Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kliki píše:
@Macamaca nic si z toho nedělej… my to měli dvakrát taky tak. Po PGS přežilo jen jedno dvakrát za sebou. A to mi bude letos 39let. Tokareva říká, že ženy v tomhle věku nemají prý kolikrát ani jedno po PGS. Takže to musíš brát pozitivně a to my máme spermio v pořádku. Mě dokonce řekly, že je to mýma špatnými chromosomama, ale tomu moc nevěřím. Znám případy, kdy i ve 40ženská v pohodě otěhotněla a porodila zdravé dítě.
V práci teď mají dvě holky dítě přirozeně v 38 letech. Každá ženská to má asi holt jinak.
Poprvé nám šli na PGS 3 embryjka a jedno zůstalo, teď 5 a taky jen jedno.. Tak nějak jsme čekali, že když jich tam jde víc, že budou třeba aspoň dvě. Samozřejmě, že jsem ráda aspoň za to jedno,
ale bojím se, no.. ![]()
@kelynka píše:
@Macamaca moc bych ti prala, aby to vysloKtery den jsi pichala ovitrelle? Na ket jdes teda v utery? Ja mam pichat dnes ovitrelle a ket ma byt az pristi sobotu, prijde mi to pozde, myslela jsem, ze bude za pet dni od pichnut
Píchala jsem v úterý, minule to bylo taky tak, že týden dopředu. Ovulaci máš za dva dny po píchnutí a pak ti dají to 5-6 denní embryjko, tak to tak vychází..
Jojo, Utrogestan zavádím od včerejška. Sliznice byla 12 DC něco přes 8mm a folikul 2cm.
Já už na KET měla jít minulý měsíc, ale tři dny před KETem jsem dostala teplotu, sice jen trochu nad 37, ale radši to přeložili..
@Macamaca na 12DC jsi mela krasnou sliznici i folikul 20mm je super… moc ti drzim pesti
Aha, takze to mas stejne jako ja za tech 7dni. Ket teda vychazi na 20DC, ze?
@kelynka píše:
@Macamaca na 12DC jsi mela krasnou sliznici i folikul 20mm je super… moc ti drzim pestiAha, takze to mas stejne jako ja za tech 7dni. Ket teda vychazi na 20DC, ze?
Děkuji. Já tobě taky ![]()
Mě vychází na 19DC
@Macamaca aha,takze jsi ovitrelle pichala uz ten 12DC v devet vecer? Kdo ti bude delat ket? Ja jsem se ani nezeptala kdo mi ho bude delat..
@Macamaca jinak je mi moc lito, ze jsi v 16tydnu musela jit na preruseni
Ja jsem po prvnim ivf cekala dvojcatka a porodila ve 26tydnu a chlapecek za ctyri dny umrel
Potom jsme chteli zkusit sourozence v roce 2015 a bohuzel kolem 12tydnu prestalo bit srdicko…
Proto ted vse tak moc resim a bojim se, aby se opet povedlo a dobre vse dopadlo
Asi to bude nas posledni pokus ![]()
@kelynka jo hned ten den, vždycky to tak bylo, že mi řekli hned ten večer píchat. Vůbec nevím, kdo tam bude, myslím, že je to jedno..
No ty jsi si teda zažila taky svoje, ale aspoň máš toho jednoho prcka ![]()
Já jsem musela rodit, když to bylo už takto pozdě, takže dost hrozný, ale už jsem se z toho docela vzpamatovala. Teda bolí to pořád a asi navždy bude ![]()
Já se právě taky bojím, sice nám zbývá ještě jedno IVF na pojišťovnu, ale i tak je to pokaždé dost peněz.. I když ty Vem čert, hlavně se bojím, aby to vyšlo.
@Macamaca tak tfuj tfuj aby to ted dopadlo
Musime verit
Ano penez to teda stoji dost a uz se mi do celeho ivf jit nechce kvuli tem hormonum a nechce se mi manzela tlacit do kabinky
,uz mu bude 43 a prijemne mu to neni..
@Macamaca
jéé tebe jsem tu dlouho neviděla:-)Držím pěsti at se povede ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.