1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
279
25.2.17 11:45

@Majula85 aha… takže ty už dítko máš?? My ještě právě ne o to je horší na psychiku. Řekli jsme si, že aspoň jedno bychom si moc přáli. No vidiíš, pátý den už tam něco je??? Tak to je super… to jsi mi ani neměla psát, protože já to pak budu taky zkoušet :). Už mám nakoupeno hodně testů z lékarny doktrora Maxe. holky psaly, že tyhle jsou nejlepší a docela za rozumnou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
25.2.17 11:58

@kliki ja jsem teprve na začátku 6w6t. Takže vyhráno ještě není, ale snad to bude vše v pořádku i nadále. Od maxe jsem měla taky nebo gs mamavit. Ukázalo se mi to fakt brzy, ale někdy to tak prý je, naopak někdo to ma pozitivní až za 14dní. Za 14dní jsem šla na repromedu na krev a utz, ale to už jsem to na 99% věděla. A nebo si jako samoplátce zajít na krev. Stojí to do 300 a za 4 hodiny to vis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
25.2.17 12:12

@Majula85 tak to moc gratuluji a přeji ať se to krásně zdravě vyvíjí dál. Já už jednou těhu byla spontánně, ale bohužel to zmlklo v 10tt. Takže už mě je asi důležitý dělat i PGS abychom měli jistotu, že se to bude zdravě vyvíjet. Už mám na to věk. Ikdyž znám případy i starších kolegyň třeba 40.otěhotněla spontánně a vše bylo v pořádku. Takže uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
25.2.17 12:22

@kliki děkuji. Taky znám někoho kdo otěhotněl skoro ve 40ti a to prakticky hned a vše bylo ok. Já mám toto svoje první těhu, nám to spontálně nešlo. Určitě ti to vyjde. Ty možnosti jsou dnes ohromné. Já to měla bez PGS a snad to nebudu potřebovat. Poznala jsi to na sobě nějak že se něco děje nebo to řekl až UTZ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
25.2.17 13:07

@Majula85 strašně mě bolelo břicho jako kdybych měla dostat menses a pak jsem si udělala test a dvě čárky. Jenže pak mě to břicho bolelo pořád stejně a v noci jsem měla i křeče a věděla jsem, že není všechno v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
25.2.17 13:15
@kelynka píše:
@Macamaca ahoj,budu drzet pesti :hug: Mas ket v nativu?

Ahoj, děkuji. Asi už si mě tady nikdo nepamatuje, tak jen zhruba napíšu..
No je to už třetí IVF. U prvního jsem měla po PGS jen jedno embryjko zdravé, dokonce se i povedlo, ale byly zjištěny VVV, tak jsem byla v 16tt na přerušení… U druhého IVF se nepodařilo oplodnit žádné vajíčko. A teď po prodloužené kultivaci bylo 5 embryjek a po PGS zase jenom jedno zdravé. :? Tak mám obavy, aby se to povedlo, ale zároveň doufám, že když poprvé stačilo jedno, že snad teď taky. :think:
Jestli je to úplný nativ nevím, pichala jsem Ovitrelle a beru Utrogestan..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
25.2.17 13:19

@kliki já myslela že zamlklé těhu prakticky nepoznáš. U klasického potraru bych čekala krvácení a bolení. Mě břicho bolí minimálně, spíš co vidím sním, pořád mám hlad :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
25.2.17 14:46

@Macamaca ahojky, to je mi moc líto, že máš takové problémy. Snad to tentokrát vyjde :) můžu se zeptat co je u tebe za problém? Proč máš to PGS špatne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
25.2.17 14:57
@Majula85 píše:
@Macamaca ahojky, to je mi moc líto, že máš takové problémy. Snad to tentokrát vyjde :) můžu se zeptat co je u tebe za problém? Proč máš to PGS špatne?

Ahoj, máme problém ve spermiogramu. Ale proč po PGS tolik odpadne nikdo neví. Může to být věkem, je mi 36, kvalitou vajíček, těžko říct..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
25.2.17 15:06

@Macamaca tak snad teď máte siláka a bude se tě držet zuby nehty :) myslela jsem si, že když se dělá PGS tak dokáží říct, co je za problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
25.2.17 15:08

@Macamaca nic si z toho nedělej… my to měli dvakrát taky tak. Po PGS přežilo jen jedno dvakrát za sebou. A to mi bude letos 39let. Tokareva říká, že ženy v tomhle věku nemají prý kolikrát ani jedno po PGS. Takže to musíš brát pozitivně a to my máme spermio v pořádku. Mě dokonce řekly, že je to mýma špatnými chromosomama, ale tomu moc nevěřím. Znám případy, kdy i ve 40ženská v pohodě otěhotněla a porodila zdravé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
25.2.17 15:10

@Majula85 PGS je jen gentický screening… Když máš v rodině nějakou genetickou nemoc a nebo vy jste nosiči nějaké špatné genetické informace tak se dělá PGD jako diagnosa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
25.2.17 16:31

@Macamaca moc bych ti prala, aby to vyslo :hug: Ktery den jsi pichala ovitrelle? Na ket jdes teda v utery? Ja mam pichat dnes ovitrelle a ket ma byt az pristi sobotu, prijde mi to pozde, myslela jsem, ze bude za pet dni od pichnut :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
25.2.17 16:34

@Macamaca kolik jsi mela sliznici a folikul? Pokud mas jen ovitrelle tak mas nativ. Ale utrogestan budes zavadet ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
25.2.17 16:36
@Majula85 píše:
@Macamaca tak snad teď máte siláka a bude se tě držet zuby nehty :) myslela jsem si, že když se dělá PGS tak dokáží říct, co je za problém

No PGS jen kontroluje změny v chromozomech, když třeba některý chromozom chybí nebo naopak je dvakrát, tak je embryjko nevhodné k transferu, protože by s největší pravděpodobností byla vývojová vada. No ale to zahrnuje jen ty základní vady. My jsme stejně měli vadu i po PGS a dokonce i odběr plodové vody byl v pořádku. Neodhalí to prostě všechno. Já už bych asi znovu na odběr plodové vody nesla, když stejně všechno neodhalí.. Podle mě je nejvíc směrodatný ultrazvuk.
PGS se právě doporučuje ženám ve vyšším věku, kde to riziko vad je vyšší.
Nám vada vznikla nově, já ani manžel nejsme nosiči, takže je velice malá pravděpodobnost, že by se to opakovalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.