Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Pindrušenka děkuji. Tobě moc moc držím pěsti. A na karty kašli. Je to hodně psychologické. Jak si to člověk začne vsugerovávát, tak je to špatně. Ty potřebuješ klid a ne černé předpovědi. Nech to na přírodě. A příroda je mocná. Srdíčko má silné, vidíš ho každý týden, mimčo ti prosperuje, věř, že to bude prostě dobré. Vůbec si nepřipouštěj jinou variantu. Já po zamlklém těhu vím o čem mluvím. Prostě musím věřit. A mimochodem - podle karet různých kartářek, co mi koukaly do karet, bych už měla dítě tak pět let na světě. A vidíš…čekáme teprve první. Takže neboj a zítra samé dobré zprávy ![]()
@hancami je mi moc líto, že ti bylo tak mizerně
Ono to prostě na člověka dolehne ať chce nebo ne. Mě pomáhalo při těchto stavech jít si zacvičit až za hranice svých možností. Úplně se fyzicky odrovnat, aby to trochu zmírnilo bolest duše. Někdo se musí vybrečet, každý to máme jinak. Kdo nezažil, nepochopí, jaká bolest duše to je. Ale ty se teď musíš sebrat a napnout síly k dalšímu pokusu. Moc, moc ti fandím, aby byl sedmý transfer ten šťastný a mrňous se chytl a nepustil. Drž se a hlavně to nevzdej! ![]()
@Mellisa 012 Děkuji
uvidíme po úterní kontrole. Hromadová se přiklání k přirozenému cyklu, prý i kdyby nebyla ovulka - u mě trochu problém, tak stačí, aby byla sliznice
trochu mě to mate, já vždy myslela, že stimulovaný není ovulka a v přirozeném ovulka být musí. No poptám se, ona má teď 14 dní dovolenou, tak určo tam budu mít Kafku nebo Tokarevu
@Marcya děkuji
ono se těch 6 let snažení už někdy projeví
ale nemá to naštěstí dlouhé trvání. Už včera mi bylo dobře, piju čaje a pár cviků z hormonální jógy -v tom vedru se mi špatně nutí do toho cvičení ![]()
Ahoj holky. Potrebuju radu nebo vas nazor. Dnes jsem byla u obvodacky. Udelal se mi na zadech pasovy opar, predepsala mi Herpesin na 5 dni. ALE v patek zacinam se stimulaci nosnim sprejem Synarel. Obvodacka rikala ze by radeji se stimulaci mesic pockala. Do Repromedy jsem volala ale Hromadova ma dovolenou tak rikali ze se mi ozve Tokareva. Zatim furt nevolala. Myslite ze by ty atb meli hodne velky vliv na to?? Mate nektera zkusenosti? Nechce se mi cekat další cyklus
![]()
@Marlenka91 a o to je za stimulaci? normálně před OPU nebo před KET? před Opu bych asi počkala na další měsíc, před ket v pátek začínat a transfer může být za dalších 16 a více dní, takže by to asi nevadilo. Neboj Tokareva se určitě ozve
@hancami ano je to pred OPU. Dlouhy protokol. Zacinam tim sprejem a az dostanu MS tak injekce. No snad se ozve jeste dnes.
@Mellisa 012 Ahojky. Ja svuj poslední šestý transfer mela 25.dc a ted mi u prsu lezi 4mesicni adelka ![]()
@Marlenka91 i když je to dlouhý protokol, tak času dost, ae já bych nechtěla ovlivňovat vajíčka k odběru ničím jiným. Ten cyklus s opu jsem si říkala, že je důležitý. Vajíčka se dělají pokaždé nové a takže jsem se snažila, aby kvalitu nic nezhoršovalo. Já bych to asi odložila, ještě člověk neví, jestli atb normálně zaberou a co když budou potřebovat dvoje atb?
@hancami asi mas pravdu no. Jeste me napadlo se na ty atb vyprdnout. Vyrazka za par dni zmizi. Ale ten virus asi ne a mohlo by se mi to udelat znova. No tak jsem zvedava co mi rekne. Ja uz jsem byla psychicky pripravena ze ted začnu proto me to tak štve ze bude zase odklad. ![]()
@Marlenka91 jo, tohle známe, jak něco naruší náš plán, na který je psychika nastavena je to problém
člověk je strašně zklamaný a zase se musí vyrovnávat se změnou
každopádně není dobré, aby byl v těle jakýkoliv virus. Mně Hromadová řekla, po KET jsem dostala „chřipku chycenou s průduškama“ - 9.den po ket celkem pěkný dušík, slabá čárka, ale 14.den nic. Hromadová říkala, že to klidně mohl být virus, který ovlivňuje embryo a způsobí jeho smrt.
takže třeba kdyby jsi měla hned i ET, tak to není dobré. hlavní je rozhodnout se tak, aby sis to pak nevyčítala ![]()
Holky, prosím vás která jste byla nebo jste na nemocenské po a třeba i mezi transfery, nevíte, jaká diagnoza se uvádí?? číslo diagnozy? Uvažuju, že bych šla po transferu na nemocenskou a třeba kdyby se nepovedlo, tak zůstat i do dalšího transferu doma. Ale v pojistce na pracovní neschopnost mi dali výjimky - pac. neschopnost přiznaná v souvislosti s komplikacemi reprodukce a těhotenství a pak tam jsou vypsané čísla diagnoz, které nejsou uznané ![]()
@hancami je pravda ze uz takle mam malo vajicek tak je nechci ohrožovat.
ale presne jak rikas clovek to ma naplanovany a pak ta zmena je blba no.
Jinak k tvemu dotazu ja byla na PN od začátku stimulace az do vysledku a nechala jsem si ji napsat u sve obvodacky. Cislo nevim jaky psala, ale urcite nic s reprodukci to nebylo. Mam totiz taky pojistku. Zkus se zeptat jestli ti tam nenapíše neco jineho.
@hancami já mám nemocenskou stále. Hned od 1.dne po transferu. Vystavovali mi ji v Repromedě, po propuštění z Repromedy jsem si ji nechala převést ke svému gynekologovi. Ale koukám na ten nemocenský lístek a diagnozu tam žádnou nevidím. Nevím co si třeba psali oni sobě do papíru. Zkus se zeptat.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.