Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, tady jsem našla něco o těch bylinkových prášcích, co mi dala ta paní, co dělá akupunkturu. To jen, kdyby to někoho zajímalo ![]()
HAX3.9-2219 danggui shaoyao san
danggui shaoyao san je bylinnou směsí v tradiční čínské medicíně, vhodnou jako podpůrný prostředek k celkovému posílení organismu, zejména pro zlepšení metabolických procesů.
V Číně se bylinná směs používá na:
Složení:
pivoňka (baishao) - kořen
atraktylodu (baizhu) - oddenek žabníku (zexie) - oddenek
děhel (danggui) - kořen
pórnatka (lfuling) - sklerocium
koprníček (chuanxiong) - kořen
Danggui a baishao - hlavní složky směsi - společně harmonizují funkci jater a změkčují orgány. Reletivně velká dávky baisho změkčuje játra, zastavuje bolest a také vyživuje krev. Fuling, baizhu a zexie posilují slezinu a odvádějí vlhkost. Kombinace baishao a bizhu se často používá, když jsou postiženy současně ledviny a játra.
Kombinace:
s EAF 6.9 (chuanxiong chatio san) u chronických migrén během menstruace
s FLB 5.9 (xioafensan) u alergické purpury
Upozornění: Přípravek v praxi bývá upřednostňován pro vyvážené a jemné působení. Možno kombinovat s rýžovým vínem, jehož teplá chuť podporuje oběh, rozptylování, malé množství vína podporuje proudění čchi jater a usnadňuje močení.
Holky tak zítra jdu na svůj první ET. Zatím jsem měla dva neúspěšné KETy. Tak jsem zvědavá, jestli když to nebude zamražený, se embryjko chytne. A nechávám si zavádět dvě. Když už tak už… no uvidíme jak to dopadne, chjo ![]()
Měla jste některá takhle podobnou situaci?? že po ET se embryjko chytlo??? A připomínám věk v květnu mi bude 39let. díky.
@kliki ahoj, já dnes druhý KET, s ET zkušenosti nemám. Budu na tebe zítra myslet, ať to dobře dopadne ![]()
@Macamaca
jj dekuju za optani. Je to masakr, ale krasny masakr. Holky maji devet mesicu a tyden a neuveritelne ze v kvetnu uz budou mit rok. Neskutecne to leti. Ted mame obdobi lezeni a staveni se tak je clovek ma furt za zadkem nebo je musi hlidat, aby si neublizily holky jedny ????
@kliki ahoj
,budu drzet pesti
Ja jsem mela et dvou blastocyst a vyslo to, cekala jsem dvojcatka
![]()
@pajinkapajinka ty brďo, no to fakt letí ![]()
Až začnou běhat, to bude teprve sranda, co? ![]()
Jsem. ráda, že se vám holky daří ![]()
@Macamaca taky uvažuji, že bych zkusila tu akupunkturu, ael jehlička v uchu mi nezní moc příjemně
držím palce ![]()
@hancami
klidně jdi do toho.Jsou to mini jehličky a není to vidět skoro a citít jen trošku první den.
@beata123 a to si pak vytahuješ sama? a fakt se na to dá lehnout? ![]()
@hancami já to necítila vůbec ani včera, jen to trošku pichlo, když to tam dávala. Jen občas zapomenu a poškrabu se na uchu, tak to píchne ![]()
Já spala na druhým boku, ale teď jsem to šla schválně zkusit a když si položím hlavu na polštář, tak to taky necítím ![]()
Říkala, že si to můžu nechat 2-3 týdny, jestli to samo nespadne a nebo kdyby mi to bylo hodně nepříjemný, tak to mám oddělat, ale já o tom ani nevím, takže v pohodě ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.