Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Děkuji holky.
Ráno jsem si delala test a byl oproti včerejšku silnější. Mam hCG 88, je to hodně málo, byla jsem u dr. Turcakove a řekla mi ze měli případy kdy se to rozjelo a taky to muže byt mimodelozni, takže ted musíš počkat do pondělí. ![]()
@Tralalajda tak drzim palce dal, at miminko pekne roste a roste tam, kde ma ![]()
@Tralalajda taky drzim palce, at se to vyviji tak jak ma a at cekani do pondelka brzy utece ![]()
@Tralalajda Třeba je to kluk a proto se hcg vylučuje pomaleji…
@labelinka Děkuji, taky doufám ze to uteče, každé ráno budu testovat jestli sílí. ![]()
@Potkyš myslíš? No uvidíme, stejne s tom nic neudělám. Ale reknu ti ze to jsou teda nervy, me bylo tak špatně než me vzali do ordinace. A jak jsi dopadla ty???
@Tralalajda Nejdůležitější je pozitivní myšlení… Hlavně máš potvrzeno, že jsi těhotná, tak si to užívej… ![]()
Jak jsem dopadla já… noo co napsat…
Už vám nemám co nabídnout snad jen test kde se vezme vzorek sliznice… Jooo ERA test, ten už mi nabízíte po několikáté… Ještě mluvila o hysteroskopii… Ptala jsem se na stimulaci jestli by byla stejná. Nejdřív byla odpověď ano, ale když se podívala do papírů jaký jsem měla vajíčka, tak řekla, že bude lepší dlouhý protokol.
@Potkyš takže budeš zkoušet jiné centrum? A co je to ten ERA test? K čemu je?
@labelinka ERA test
Molekulárně diagnostický text k vyšetření receptivity endometria (stavu děložní sliznice).
Receptiva endometria je stav, kdy je endometrium (děložní sliznice) připraveno na implantaci (zahnízdění) embrya. Tato optimální situace by u každé fertilní ženy měla být mezi 17.-21. dnem.
Běžně se endometrium hodnotí dle ultrazvukového vyšetření, které ukáže jeho výšku a strukturu. ERA test nabízí širší možnosti, jak posoudit sliznici, čímž zvyšuje pravděpodobnost úspěšného otěhotnění.
Vyšetření je vhodné pro ženy s opakovaným selháním implantace embrya.
Test vyšetří 238 genů, které se podílejí na receptivitě endometria. Nejvhodnější dobou k provedení testu je cyklus, který předchází cyklu, ve kterém je plánován embryotransfer.
Lékař může vyhodnotit, zda je v daných dnech endometrium správně vnímavé pro přenos embrya nebo zda je tzv. „okno implantace“ posunuto.
@Potkyš Ty jsi vlastně byla u Hromadove, ze? Ja byt tebou tak bych zkusila konzultaci v tom RG. Treba tam vymysli něco jiného. Jako Ja si teda nemůžu pomoct ale pokaždé když jdu k dr. Turcakove, tak je taková, odrazila, neusmeje se, nepoda ruku, hlavně mi toho moc řekla, jen mate nízkou hladinu hCG a Ja říkám a kolik to je 88,no veškeré informace jsem z ni tahala. Navic me nadala ze jsem si test delala uz 10 den
tak jsem ji řekla ze se to nedá vydržet. Nasadila mi nové prášky a ani mi nevysvetlila jak je užívat a kolik, takže když jsem se zeptala sestřičky tak se divila ze mi to neřekla doktorka.Na to jaké jim tam platíme peníze tak nás pekne dobývají to stejne i s tebou.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.