17měsíční dítě utíká, vzteká se. Máte to někdo podobně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27281
19.9.14 21:25
@Yarisek píše:
Mě ještě navíc teď dorazila máma. Když jsem jí vyprávěla o „povedeném“ vítání občánků, tak mi řekla, že si musím u dcery zjednat respekt a že mě musí poslouchat. Já jsem prý ve stejném věku (19 měsíců) byla na svatbě a vydržela jsem sedět celý obřad a při hostině u stolu. To si u naší hvězdy vůbec nedokážu představit. No, ale po rozhovoru s mámou mám pocit, že nemám respekt a neumím vychovávat dítě. :-(

Tse! :roll: Jsou kecy… :roll: Na to se vyprdni… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30638
19.9.14 21:54

@Yarisek Mám jednu takovou krasavu doma. Už je jí 5,5. Vždycky byla trochu napřed. Ve všem, fyzicky i psychicky. Nevydrží sedět, nepotřebuje spát, nezavře celý den pusu, ke všemu má milion dotazů a komentářů. Je neunavitelná, ve školce jsem jí vybrala pohybové aktivity - plavání a taneční kroužek, jestě by ráda hrála fotbal. Neposlouchá, nebo má jen takové záchvěvy poslušnosti, na všechno má odpověď, když něco nechce, tak s ní nic nepohne. Doma. Ve školce je to jiný člověk. Zároveň je citlivá, empatická, ať ji jen nepomlouvám :lol:
Je to moje třetí děcko, mladší syn má diagnostikované ADHD, s poruchou pozornosti a problémy s krátkodobou pamětí. Ale malá mi dává nejvíc zabrat.
Jsem trpělivá, naštěstí. Může být ráda, že má za rodiče mě. Jsem ráda, když večer usne, i když mluví i ze spaní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12214
19.9.14 22:01

Dcéra bola vždy takáto - pravda, vekom sa to zmiernilo. Od 2 rokov chodila do jaslí. Potom do školky, teraz začala školu. Všade ju chvália, že je šikovná, že s ňou nie je najmenší problém, tak aspoň s matkou musí zápasiť :lol:.
Vždy málo spala, nahlas a stále rozpráva, na všetko komentár :roll:. Máme od mala stanovené hranice, vie čo jej neprejde ale stále to skúša :nevim:, už si aj s mužom hovoríme, že ju baví stále to skúšať :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
20.9.14 16:24

Mohli byste mi prosím napsat názor, zda je možné dát takové dítě od dvou let do školky? Bohužel ji tam nemůžu dát jen na zkoušku. Já k tomu datu, kdy nastoupí do školky, ukončím mateřskou, a půjdu do práce. Asi by vypadalo hodně špatně, kdybych nastoupila do práce a po týdnu jim řekla, že musím zpátky být s dcerou doma, protože to ve školce nezvládá. Navíc bych musela být doma zadarmo, což si moc nemůžu dovolit.

Nemám obavu z toho, že by se nezačlenila do kolektivu, ale z toho, že nebude spolupracovat, bude si dělat, co chce, a bude utíkat při procházkách.

Já už jsem občas z té její živosti na pokraji sil. Doma to s ní jde, ale venku je to hrozný. Chtěla bych s ní být na zahradě a třeba si na chvilku sednout nebo si něco na zahradě udělat. Jenže my ještě nemáme plot a ona prostě popadne motorku nebo traktor a vyrazí do ulic a já musím samozřejmě s ní. Nic ji na zahradě neudrží. Na chvilku třeba houpačka nebo pískoviště, ale to je fakt na 10 min. Když jí tam budu držet, tak se bude vztekat. Příští rok chci koupit aspoň trampolínu, aby ji tam něco udrželo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
20.9.14 17:19

@Yarisek do školky bych ji určitě dala, však oni si s ní poradí.(nemyslím to zle).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
20.9.14 18:00

Diskuzi jsem nečetla, jen ti poradím knížku - Nejšťastnější Batole v Okolí od Harvey Karp‎a. Tam se dočteš, že je její chování v jejím věku úplně normální a poradí ti, jak s ní pracovat, aby jste dobře vycházely. Nám moc pomohla. Je i ke stažení na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
4.10.14 13:22

Ahoj po delší době…

tak jsme s naší divokou malou (19 měsíců) vyzkoušely to mateřské centrum. Nejdříve si tam hrají děti v herně (volná zábava), pak se jde do tělocvičny (tam se tancuje, říkají říkanky, cvičí s různými věcmi, sbírají balónky…), pak se jde do třídy malovat.

Naše malá uviděla při příchodu v chodbě motorku a celou hodinu a půl pořád chtěla na motorku. :-( Musely jsme jednou odejít z tělocvičny, protože pořád chodila ke dveřím, říkala „jdem“ nebo „moto“. Ve chvíli, kdy začínala natahovat a vztekat se, tak jsem ji na tu motorku na chvíli vzala. Projela se a zase jsme se vrátily. Asi to není z výchovného hlediska to nejlepší (že jsem povolila a šla s ní ven), ale nechtěla jsem dopustit, aby se tam začala vztekat a ječet (ostatní děti byly hodné).

Do aktivit se zapojovala jak do kterých podle toho, co ji bavilo.

V herně, kde byla volná zábava, byla v pohodě asi nejvíc. Tam si brala hračky jaké chtěla, lítala od jedné k druhé.

Při malování to bylo také utrpení. Malovaly jsme vodovkama a ona se chtěla pořád ráchat štětcem ve vodě. Takže jsem výkres domalovala já (jinak bychom měly jen mokrý papír). Ona zatím oběhla třídu, chtěla se napít od nějakého chlapečka, ale jeho maminka jí řekla, ať jí dá napít její maminka. :-( Když jsme odcházely a byly jen spolu, tak byla už v klidu.

Celkově jsem byla ráda, že jsme vypadly, ale asi tam budeme chodit, aby si zvykala být mezi dětmi, v jiném prostoru a na organizovaný program.

Máte někdo zkušenosti s kombinací divoké dítě + mateřské centrum? Zlepšuje se tam chování dítěte? Zvykne si na to prostředí a začne se více zapojovat?

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
5.10.14 12:50

@Yarisek A proč by se měla zapojovat? Ani u nás ve školce se děti nezapojují, pokud nechtějí. A to nejsou už batolata. Dítě přeci není stádo, když něco dělat nechce, proč by to dělat měla? Chodím do MC s druhým dítětem a děláme tam to, co chceme. Ani jedno dítě nebylo a není na říkanky a zpívánky, staršího absolutně nikdy nebralo žádné tvoření a výtvarničení a tak jsme to prostě nedělali. Zatímco jiní tvořili a zpívali, tak my jsme byli v herně, kluk lezl po prolézkách, skákal na trampolíně, zkrátka cokoliv jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
5.10.14 13:24

@Yarisek co se tyce ruseni vystoupeni na vytani obcanku, vyvedla bych dite pryc. Co se tyce materskeho centra, sla bych s nim delat to co ho bavi. Nebavi ho malovat? Fajn, pujdeme na motorku. Kreslit to za ni a nechat ji litat okolo a otravovt pri kresleni ostatni je k nicemu.

Pises, ze do prace se vratit musis, tudiz bych se neresila, jestli muzes/nemuzes dat dite do skolky. Ty ho tam dat musis, tak ji na to aen pripravuj. Myslim, ze bez tebe bude v kolektivu uplne jina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
5.10.14 13:29

Organizovaná činnost pro takhle staré dítě? Proč? Já jí vypustila v herně a dělala si co chtěla. Ve dvou a půl začala chodit do školičky, prvních několik dopolední jen lítala s jedním velkým kočárkem a až později se začala zapojovat. Teď jí budou tři a naopak už organizuje ostatní. Je tam teď nejstarší, za chvíli už půjde do státní. Jako z první návštěvy bych nic neusuzovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
5.10.14 13:49

@Yarisek neumím si představit chodit se zhruba stejně starým dítětem na organizovanou „zábavu“ :-) chodíme tedy na plavání, ale tam to už od půl roku miluje, jakmile uvidí bazén, začne se smát od ucha k uchu a veškeré aktivity tam dělá s nadšením. Jinak chodíme do herny, já pracuju a on si volně hraje bez mojí asistence. Anebo do parku, na hřiště - totéž.

Popravdě nechápu, proč by se měla zapojovat? Malování vodovkama v 19 měsících??? U nás občas nějakej čmáranec pastelkama, a to ještě spíš náhodou, smysl vodovek mě ještě vůbec nenapadlo mu vysvětlovat. Štětec do vody, pak do barvy, pak na papír - moc složitý pro takhle staré dítě.

Chodí do jeslí a nemá tam problém, tety jsou tam v pohodě, do ničeho děcka nenutí, dovolí jim dudlíky, vlastní plyšáky a hračky, malej to tam miluje, tety ho taky milujou a já jsem vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10885
5.10.14 23:44

@Yarisek Dle mého se tvoje malá chová adekvátně věku, dle toho, co popisuješ, mi nepřijde ani nijak zvlášť divoká nebo vzteklá. Mám podobně staré dítě a chodíme do mateřského centra s podobně starými dětmi a všechny se tam chovají podobně. Ta výtvarka tam nebaví snad ani čtyřleté. Rušit vítání bych ji nenechala, taky bych odešla na chodbu, hádám, že ostatní na cizí děcko moc zvědaví nebyli. Jinak do školky bych zkusila, vždyť nemusíš hned do práce a můžeš jí dát nějaký čas na zvykačku. Taky to tak udělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí