Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kamillka2 ahojky co je u tebe nového? Jak to zvládáš??? Doufám, že je vše v naprostém pořádku??? Mě už se to krátí a za měsíc a půl jedu na první konzultaci po UPT tak se nemůžu dočkat.
@nurse.007 píše:
@kaspluc já tam kvůli trojčátkům byla až do konce třetího měsíce. Srdíčko je vidět, ale když ti ukážou místo, protože jak je to černobílý tak je to vidět špatně, ale je vidět jak se tam hýbou takový kostičky v tom místě. Je fakt, že mě fotku taky neudělali, ale sestřenici přede mnou jo. Za zeptání nic nedáš, ale ty bublinky jsou pěkný. Manžel si to fotil z monitoru aspoň na mobil jen doporučuju bez blesku. A myslím teda, že to bylo vidět asi až trošičku později. Když to nebude vidět ted tak na další kontrole si myslím, že už by to mělo být vidět.
Dekuji za info. Ja doufam, ze uz to pujde videt ted:-). Domluvili jsme se, ze to rekneme az uvidime to srdicko! Navic mam neschopenku a uz musim i rict v praci co a jak. Tam to vi tak napul. A tobe to nejak ta trojcatka nevysla, ze? Ono je to riziko… Kamilka psala, ze byla na fotoredukci. ![]()
@kaspluc já vím a právě doufám, že je v pořádku, když se neozývá. Já to ven pouštěla až po redukci, když jsme věděli, že je malá v pořádku. Určitě srdíčko uvidíte neboj, držím co se dá. A už máš nějaké nevolnosti nebo nějaké změny?
@nurse.007 píše:
@kaspluc já vím a právě doufám, že je v pořádku, když se neozývá. Já to ven pouštěla až po redukci, když jsme věděli, že je malá v pořádku. Určitě srdíčko uvidíte neboj, držím co se dá. A už máš nějaké nevolnosti nebo nějaké změny?
Je v poradku, pise do diskuze KET- nevzdavame se. Lezi v nemocnici. Tak ja mam embryjko 1 a po pgd tak snad bude vse ok. Holcicku! No, rekla bych, ze je mi jen vselijak z tech konskych davek hormonu. Mam 9 utrousu denne,2 estrofemy,4naplasti estrahexalu, anop.,prednison…takze mazec. Jsem silene unavena!
@kaspluc Ne ne bohužel jsem o ni ve 22tt přišla, ale bojuju a chci repromedu navštívit co nejdřív a jít do toho znovu jen pro jistotu už jen s jedním embrijkem. ak to máš koňské dávky hormonů. Já pe ET brala už jen 3× denně utroš a jednou denně prednison a i to bylo dost. Myslím, že po každé stimulaci mi zůstalo i pár kilo nahoře.
Kamilka leží v nemocnici?? A s čím? Po své zkušenosti o ni mám strach.
Nurse.007 - byla opět na fotoredukci, prý začalo jedno srdíčko bít zase…ale ona i to poslední mimi jsou dle informací ok. zkus najít tu diskuzi, kde je…počkej, vyhrabu odkaz…tak to je mi líto, že ti to nedopadlo. já jsem od začátku chtěla jen jedno embryjko, protože vím, že potom hrozí docela komplikace. snad bude vše ok, už se nemohu dočkat zítřka, embryjko je po pgd, tak by i mělo být tak nějak „ošetřené“ a zvládnout to!!! moc se těším na reakci rodiny…no a ty hormony jsou mazec, moc jsem sice nenabrala, ale prd dělám a jenom spím a válím se, tak to je otázka času…
Ahoj, přečetla jsem si celej tvuj denicek… je moc hezky napsanej ♥♥♥ já jsem šla v úterý do Podolí na kontrolu…plod A je v naprostém pořádku, ale k velkému překvapení všem plod C měl srdeční akci a rostl… nejdříve jeeeeee, budu mít dvojcatka, ale miminko mělo už jednou jed v srdicku, které se rozbusilo!!! Nikdo druhý den srdeční akci neviděl…a proto jsem znovu musela podstoupit redukci:'( takže znova antibiotika, zákrok na živo, pláč, bezmoc…a znovu stres… redukci jsem podstoupila hned v úterý… teď stále ležím v Podolí, antibiotika kvůli infekci, železo protože mi z krve zjistili že jsem chudokrevna…v úterý večer ze mne tekla plodova voda trošku spinim …tak ležím a dobu prášky, berou mi krev atd… miminko vypadá ze je v pořádku, poldovky má dost merime bez 2 mm 6 cm… snad bude vše v pořádku…už bych to asi nepřežila…
@kamillka2 Jéé, tak to je mi moc líto, že Tě takhle trápí. Ale určitě si to to jedno miminko vybojuje ![]()
https://www.emimino.cz/…nkovani/448/?…
tak tady píše nebo včera psala kamilka!!!
@kamillka2 - kamilko neboj, to už bude dobré…ježiši jak redukce naživo??? Holky to je hrůza, čím si musíme sakra procházet!!!
A kami ve kterém týdnu jsi? Myslím tak 8tt, že? Ježišmarjá, at tam zítra vidím to
a je vše ok, nebo mě už jebne… ![]()
@kaspluc my si dali dvě, protože jsme moc nevěřili tomu, že se obě uhnízdí. No tak tak. Jedno bylo morulka a druhé blastocysta takže chápeš. Moc šancí jsme druhému nedávali. Zítra budu moc držet palečky určitě to bude dobré. Uvidíš jak se ti najednou život úplně otočí. Krásně otočí. Dneska si říkám, že děkuji aspoň za ten pocit najít dvě čárky na testu, být opravdu těhotná. Věřím a to mě drží a ty se prosím tě nestresuj jinýma věcma, lidma, příběhama jako je můj. Hledej jen hezké věci ať máš pozitivní myšlení. Moc to pomáhá i tobě i miminku. Hormony jsou děsný to se mnou úplně cloumalo. Vynadala jsem manželovi a ani jsem nevěděla pořádně proč no pak jsem se zase omlouvala, pak plakala a pořád tak nějak dokola. Nebo se úplně nesmyslně culila.
Nurse.007 - a ty jsi také chodila k panu Koukalovi? Jsem moc ráda za Repromedu, mám pocit, že jsou moje spása…nebýt nich, tak bysme to asi zkoušeli klasicky a měli downa…vůbec jsem neměla dřív žádné informace. Jen trošku rozumím genetice, ale jako tomuhle neeee…já jen mám strach, že je na
docela brzo a že budu zase nějaké ty dny v nejistotě a to je asi nejhorší. Takto na začátku se přece může ledacos ještě pokazit…
@kamillka2 tak to je strašné. Redukci na živo??? Mě teda u toho uspávali. Stačilo mi zažít doplnění vody při vědomí jaký to byl tlak a strašný strach. Kami věř!!! Bude to určitě dobré. Lež, lež a jen lež, ikdyž tě pustí domů. Je to hodně důležitý. A hlavně zkus myslet jen na to miminko, které s tebou zůstalo a povídej si s ním. Brzy se dozvíš pohlaví a o to bude povídání hezčí, pokud teda pohlaví chcete vědět.
Jsi statečná. Dvakrát stejný zákrok s těma nervama. Myslím na tebe a držím co se dá.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.