Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tralalajda juj potichoucku gratulujuuu. Dalsi repromede na ceste ![]()
@Tralalajda me to to urcite pozitivne naladuje
po tech neustalych neuspesich, co tady vsichni pisou je to zas nova nadeje ![]()
@labelinka píše:
@solat ja už právě ne, byla vážně poslední. Většina má už dvě děti…teď v lednu porodily 4 z nich už druhé dítě a to jsme se začaly snažit ve stejný rok o to první…je to tak strašná bolest a depka
To znam uz delsi dobu se pokousim o mimi. Kdyz jsem to rekla kamaradce tak navrhla (pro ni je to uz druhe) ze se ke me pripoji a kdyz to vyjde tak budem kocar tahat spolu… a co se stalo? ji se to povedlo hned prvni mesic…! o to to byla horsi rana kdyz predtim probihaly debaty typu neni to jak skoc na kravu a je hned tele..a ty dalsi kecy… podle toho soudim ze asi nejsem dostatecna krava a tak mam za sebou uz dalsi rok neuspechu..
je to neskutecne psychicky narocne. Mam kolem sebe i kamaradky ktere mimo nemaji, ale to kvuli kariere nebo kratkym vztahum
Ale drzi me nad vodou to ze jednou to proste vyjit musi a bezdetne kamaradky mi take dost pomahaji
jinak bych se asi zvencla, ale je pravda ze pokud mas kolem sebe jen same maminy, tak to musi byt hodne tezke, jelikoz pokud nepatri nektera k nam ktere nad tou snahou travi roky, tak nikdy nepochopi cim si takovej clovek prochazi a ani mu to nevysvetli stejne jako prislovy… syty hladovemu neveri… Drzim tobe i ostatnim moc palce at se brzo tech nasich uzliku dockama
![]()
Děkuji děvčátka, snad jak píšete to prolomim a vy mne budete následovat.
Ja mam take všechny kamarádky, které uz čekají 2 dítě. Dokonce jedna ma holčičku a řekla ze chce jen jedno dítě a v 6 nedělích otěhotněla, no je to možné???
@Ligistia přesně, držely mě nad vodou aspoň ty zatím bezdětné, chodila jsem ven aspoň hlavně s nima, bavily jsme se o všem možném (maminy se pochopitelně baví jen o dětech a já k tomu nemám co říct). Během minulého roku otěhotněly obě dvě, co mi ještě zbývaly a já jsem opět jediná, co má prázdnou náruč a lítostivě koukám na jejich ultrazvuky a prožívám s nimi to štěstí, u kterého sama nevím, jestli ho kdy poznám.
Všude píšou, že tento rok má být abnormálně plodný a hodně holek do něj vkládá své naděje…stejně tak i já (nic jiného ani nezbývá, pokud chce člověk nějak přežít). Tak věřme, že hvězdy opravdu nelžou a přinesou to dlouho očekávané, vytoužené štěstí i nám.
![]()
@Tralalajda bohužel u těch se to stává nejvíc…a já chtěla vždy 3 děti a nemůžu se dopracovat ani k prvnímu ![]()
Věřím, že si smůlu prolomila a teď tady bude vkládat stejně krásné testíky postupně každá z nás ![]()
@labelinka Ja jsem taky vždycky chtela 3 deti, hlavně proto ze mam 2 brachy a je to super. ![]()
@Tralalajda ja mam zase 2 segry
a muzu se zeptat kolik ti je? Ja uz mam totiz depky i z veku, ze ty 3 deti proste uz ani nikdy mit nebudu a budu rada za jedno.
@Tralalajda za chvili 31
snazime se od mych 27, touhle dobou uz jsem doufala, ze budeme mit 2 deti.
Však budeš mít a po prvním si hned uděláš druhé a pak třetí aspoň budou chvili po sobě a budou si spolu hrát.
@Tralalajda to nevim, jestli v tom veku budu mit jeste tolik energie, abych zvladala 3 deti v kratkem odstupu za sebou
no kazdopadne jsem v situaci, kdy budu stastna i za to jedno a nic planovat nebudu, dokud aspon prvni nebude na svete…zatim je to v nedohlednu.
Holky, reaguji na to, co tady píšete… a chci vám trošku nalít optimismu do žil, protože vím, co to je být z celého kolotoče IVF na dně. Jestli vám to alespoň trošku pomůže a zmírní to vaše obavy, že jste staré, tak mě je 38. A teprve loni se nám to díky Repromedě povedlo. Za měsíc čekáme chlapečka. Vím jaké to je. V mém věku už mají kámošky děti pomalu ve škole. Takže nevzdávejte to. Podle toho co píšete jste ještě mladé holky. Jednou se vám podaří určitě a vzhledem k vašemu věku věřím, že budeme mít děti víc. Já budu šťastná za jedno pokud se narodí zdravé a v pořádku. Vím, že bude jedináček, ale i přesto děkuji vesmíru, andělu strážnému, osudu - prostě všemu. Takže hlavu vzhůru. Pokud máte pocit, že už vám v Repromedě nedokážou pomoct, zkuste jinou kliniku. Každopádně nevzdávejte to. Jste mladé holky. Naději máte. Držte se ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.