Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@adrusenkaaa takže 10.den kdy si budu píchat injekce do břicha tak bych měla jít tedy na odběr vajíček? a hned pátý den potom co mi je odeberou mi zavedou to nejlepší embryo a budu už těhotná???Tak nějak si to mám představit?? jo a co je to ten Ket jak tady všechny píšete??
@kliki Ket je transfer rozmrazeneho embrya. Kolem 10 dc…ano odeberou ti bajicka.Ty se budou 5 az 6 dni kultivovat a pak ti ho vlozi do delohy.Pote to zalezi na prirode, zda z toho bude miminko. ![]()
Uplne minimalni bolesti. Nemusela jsem si brat ani prasek.Ale u kazdeho to je jine. Vetsinou to neboli?
@adrusenkaaa a to vložení bolí??? to tě asi neuspí… to ti to vloží nějakým přístrojem???No snad se to dá přežít bez bolestně???
Joljy já Teda bolesti měla
tenkrát jsem tikala nikdy více. Ienze to je tím že jsem byla prestimulivana. Měla jsem 31 vajicek. A tím jak to odebirali tak to pak prostě bolelo 4.dny. Řekla bych menší Ohss. Podle imunologie yo u mě i hrozí protože mám vyšší zásobu vajec
ale co bych pro mimi neudělala. Už teď je jasný že budu opět podstupovat vše znovu
Vložení vůbec neboli. Je to jak kladivka preventivní prohlídka. Šup na kozu a zachvili dolů.
@Macamaca Moc mě to mrzí, že to takhle dopadlo. Přeji hodně sil. Musí to být hrozné… ![]()
@kliki Mě odběr vajíček taky dost bolel… byla jsem 2× a vždycky mi jich odebírali hodně a pokaždé jsem si tak 3 dny nemohla pořádně sednout.
ale u každého je to jiné… Zato transfer (KET) je bezbolestný, je to spíš hezké - dojemné… ![]()
Ahoj holky, tak dnes jsem byla na utz a v pátek jdu zase a to už bude 10dc a mám stále píchat gonal +ještě jsem vyfasovala injekce aby nepraskli vajíčka…což už je normální injekce takže to než do sebe píchnu bude zajímavé…A hned mi to píchli v ordinaci dnes a zítra mám zase v 10hodin a akorát v pátek jsem objednaná na 10.30hod tak nevím kde si to budu píchat v repromedě? Nebo myslíte že by mě to pak píchla sestra až půjdu na řadu?
V pondělí to vypadá že bude odběr vajíček. Nevíte kolik musí mít mm? Kafka dnes hlasil sestře a co jsem postřehla tak nejvíc mělo 16 jinak 13-15.
@beata123 vajicka by mela nit kolem 22mm…dojtor rikal ze dokonce i 30 mm. u kazde zeny to je jine…
@adrusenkaaa ty jo třicet, to slyším prvně. Myslela jdem těch 22mm
@kratjana @adrusenkaaa
A píchali jste si taky cetrotide, já jak už to vypadá jako normální stříkačka tak teda z toho mám velký respekt. Myslíte že by mě to zítra píchli v té Repro, že by nevadilo že by to bylo o 30minut později?
@beata123 ahoj, já jsem si cetrotide píchala… není to tak hrozný
jen chvíli trvá, než si to člověk nachystá
průměr jehly je stejný jako u gonalu, takže to bude v pohodě… myslím, že by to nevadilo, já jsem taky jednou jela ke svojí doktorce, aby mi to píchla, protože jsem jak na potvoru měla nějakej vadnej kus a nešla mi ta stříkačka zmáčknout - tak mi dr. dala jinou a rovnou mi to píchla… člověk si někdy užije i srandu při tý stimulaci ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.