Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky všem děkuju.
Včera mě pustili z nemocnice, už to mám za sebou. Porod trval 8 hodin a bolesti dost hrozný, ale už je to pryč…
Doufám, že se k vám zase brzo přidám a ze se nám už nic takového nestane.
@Macamaca Takže jsi musela porodit??
Máte ještě mrazáčky v Repromedě?? Řekli Ti kdy do toho můžete jít znovu? Určitě se to už opakovat nebude
, byla to jen dost blbá náhoda
Jsi strašně statečná a je dobře, že koukáš dopředu, příště už to bude určitě v pořádku ![]()
@Macamaca myslím sivtaky že se nestane. Nulová pravdepifobnost. Jen nechápu že když je genetika tak i tak může být problém ;(
@Kikuška90 píše:
@Macamaca Takže jsi musela porodit??Máte ještě mrazáčky v Repromedě?? Řekli Ti kdy do toho můžete jít znovu? Určitě se to už opakovat nebude
![]()
, byla to jen dost blbá náhoda
Jsi strašně statečná a je dobře, že koukáš dopředu, příště už to bude určitě v pořádku
Byla jsem už v 17tt, tak nic jiného než porod nešlo.. Ještě jsem pak byla chvilku v narkóze na revizi dělohy. Většinou se to dělá, placenta se většinou v této době nepodaří porodit..
Mrazáčky bohužel nemáme.
Měla jsem odebraných 13 folikulů, z toho bylo 12 vajíček, 9 vhodných k oplodnění, podařilo se oplodnit 5, po prodloužené kultivaci zbyly 3 a po PGS jen 1, o které jsme teď přišli… Říkali, že znova by jsme mohli za 2-3 měsíce..
@kratjana píše:
@Macamaca myslím sivtaky že se nestane. Nulová pravdepifobnost. Jen nechápu že když je genetika tak i tak může být problém ;(
Já to chápu, ta genetika zkontroluje jen těch pár „hlavních“ choromozonů. Ale postižení se může objevit i jiné než jsou ty hlavní jako je down, Edwards…
@kratjana píše:
No oni nedokáží všechno vyšetřit. Plodová voda byla taky v pořádku.. Ale stejně to asi budu chtít znovu. Když si představím, že by jsme to PGS neměli a 3× by to dopadlo stejně..
@Macamaca 2-3 měsíce je fajn, čekala jsem delší dobu. Aha, ty už jsi byla v 17. týdnu
A rodila jsi v Brně? A budou zkoumat co přesně za postižení se objevilo?? Vy máte oba dva určitě genetiku hotovou, ne??? Jestli se moc ptám, tak nemusíš odpovídat, jen mě to dost zasáhlo, jsem v 15. týdnu a nedokážu si představit jak hrozný to musí být
![]()
@Kikuška90 píše:
@Macamaca 2-3 měsíce je fajn, čekala jsem delší dobu. Aha, ty už jsi byla v 17. týdnuA rodila jsi v Brně? A budou zkoumat co přesně za postižení se objevilo?? Vy máte oba dva určitě genetiku hotovou, ne??? Jestli se moc ptám, tak nemusíš odpovídat, jen mě to dost zasáhlo, jsem v 15. týdnu a nedokážu si představit jak hrozný to musí být
![]()
![]()
Genetiku jsme měli oba a v pořádku. Zjistili mi to na screeningu ve 13tt, hned jsem byla na odběru plodové vody a říkali že v minimálním procentu případů to může samo vymizet, tak jsme se rozhodli ještě tři týdny počkat. Objednali nás i ke kardioložce. Takže plodovka v pořádku, srdíčko taky, tak jsme pořád doufali, ale na tom ultrazvuku po třech týdnech to bylo ještě horší. O to horší bylo to rozhodnutí, když řekli že miminko bude na 90% postižené, ale že nedokáží říci jak a že to by se projevilo až po porodu, ale že si myslí, že v tomto případě by umřelo ještě před porodem.
Zkoumat budou, ale zjistit nic nemusí…
To mě nejvíc děsí, aby se to v budoucnu neopakovalo..
Chtěla bych se objednat do Repromedy co nejdřív na konzultaci, ale uvidím, jak má tom budu, zatím jen brečím a brečím..
Byla jsem v Bohunicích, byli tam moc hodní. Ve čtvrtek po obědě jsem nastoupila, byla tam na pokoji ještě jedna holka, která byla na potratu, tu odpoledne pustili a pak už mě tam nechali samotnou.
Holky moje kolegyně (je máš pět) je tehu. Moc jí to pteji ale i závidím. V práci to bude asi náročnější. Zrejme bude chodit jen osmicky od pondělí do pátku a fo toho já když budu doma. No potěš koště. Budou mít fakt radost. Docrla jim to vadí jak bývám doma jak mám transfer. Ale co nadelam? Já chci být těhotná a jentak to nejde ;(
Ahoj holky. Nechávám si blokovat na routeru emimino. Ozvu se vám až po ketu.
Jestli někdo bude chtít pokecat na tak na fb Kratochvílová Jana
@kratjana víš Kočko kolik vás ale na fb je
sem té hledala a mooooc
Kurna když zapnu datovej internet tak to jde. Musím říct chlapovi ať mi to blokne v mobilu ![]()
Tak děvčata… po druhém ketu je test zase negativní, ještě si jeden udělám zítra ráno a pak jdu na kontrolu ke svojí doktorce. Mám chuť něco rozmlátit
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.