1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3346
18.8.17 15:24

@hancami Otázka je jestli ten kontryhel pomůže, když mám na navýšení sliznice jen dva dny… Několik let nemám problém s ovulací a sliznicí a zrovna nyní tělo stávkuje… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
18.8.17 16:32

@Potkyš Tak to mě mrzí, myslela jsem dneska na tebe a říkala si, kdy asi příští týden už půjdeš na to… A nedali ti na tu sliznici něco? Já lepím náplasti Climara, jinak by mi nenarostla asi nikdy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3346
18.8.17 17:02

@Ewangelle Tokareva mi nic nedala na podporu sliznice. Mám přijít ještě v pondělí, ale tvářila se, že mám počítat s odložením Ketu, protože sliznice nemusí být správná pro přijetí embrya. Nevím který dc se nejpozději dělá transfér? Vžyť některé holky mají ovulaci i kolem 20dc a není problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
18.8.17 17:11

@Potkyš Máš pravdu, já třeba ovouluji až 22. DC. Pro ně je jednodušší ti to posunout, než aby tě pořád zvali, ale být tebou, tak jim v řeknu, že dojdeš ještě třeba za další 2 dny. Jinak ti to budou posouvat donekonečna třeba. Mimochodem v jiných centrech stačí sliznice 6mm. Vzhledem k tomu, že se embrya chytají ve vejcovodech, atd, kde sliznice není, tak to není úplně rozhodující faktor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
501
18.8.17 17:30

@Potkyš chápu těď tvé rozčarování, že třeba nevyjdou tvé plány s dovčou a KET, ale ber to zas tak, že přece nevyplýtváš jednoho bojovníčka jen tak, když nebude potřebná výška sliznice, kde by se chytlo :hug: Mě Hromadová říkala, že ten měsíc po OPU bývá sliznice nižší, ta moje měla 13 DC 6,3 a pak 15 DC 9. Ještě jsem se na to znovu ptala Kafky, jestli jsem se nepřeslechla. Pila jsem taky kontryhelový čaj, tak třeba na tom něco bude. Jinak mě dělala transfer až 22 DC.

@Ewangelle držím palce :kytka:
Holky, včera jsem si 12 den od KET dělala test a jsou taaaaaaaaaaaaam //. :dance: :dance:, dřív jsem neměla odvahu. V úterý mám přijít na krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3346
18.8.17 17:32

@Katvac Možná se řídí tím, že mám cyklus 27-28 dní. A já si myslím. že tento měsíc to budu mít delší, jelikož minulý měsíc jsem díky stimulaci měla ovulaci a celý cyklus o týden dřív. Uvidím v pondělí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3346
18.8.17 17:36

@Mellisa 012 Tak samozřejmě pokud nebude ideální sliznice, tak to ráda odložím. Nechci kvůli své blbosti přijít o bojovníka…

A gratuluju ke 2 čárkám… :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
18.8.17 17:46

@Mellisa 012 Gratulace :kytka: Já jsem dnes teprve 4.den po KET, takže mám ještě spoustu času. Tentokrát mi to ale utíká rychleji a i se cítím jinak, tak uvidíme. Snad tam ty dvě čárky taky najdu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
18.8.17 17:48

@Potkyš Tak uvidíš, co bude v pondělí… ohledně té dovolené- kdyby jsi šla až další měsíc a nemohla si ji posunout, můžeš je přece v Repromedě požádat o neschopenku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
18.8.17 19:19

@Mellisa 012 Ahojky, taky potichounku gratuluji, držím pěstičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
18.8.17 19:34

@Potkyš Ahojky, tak to mě mrzí, uvidíš do pondělka. Mě se po nezdařilém ketu zkracoval cyklus. Měla jsem cyklus vždy 27-29 a po ketu 25-24. Tokareva mě řekla že to není po tom nezdařilém ketu, ale něco to muselo způsobit. A ovulaci jsem dokonce měla 10 den, což se nestihlo a po druhé jsem byla objednana na 9 den a raději jsem tam zavolala že asi dostávám ovulku jestli mě vemou na ultrazvuk dřív a vzali mě a ja měla ovulaci 8 den, ale to se stihlo a večer jsem hned aplikovala ovitrelle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
18.8.17 20:31

@Pindrušenka Jak to prosím funguje když máte normálně cyklus? Jakou roli v tom kdy bude KET hraje ovulace a proč se sledují folikuly a píchá se Ovitrelle?
Jak nemám cyklus, tak tohle vůbec neznám. Děkuji moc za vysvětlení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
18.8.17 22:01

@Ewangelle Ahojky, no já se v tom zas tolik nevyznám. Jen vím že u mě stačí ket v nativu že mám dostatek hormonu pro podporu růstu sliznice. Mám pravidelné cyklus a skoro vždy ovulaci 14 den cyklu. Jen ted jsem to měla nějak domotaný. Folikuly sledují kvůli ovulaci, jak moc se bliží a výšku děložní sliznice. Na ultrazvuk musíš přifrčet před ovulací a tím Ovitrelle se vyvolá ovulace, ale co se děje v těle to nevím. No a pak 7den jdeš na ket.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
18.8.17 22:07

@Pindrušenka Aha, moc děkuji. Tím, že vůbec nemám menstruaci ani ovulaci a vlastně cyklus vůbec si musím lepit náplasti na růst sliznice, pak kontrola a pak podle domluvy, kdy se dá KET začít zavádět Utrogestan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
18.8.17 22:19

@Ewangelle „Normálně“ myslíš asi nativ. Tak tam jsou 2 možnosti: udělají ti ultrazvuk (většinou se plánuje kolem 10. dne cyklu. Pokud na utz vidí, že je endometrium (sliznice) dostatečně vysoká a zároveň že je dominantní folikul dostatečně velký, usoudí, že cyklus je ovulačni a píchnou ti Ovitrelle. Za 36 hodin po píchnutí Ovitrelle nastane ovulace, den po ní začneš brát utrogestan. Pro ně je důležité, aby věděli, kdy přesně proběhla ovulace, plánují tak KET (5 dní po ovulaci).
Nebo nastane 2. varianta: na utz zjistí, že sliznice je hezká a vysoká, ale folikul je malý. V tom případě cyklus vyhodnotí jako anovulační, nasadí ti rovnou utrogestan, a za 5 dní bude KET.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.