Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky, taky se přidávám. Dnes jsem 12.dc a od 22. dc zacinam se synarelem. 1. dc pak prednison, 2.dc pak gonal, ale dali mi davku jen 75 a holky z ostatnich diskuzi me znervoznily, ze to je moc mala davka, ze budu mit tak jedno vajicko.. Kolik gonalu jste mely vy? Jsem po 2 zt, proto jsme se rozhodli pro pgd s acgh.. Mela jste to taky nektera? Vubec jsem nepochopila, proc se nekdy zavadi 5.dc a jindy mrazi az dalsi mesic… Jsem z toho vseho dost na vetvi. Kdyz mi poradite, budu moc rada..
@kaspluc Tak to je krásný, že roste a HCG nádhera. Fotečka je ted hodně zajímavá, že? Černý kolečko a v něm puntík nebo fazůlka
. Mám to všechno schované. Užívej si každého dne. Každý další UZ bude krásnější.
@kaspluc píše:
Ten kondom souvisi s prednisonem!!! Pokud ho beres, mela bys mit kondomsex, pokud ti manzel neustale do delohy zanasi ty bakterie, ktere se snazi prednison nicit, tak se jeho ucinky rusi!!! Nekteri gynekologove to delajintak, ze predepisi prednison lecbu - lek plus kondom sex min. 5 tydnu, pak se to vysadi a spousta zen otehotni i bez ivf!!! Anopyrin se bere take kvuli tomu, spolu s prednisonem pusobi na urcite druhy imunologickych problemu.
Mě na prednison nikdo takhle neupozorňovali. Vždycky říkali kondomsex kvůli zabránění vstupu infekce. A prednison je prý na hormonální úpravu dělohy, já měla jako asi všechny s anopyrinem a utogestanem.
@smiley1 Ahoj, dávku gonalu dávají podle krevních testů a UZ jak jsou na tom tvoje vajucha. Neboj po kontrole, když se jich moc nevytvoří, ti dají vyšší dávky. Já začínala jednou na 150j a na další kontrole mi to zvedli. Tak se vůbec neboj každá to máme vevnitř jiné. S tím zaváděním ti poradí někdo jiný já měla pokaždé 5 den, ale pokud je to pgd tak se čeká na blastocystu a pak už by to bylo pro tělo asi pozdě pro uhnízdění tak se čeká na další cyklus aspoň tak nějak tomu rozumím.
@smiley1 píše:
Ahojky holky, taky se přidávám. Dnes jsem 12.dc a od 22. dc zacinam se synarelem. 1. dc pak prednison, 2.dc pak gonal, ale dali mi davku jen 75 a holky z ostatnich diskuzi me znervoznily, ze to je moc mala davka, ze budu mit tak jedno vajicko.. Kolik gonalu jste mely vy? Jsem po 2 zt, proto jsme se rozhodli pro pgd s acgh.. Mela jste to taky nektera? Vubec jsem nepochopila, proc se nekdy zavadi 5.dc a jindy mrazi az dalsi mesic… Jsem z toho vseho dost na vetvi. Kdyz mi poradite, budu moc rada..
Ahojky tak to mas v podstate to same co ja!!! Jen je mela konske davky gonalu. Predpokladam, ze jsi z repromedy
, neboj davka gonalu je urcena podle tveho hormonalniho profilu - to je ten odber krve, co se dela 2.-3. Den cyklu! A jedno vajicko je capina, na cem by pak pgd delali??? Podstatou pgd je ziskat dost kvalitnich vajicek a zrovna v repromede urcite vi, co delaji! Ver jim!!!
@nurse.007 píše:
@kaspluc Tak to je krásný, že roste a HCG nádhera. Fotečka je ted hodně zajímavá, že? Černý kolečko a v něm puntík nebo fazůlka. Mám to všechno schované. Užívej si každého dne. Každý další UZ bude krásnější.
No vypada to jako knedlik:-)
@nurse.007 píše:
Mě na prednison nikdo takhle neupozorňovali. Vždycky říkali kondomsex kvůli zabránění vstupu infekce. A prednison je prý na hormonální úpravu dělohy, já měla jako asi všechny s anopyrinem a utogestanem.
No me prave na to pred prvnim ketem taky neupozornili a nevysel a pred druhym jsem se na to ptala a rekli, ze mam v podstate pravdu a tak jsme to tak delali a vysel! Jako nerikam, ze je to tim, ale co jsem kde cetla, tak se to pak bije a nepusobi to tak, jak by melo… Tak ja ti nevim… No - kondomem se nic nepokazi!
@smiley1 píše:
A s tim pgd ma nurse pravdu, zavadi se to az v dallsim cyklu protoze se to nestihne do vysledku pgd! A je to tak dobre, odpocines a hezky ti nachystaji delohu na prijeti embryjka, pgd je totiz delane az z blastocysty a z vice bunek nez z jedne! A tim padem mas jistotu, ze k tobe jde blastocysta, coz je nej stadium embryjka
!
Tak se divame na MARLEY A JA a uz mam zase strach! Herecka tam byla na ult v 10.tydnu a nemeli srdicko.,:-( ach jo, co kdyz tam nebude ![]()
Holky, moc děkuji za podporu… Ano, jsem z Repromedy, respektive mam za sebou vstupni vysetreni… Ale uz mam i genetiku a imuno, protoze se hledala pricina potratu- no, poradne se nic nenaslo, tak mam strasny strach. Snad uz to na potreti vyjde…Treti revizi bych fakt nedala…
@kaspluc Urcite
priste bude, chapu jaky to jsou nervy, ale drž se…Takze tobe taky zavadeli az dalsi cyklus? Ted to bylo tolik informaci a tak malo casu, ze jsem to vubec nevstrebala.. A kolikátý DC tak bývá OPU? Já už se toho všeho nemůžu dočkat… Už aby to bylo a čas vůbec neutíká…
Holka moje zlata kaspluc : nestresuj se!!! miminko potřebuje klid!!! podívej se na mě…vém si příklad ze mě…buď v klidu vše bude o. k. já srdíčka měla až 7 týden…♥♥♥
Necti internet…zbláznila by ses…nic nečtu, povídám si s miminkem…povídáme si…věřím mu!!! taky miminku ver
@smiley1 píše:
Holky, moc děkuji za podporu… Ano, jsem z Repromedy, respektive mam za sebou vstupni vysetreni… Ale uz mam i genetiku a imuno, protoze se hledala pricina potratu- no, poradne se nic nenaslo, tak mam strasny strach. Snad uz to na potreti vyjde…Treti revizi bych fakt nedala…
@kaspluc Urcitepriste bude, chapu jaky to jsou nervy, ale drž se…Takze tobe taky zavadeli az dalsi cyklus? Ted to bylo tolik informaci a tak malo casu, ze jsem to vubec nevstrebala.. A kolikátý DC tak bývá OPU? Já už se toho všeho nemůžu dočkat… Už aby to bylo a čas vůbec neutíká…
Myslim, ze jsem to mela tak, jak to budes mit ty! 2.dc pichas, ja pichala 9 dni, pak je opu! Jinak ja si pak uz otazky psala na papirek a pak jim to tam rekla, predtim jsem taky nic nevedela a jezdila domu vyplasena! Neboj, je to v pohode, nic neboli, jen to neustale cekani je hruza…
@kamillka2 píše:
Holka moje zlata kaspluc : nestresuj se!!! miminko potřebuje klid!!! podívej se na mě…vém si příklad ze mě…buď v klidu vše bude o. k. já srdíčka měla až 7 týden…♥♥♥
Porad se na neco ceka…je to hruza. A porad ma clovek o neco strach! Jestli bude dost embryjek, jestli setchyti, jestli se to bude vyvijet, jestli to bude zdrave…pak daji v tv nejaky blby film a je to v haji. Navic muj manzel je desny stresar, je pohodar, ale ted se o me porad boji…
Chce to klid…vím moc dobre vím co je strach…ver mi…ale musis být v klidu to ubližuje miminku ve vývoji nejvíce!!!
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.