strach, že dostanu infarkt (prudce mi buší srdce a celá se třesu). Donedávna jsem se pokoušela o respektující výchovu, vysvětlování, na zadek jen v krajním případě, ale posledních několik týdnů to selhává. I když na sebe nejsem pyšná, tak jsem jsem většinou ráda, že fungují úplatky a výhrůžky (a to je ten lepší případ, v tom horším nakonec naplácáním na p.del ulevím jen sama sobě a efekt nula - starší už dokonce párkrát ke mě vyzývavě natočil zadek a s pohledem „to jsem teda zvědav, co uděláš“ řekl „dostat na zadek“).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
24.7.14 12:30
@marmelada78 píše:
Myslím, že jsi jediná s takovým ditkem.. ještě nikdy jsem nic podobného neviděla ani neslyšela.. :mrgreen:

Přijed k nám na Vysočinu. Uvidíš nevídané. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
24.7.14 12:33
@Kdokoli píše:
To je typické hyper-aktivní dítě. S takovým si zřejmě užiješ.. Nemyslím si, že by od tebe utíkala, nebo tě „odháněla“.. Zřejmě bude na svůj věk dost inteligentní, protože se snaží být samostatnější. Já myslím, že to není problém spíše naopak. Můžeš být ráda, že je tak zvídavá a aktivní. Jednoduše se doma nudí, proto tak vyvádí. Problém nebude na tvojí straně.. Spíše použij opačnou taktiku. Dokud se o ní nemusíš starat, tak ji ignoruj.. Bude jí chybět pozornost a sama přijde..

Neřekla bych, že je postižené, myslím, že je to úplně normální zdravé batole.

Mám doma to samé. Je mu 14 měsíců, 3 měsíce běhá a utíká mi pořád. Vlastně je pořád v trapu, doma ho to nebaví a chce ven, celý den máme otevřené dveře na zahradu a on si chodí jak se mu zlíbí dovnitř - ven a je to lepší. Jak narazí na zavřené dveře tak u nich stojí a řve :lol: :mrgreen: No co, za pár let je budeme vyhánět ven od počítače :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí