1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
952
13.9.12 11:16

@kamillka2 a děkuji za pochvalu deníčku. Tak nějak od srdce je celý psaný. :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.9.12 11:21

Mě to vždy dělali za živá…bolelo to ale ne tolik jako bolest na duší…jsem ve 12 týdnu a na 80% je to chlapeček…to vím jen díky technice kterou tu mají…povídáme si hladim ho…miluji… věřím ze vše bude v pořádku..moc všem děkuji za podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
13.9.12 11:21

@kaspluc na první konzultaci jsme byli u paní doktorky Veselé a na dalších vyšetřeních a konzultacích a kontrolách to bylo jak kdy. Někdy u dr Koukala a někdy u dr Hromadové. Oba jsou teda zlatí. Koukal byl tenkrát nový tak hodně s paní dr Hromadovou konzultovala a zákroky jako odběr a ET mi dělala paní dr Hromadová. Čekání je na celé věci a procesu to nejhorší od samého začátku a věř, že i do konce. Pořád budeš čekat a doufat. Před každou kontrolou nervozita. Podívej se na to z druhé stránky a těš se na to nebud tak nervozní. Každý UZ je krásný a když ještě srdíčko neuvidíš zítra tak příště určitě. Neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
13.9.12 11:26

@kamillka2 to je mi líto, že tě takto trápili. Mě uspali a jak jsem se probudila tak to bylo za mnou a kapali mi ATB. Možná je to takhle šetrnější pro miminko, když tě neuspávají. Jedna slečna s podobným příběhem jako máme my mi říkala, že jí doporučili dost Magnezium, že se líp zacelují ty ranky po vpichu. Já jsem ho zobala asi dva týdny pak řekli, že už nemusím, ale můžeš i pak to nikomu a ničemu neublíží. Určitě máš ted i Utrogestan ještě. Chlapeček. To je hezké. Já mám ted mít taky chlapečka tak snad se nám brzy zadaří. Odpočívej a miluj děláš to naprosto správně a nemysli ted na to co bylo. Jsem s tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
13.9.12 11:28

Tak to mám asi podobně jako ty…poprvé u paní Veselé a pak ale spíš u pana Koukala, mně už všechno dělal on!!! moc jsem si ho oblíbila. ale jsou tam všichni fajn. máš pravdu, prostě mi stejně nezbude nic jiného než čekkání! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
13.9.12 11:42

@kaspluc jo jo jsou všichni milý. Já jsem se musela smát jen, když pan Koukal byl takový trošku nervozní, když se mnou byl manžel na UZ :lol:, ale muž je prostě zvědavý. Jinak je moc citlivý opravdu hodný chlap. Na všechno odpoví, vysvětlí a když taky neví tak se jde hned zeptat. Nejvíc jsem přišla do stiku se sestřičkou Vlastou a ta je taky moc hodná teda jak píšeš všichni jsou ukázkový. Četla jsem tady někde diskuzi, že je repromeda nejdražší v Brně, ale to nemyslím a na druhou stranu za konfort a přístup si klidně připlatím a když mají víborné výsledky tak není co řešit. I můj nový Gyndr říkal, že nad repromedu není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
13.9.12 11:49

Já jsem moc ráda, že jsem na ni ne netu narazila…asi je dražší…nás to vyšlo 90.000, ale co, peníze budou, my nebudeme a dokud je máme, tak jsme je aspon dali za něco smysluplného a ne za kraviny!!! a raději zaplatím více a jednou, než méně a 3× a se špatnými zkušenostmi pak stejně přejít stejně k nim a zase platit. a ten přístup je tam prostě opravdu jiný, než jinde…co tady tak čtu!!! mně se nejvíc líbila sestřička lucka, jmenovkyně :-)! A také si chci teď vzít manžela na ult, chci vzít i foták, at mi to vyfotí…byl se mnou i transferu a všude ho tahám, on chce a navíc - at vidí, jak život začíná…víš co…a já si to stejně ještě nějak neuvědomuji, že jsem těhotná…ani to slovíčko „těhotná“ my nějak nesedí zatím :lol: :lol: :lol:!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
13.9.12 11:56

Neboj se to přijde. Všechno se otočí. Já manžela taky brala všude s sebou už jen proto, aby věděl co všechno si jako ženy vytrpíme a taky kdyby to šlo přirozeně tak jsme u zrodu v podstatě taky spolu a takhle u toho byl aspoň taky se mnou. Je super, že oni sami tu možnost nabídnou. Ještě před rokem a třičtvrtě, když jsem byla na transferu poprvé to nešlo. Dělali to na sále, ale ted už mají ty šikovný pokojíky tak je to super. Uvidíš jak ted čas poletí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
13.9.12 18:46

1.IVF

Ahojte, jsem tady nová a poprvé. S manželem se taky snažíme již pár let o mimi, ale nejde nám to.Brzy by jsme měly navštívit Repromedu a podstoupit 1.IVF,co mě čeká už vím z vašich diskisí :) ale chci se vás zeptat, jestli vám na to všechno přispělai pojištovna? Na jejich stránkách Repromedy-jsem četla, že spolupracují s pojištovnami a že to proplácí, ale můj gynekolog mi řekl, že ne, že si to budeme muset uhradit všechno sami.Tak vás prosím o pomoc a váš názor. Děkuji a at se vám daří :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
13.9.12 19:33

@miva85 pojišťovna to hradí částečně takže budete i doplácet. Nás to vyšlo zhruba na 30000 kč. Celé bez spolupráce pojišťovny to prý vyjde přes sto tisíc. Hrazené jsou čtyři pokusy pokud si necháš zavést jedno embrio.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
13.9.12 19:44

IVF

30000 kč i s příspěvkem? To je nějaké divné, když odběr i transfer stojí 28000 pro samoplátce, tak to mají aspon napsané na jejich stránkách Repromedy, mě gynekolog říkal, že to neproplaci pojištovna a bude nás to stát kolem 30000 kč bez příspěvku, tak já nevím :nevim: jsem z toho už na nervy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
13.9.12 20:30
@miva85 píše:
30000 kč i s příspěvkem? To je nějaké divné, když odběr i transfer stojí 28000 pro samoplátce, tak to mají aspon napsané na jejich stránkách Repromedy, mě gynekolog říkal, že to neproplaci pojištovna a bude nás to stát kolem 30000 kč bez příspěvku, tak já nevím :nevim: jsem z toho už na nervy :)

No.....ono hodně záleží na tom, co vám zapřičiňuje nemožnost otěhotnět. My od června do dnešního dne zaplatili už 90.000!!! A zítra budu fasovat si léky až do 12.týdne těhu, takže další dvojka to tak bude. Také záleží, odkud jsi, my jsme to vše dopočítali a uzavřeli a cestovné 10.000,– a to jsme ze Zlína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
13.9.12 21:00
@miva85 píše:
30000 kč i s příspěvkem? To je nějaké divné, když odběr i transfer stojí 28000 pro samoplátce, tak to mají aspon napsané na jejich stránkách Repromedy, mě gynekolog říkal, že to neproplaci pojištovna a bude nás to stát kolem 30000 kč bez příspěvku, tak já nevím :nevim: jsem z toho už na nervy :)

Navíc i záleží na to, co vše budete chtít, my měli PGD kvůli mé genetické vadě, pak PICSI na výběr nejlepší spermie, pak prodlouženou kultivaci, mražení, 2 Kety, jeden se neplatí, druhý už 7000,–…PGD stojí 24000, platí se péče o embryjo, metoda vyšetřování - my měli mikročipy…je toho povíce…Ale oni vám tam udělají po konzultaci kalkulaci…Jo a platíš ještě samozřejmě léky a stimulaci, což také není malá položka - Gonal ti sice přispívá pojišťovna také, ale jen myslím do 1500 jednotek a to každý přešvihne, já měla 300 jednotek po 9 dní…za Gonal jsme dali nakonec 13.000,– plus léky na sliznici, utrogestany…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
13.9.12 21:02
@miva85 píše:

Ale pokud nebudete mít tak „velký“ problém jako my, tak vás to tolik stát nebude. Moje spolubojovnice z pokoje čeká mimi a stálo je to 24.000 vše :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
13.9.12 21:08
@nurse.007 píše:
Neboj se to přijde. Všechno se otočí. Já manžela taky brala všude s sebou už jen proto, aby věděl co všechno si jako ženy vytrpíme a taky kdyby to šlo přirozeně tak jsme u zrodu v podstatě taky spolu a takhle u toho byl aspoň taky se mnou. Je super, že oni sami tu možnost nabídnou. Ještě před rokem a třičtvrtě, když jsem byla na transferu poprvé to nešlo. Dělali to na sále, ale ted už mají ty šikovný pokojíky tak je to super. Uvidíš jak ted čas poletí.

Mají to tam moc hezky pořešené pro ty chlapy…že se cítí jako součást toho všeho a u všeho mohou být :-), to se mi mooooc líbí…Můj si myslel chudák, že mě transfer bolí :P, cukla jsem, jak mi tam dával to studené zrcátko a můj mě pak pořád hladil a ptal se mě, jestli to fakt nebolelo, když ta trubička byla taaaaak dlouhá!!! :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.