1. IVF - Repromeda

• Fotoalbum (393)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2945
16.4.18 17:45

@Ligistia no super, gratuluju, já mám dnes hcg 973 :dance: na utz se musím zítra domluvit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.18 18:30

@labelinka Tak to je mi líto, tak by to vypadat fakt nemělo, v mém případě se mi to stalo i v RM, že moje konzultujici doktorka, která mě neupozornla dopředu, že mě může vidět kdokoliv z jejich lékařů a může dělat zákrok kdokoliv… Tak moje konzultující lékařka přede mnou zdrhla, zatím, co se celá čekárna vyprázndnila, zatím co si jiný lékař myslel, že půjdu ke konzultující doktorce, ta jen stihla vzkázat, že at udělá UZV… no a ano po celkem dlouhé době čekání konečne sestra volala, a jak jsem nachystaná přicházela k UZV tak jsem slyšela, jak DR. je nasraný, že musí dělat další UZV a chodí nervozně po ambulanci, když jsem vešla - bylo najednou ticho, sestra již nachystaná k zápisu hodnot… ano na UZV nic moc folikulů, když jsem jen informativně něco zeptala, hned jsem dostala kousavou odpověď…chápu, že ten UZV původně neměl dělat, ale přesně tak celý den kvůli 2min. vyš. a celkem 5min. v ambulanci, v práci všechno přeorganizovat obvola přes 30 lidí, a to jsem chtěla utéct z čekárny, a po tom, co jsem slyšela, jsem si řekla, co tady dělaám, jedině zavazím, ztracený případ, jak slepice s maximálními dávkami Gonalu od 1.dne, a celý cyklus byl k ničemu… maximálně k nakopnutí 2. -3.-4. cyklu,,,a tak by to vypadat nemělo, oni ani nevědí jaká je to intimní záležitost, oni ani netuší, čím vším si žena projde, a co se vše s ní děje, když má maximální dávky hormonů…a není to o citlivosti, když nám jde o naše vlastní děti -biologicky vlastní… tak to jakoby nechápou… a když Vám někdo 2× nabídne dárkyni a vy 2× odmítnete, a chovají se k Vám jak ke ztracenému přpadu, který si přehazují jak horký brambor, ale jedete dál na maximum s plným pracov. nasazením, pod psychickým stresem, tak je člověk vděčný za všechnu svou sílu, kterou má, a která ho hnala dál… protože kdybych dala na přístup Dr.,tak to člověk vzdá hned na začátku… a tak to fakt vypadat nesmí, že jste jen na začátku a již Vás odsoudí… a ano transportní lékaři se přijdou podívat do centra.. pokecají si jak to chodí, a mají pomáhat velkým centrám ten nápor práce… aplně chápu to několikahodin. cestování, když nem, ůžete přijít na UZV ráno nebo večer jak by se to hodilo, ale jen v poledne…

• Citovat
  • Upravit
228
16.4.18 20:00

Po KETU

Ahojte, jsem tady nová, ale nikoliv už délkou snažení. Dnes mám za sebou druhý KET a opět mi ho dělala paní doktorka Turčanová. Protože první KET byl velmi bolestivý, zvolila jsem také akupunkturu. Jenže jaký to má význam, když nás pak nechají dalších 45minut čekat? Turčanová ještě předtím zařadila konzultaci o lécích, ale tím mě vytresovala… rozhodilo ji, že si nechci píchat fraxiparin, když mi hematolog předepsal pouze anopyrin. Na dostinex pak úplně zapomněla, nebyla si vůbec jistá, jaké mi máte dávky…a vůbec nevěděla, jak přepočítat výsledky z prolaktinu z jiné laboratoře…byla hrozně nepříjemná. Takže asi není divu, že mě KET tak hrozně bolel…brečela jsem bolestí a nešlo sebou neškubat, sestřička se mě snažila uklidnit, ale Turčanová nehnul ani brvou. Naštěstí jsem pak potkala Hromadovou na chodbě a ta se těm dávkám léků divila, takže mi je upravila. Nevíte, zda je nějaká možnost napsat někam recenze a dát stop Turčanové. Mám sice Hromadovou, ale viděla jsem ji tak dvakrát, jinak se na mě všichni od června 2017 střídají. A bolel vás taky někoho tak šíleně KET? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
16.4.18 23:31

@middle Mám za sebou dva KETy, před obouma jsem měla akupunkturu a nikdy po ní nečekala déle než tak 15 minut do samotného transferu. Stejně tak vůbec neznám pojem bolestivý KET :nevim: Původně byl můj doktor Kafka (dělal i oba transfery), ale pak jsem přešla k Tokarevě a chodím pouze k ní- vysloveně se při objednání na konzultace, kontroly atd objednávám k ní. Zkus se tedy taky objednávat přímo, ať tě neošetřuje, kdo ti nesedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.18 00:01

@middle Ahojky tak zaprvé nejsi sama, taky jsem zažila šíleně bolestivý KET v pol.2/17 a fakt to bolelo, 1.ET byl jinde tenkým katetrem v kterém bylo embryo, v RM to je vždy dvoukrokový katetr, nejdříve katetr vnější směr naše dělož. hrdlo, a v katetru tuhý pevný předmět, který se vytáhne až následně po tom, co se zasune do jisté délky, až následně se vsune tenká kanylka s embryem, nejvíce bolí když je tá pevná část uvntř vnějšího katetru, nevím proč to nedělají když nás to jž opakovaně bolí pořád s obturatorem (ano dobře se jim to drží, je to pevné a dobře se to tam narve)… a klientka nemusí mít žádnou vývoj. vadu, jen normální přirozený nález normálně úzke hrdlo s normál. podél. sližn. řasami, které do sebe zapadají a tvoří barieru proti infekci, no ale 5.d. po ovulaci je to fajn prostředí pro nidaci, ale hold hlen. zátka je pevná a ani to hrdlo nebude tak přístupné, protože je jž 5dní po ovulaci a v přirozeném cyklu žádne tělo ženy 5.den ovulace neočekává, že se tam něco bude rvát…a jestli si měla jen progesteron-utrogestan bez estrogenů..- tak to hrdlo nemohlo být nachystané (jestli máš dobrou sliznici a ovuluješ, tak se dává jen utrogestan a ten to spíše uzavírá…protože hold se zvedá když si tělo myslí, že je těhotné…) A ano ex post jsem zjistila, že můžu žadonit o lékaře a můžu i lékaře odmítnout, že mám na to právo…

• Citovat
  • Upravit
2945
17.4.18 07:13
@Anonymní píše:
@labelinka Tak to je mi líto, tak by to vypadat fakt nemělo, v mém případě se mi to stalo i v RM, že moje konzultujici doktorka, která mě neupozornla dopředu, že mě může vidět kdokoliv z jejich lékařů a může dělat zákrok kdokoliv… Tak moje konzultující lékařka přede mnou zdrhla, zatím, co se celá čekárna vyprázndnila, zatím co si jiný lékař myslel, že půjdu ke konzultující doktorce, ta jen stihla vzkázat, že at udělá UZV… no a ano po celkem dlouhé době čekání konečne sestra volala, a jak jsem nachystaná přicházela k UZV tak jsem slyšela, jak DR. je nasraný, že musí dělat další UZV a chodí nervozně po ambulanci, když jsem vešla - bylo najednou ticho, sestra již nachystaná k zápisu hodnot… ano na UZV nic moc folikulů, když jsem jen informativně něco zeptala, hned jsem dostala kousavou odpověď…chápu, že ten UZV původně neměl dělat, ale přesně tak celý den kvůli 2min. vyš. a celkem 5min. v ambulanci, v práci všechno přeorganizovat obvola přes 30 lidí, a to jsem chtěla utéct z čekárny, a po tom, co jsem slyšela, jsem si řekla, co tady dělaám, jedině zavazím, ztracený případ, jak slepice s maximálními dávkami Gonalu od 1.dne, a celý cyklus byl k ničemu… maximálně k nakopnutí 2. -3.-4. cyklu,,,a tak by to vypadat nemělo, oni ani nevědí jaká je to intimní záležitost, oni ani netuší, čím vším si žena projde, a co se vše s ní děje, když má maximální dávky hormonů…a není to o citlivosti, když nám jde o naše vlastní děti -biologicky vlastní… tak to jakoby nechápou… a když Vám někdo 2× nabídne dárkyni a vy 2× odmítnete, a chovají se k Vám jak ke ztracenému přpadu, který si přehazují jak horký brambor, ale jedete dál na maximum s plným pracov. nasazením, pod psychickým stresem, tak je člověk vděčný za všechnu svou sílu, kterou má, a která ho hnala dál… protože kdybych dala na přístup Dr.,tak to člověk vzdá hned na začátku… a tak to fakt vypadat nesmí, že jste jen na začátku a již Vás odsoudí… a ano transportní lékaři se přijdou podívat do centra.. pokecají si jak to chodí, a mají pomáhat velkým centrám ten nápor práce… aplně chápu to několikahodin. cestování, když nem, ůžete přijít na UZV ráno nebo večer jak by se to hodilo, ale jen v poledne…

Já teda nevím, ale přijde mi, že chodím asi úplně jinam než ty :mrgreen: taky jsem měla maximální dávky gonalu, reakci skoro žádnou, ale naopak se snažili vymýšlet řešení :nevim: do rm jezdím z prahy a vůbec nelituju, asi jsi nezažila opravdu arogantní lékaře, několika hodinové čekání i když jsem objednaná… a mmch já jsem taky měla et pouze na utrogestanu, proběhl bez komplikací a dokonce je z toho těhotenství :palec: ale naštěstí máme každý právo volby jak ošetřujícího lékaře, tak i CAR :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
17.4.18 07:19
@luc86 píše:
Já teda nevím, ale přijde mi, že chodím asi úplně jinam než ty :mrgreen: taky jsem měla maximální dávky gonalu, reakci skoro žádnou, ale naopak se snažili vymýšlet řešení :nevim: do rm jezdím z prahy a vůbec nelituju, asi jsi nezažila opravdu arogantní lékaře, několika hodinové čekání i když jsem objednaná… a mmch já jsem taky měla et pouze na utrogestanu, proběhl bez komplikací a dokonce je z toho těhotenství :palec: ale naštěstí máme každý právo volby jak ošetřujícího lékaře, tak i CAR :dance:

Nechci se pani dotknout nebo ji nejak osocit, ale je taky otazka jak se chova ona sama k personalu. Ja jsem sama sranda vsichni uz me tam poznaj a nikdy jsem s nimi problem nemela vsichni usmevavi a mili. Chapu ze to muze byt psychicky narocne, ale i ti zamestnanci tam jsou jen lidi… uz jsem tam zazila protivne zenske na prez hubu a to se pak personalu nedivim ze je odmereny pripadne neprijemny… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2945
17.4.18 07:27

@Ligistia přesně tak… i já jsem na ně milá, taky pracuju s lidma a vím jaké to je. A k bolestivému ket, já si myslím, nejsem odorník ani lékař, že to je hlavně o psychice, když jsem v pohodě, jsem uvolněná, když nejsem v pohodě, logicky jsem stažená… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
17.4.18 07:51

@luc86 no ono jde spis o to ze populace si uz hodne zvykla na trend nas zakaznik vas pan, ale jaksi jim nedochazi ze tu si nejdou koupit rohlik. Styl tu mate love a delejte zazraky a opovazte se pokud to nevyjde napoprvy nebo me bude neco bolet :zed: jako stim se musi pocitat ze zenska bude muset neco vydrzet…takovou frflu jsem zazila v cekarne a jako konec ja z ni padala ze zidle… a pokud tam maji tohle smysleni u vic lidi no tak potes panbuh :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2945
17.4.18 08:16

@Ligistia :mrgreen: větu “nejde o rohlíky” použil můj muž, když jsme řešili, jestli budem do rm jezdit nebo zůstanem v praze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
17.4.18 09:00

@Ewangelle Tak tos měla dobré. Já šla na první KET v září a tak nějak jsem počítala, že to bude někdo z trojice lékařů. Ale pak když jsem už ležela nachystaná, tak se najednou objevila Turčanová, kterou jsem viděla poprvé v životě a zavádění se ji nedařilo, tak jsem tam ležela přes půl hodiny. Teď jsem byla na ultrazvuku u Tokarevy a poučená jsem se už ptala, kdo mi to bude dělat. Prosila jsem ji, zda by mi to mohl dělat někdo jiný, že ji nechci, ale ona mě přemlouvala, že je dobrá…tak jsem nechtěla vyvolávat nějaké scény, že k ní fakt nechci. Ale příště to už udělám. Nechci, aby se mě Turčanová někdy znova jen dotkla. Empatie nulové, vůbec ji nerozhodilo, že tam křičím bolestí. Po tom všem si pak jen ke mně stoupla a čekala, až ji podám ruku a suše popřála povinné hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
17.4.18 09:21

@Anonymni Ano, měla jsem jen utrogestan… a ano podle manžela jsem užší ???? Trochu mě uklidňuje, že v tom nejsem sama. Ti co to nezažili se diví. Nutno podotknout, že doopravdy nejsem nějaká fňukna, která se při nejmenší bolesti rozbrečí. Z basketu jsem zvyklá na bolest, přece jen nějaký vyvrknutý kotník, zlomený nos…
Odstranění cysty a odběr vajíček mi dělal Kafka a bylo to v pohodě. Také jsem nakonec po 1.KET musela v 8.týdnu na interupci a to dělala Tokareva. To bylo hlavně psychicky náročné. Také jsem byla v jiném centru na testu průchodnosti vejcovodů, bylo to bolestivé, ale snažili se to dávkovat, tak abych tu bolest rozdýchala a neustále se ptali. Inseminace v tom centru také nebyla zrovna příjemná, ale dalo se to vydržet. Já nevím, včera to měla Turčanová všechno zpožděné, takže se snažila hlavně pospíchat a narvala to tam tak rychle, že tělo automaticky reagovalo výkřikem a slzy nešlo vůbec zadržet. Bylo mi trapně, ale tyhle věci mozkem člověk neovládá. Pořád na to musím myslet, mám pocit, jako kdyby mě někdo znásilnil nějakou tyčí…mám strach, že s takovými pocity nemá naše druhé a poslední embryjko vůbec šanci :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
17.4.18 09:40

Tak mi teď volali z Repromedy, zítra v 9:15 akupunktura a v 10:00 KET :dance:

Nakonec mi ho bude dělat opět Kafka (ne Tokareva jak jsem myslela), ale vůbec mi to nevadí. Dělal mi ho už dvakrát předtím a ze začátku jsme k němu chodili. Hlavní pro mě je, že to bude vážně v 10h jak to vychází podle ERA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2945
17.4.18 09:52

@Ewangelle držím pěsti :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
17.4.18 10:09

@Ewangelle drzim moc palce, at se knam pridas :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.