Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Děkuji moc všem za podporu i povzbuzení ![]()
@middle Bude to druhé IVF, z prvního byly tři embrya, ale dva KETy nevyšly a třetí (dnešní) se nekonal, protože se embryo přestalo vyvíjet.
Díky imunologii a ERA se zjistilo proč ty dva nevyšly a tento už se mělo jít de facto na jistotu. I Tokareva říkala, že tentokrát to už musí vyjít a pak tohle no ![]()
@Ewangelle Tak koukam, ze mame podobnou diagnozu
. A to ti ty imunologicke testy delali az po 2 pokusech? Ja mela jen 2 embrya a potom, co prvni se sice uchytilo, ale nevyvijelo se dobre (navic podobnou zkusenost mam uz z roku 2015, kdy to bylo prirozene)…tak jsem se snazila najit pricinu, i kdyz doktori mi rikali, ze se to casto stava a ze mam proste jen 3mesice pockat na dalsi pokus, ale ja ten cas chtela nejak vyuzit
…tak se mi podarilo vynutit prave to imunologicke vysetreni, geneticke vysetreni na trombozu a prolaktin. A vsude se potvrdily moje domnenky. Musim rict, ze bych bez vsech tech zdrojich na internetu, diskuzi a mych zkusenosti s mym telem na to asi jen tezko prisla. A nakonec jsem rada, ze jsem byla neodbytna, i kdyz Hromadova povazovala ty testy za zbytecne. U tebe s tim prisla Tokareva sama?
@middle Ano, po dvou nevydařených KET jsem chtěla další testy a tak mi Tokareva nabídla ERA vyšetření a já se zeptala na imunologii.
Po prvním mi totiž Hromadová (od té doby ji nemohu ani cítit) rěkla suše něco jako “co jste čekala?! To prostě nevyšlo” a po druhém byla Tokareva a ta nabídla řešení.
Podle dvou ERA je moje děložní sliznice receptivní až šestý den od braní Utrogestanu a z imunologie mi vyšel anti-fosfolipidový syndrom a trombofilní mutace, takže Intralipid a píchání Fraxiparinu je u mě naprostá nezbytnost při jakékoliv stimulaci či v těhotenství…
Jinak všechna embrya byla po PGD, kde nám z pěti zbyly tři, proto mě ani nenapadlo, že by se mohlo stát to co dnes ![]()
Příspěvek upraven 18.04.18 v 23:14
@Ewangelle Třetí jsem si dávala 27.12.2017. Jelikož ani to nevyšlo, tak musím do 2IVF.
Ahojky holky, tak vím, i čím to je, že se občas dějí věci, a proč z nás některé nejsou spokojené s přístupem v RM, je to kombinací lékařů- a to konzultujícího a popřípadě někoho, kdo je mu trochu podobný, tak kombinace Hro. a Tur. je pro mě téměř smrtelná. 1.otázka na konzultaci : Proč jste tady? No hádejte! 2× doporučit někomu dárkyni a ja 2× odmítla nepřinese moc naděje, když vidíte, že oni Vám ze své praktické reality a pohledu nevěří… Vím, že realita je hrozná někdy při našich dg.,ale když Vám lékař není schopen dát ani špetku opravdové úpřimné naděje…tak můj organizmus od začátku byl nastaven tak, že to vše může být k ničemu, a že jsem ztracený případ svým přístupem (a taky se pohybuji v reál. světě), protože i další kontroly se to vyvíjelo tak :,, Je tam toho stejně… málo…´´, jedina Tokareva mi ukázala pěstičky, že drží, když jsem odcházela a Kafka mi řekl, že to musí vyjít, protože v ten den má narozeniny… Ale musíme bojovat dál a nějak jsem se obrnila.. ale nelíbí se mi přístup, když to nedopadne, to je vlastně normální a vaše vina, a ve vašem případě téměř jisté… a když to dopadne, tak se bojím těšit se a zakazuji si to (a oni se hrozně diví, že společným úsilím jsme dospěli k mému vytouženému těhotenství a moje radost tomu neodpovída, ano protože jsem se těšila a zklamala a také jsem potratila ve 12.t. a tak člověk každý týden čeká, co bude…),protože jsem se těšila na KET a byla to nakonec noční můra, tak již se jen nadechuji, at to žije tak jak má… ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky holky, tak vím, i čím to je, že se občas dějí věci, a proč z nás některé nejsou spokojené s přístupem v RM, je to kombinací lékařů- a to konzultujícího a popřípadě někoho, kdo je mu trochu podobný, tak kombinace Hro. a Tur. je pro mě téměř smrtelná. 1.otázka na konzultaci : Proč jste tady? No hádejte! 2× doporučit někomu dárkyni a ja 2× odmítla nepřinese moc naděje, když vidíte, že oni Vám ze své praktické reality a pohledu nevěří… Vím, že realita je hrozná někdy při našich dg.,ale když Vám lékař není schopen dát ani špetku opravdové úpřimné naděje…tak můj organizmus od začátku byl nastaven tak, že to vše může být k ničemu, a že jsem ztracený případ svým přístupem (a taky se pohybuji v reál. světě), protože i další kontroly se to vyvíjelo tak :,, Je tam toho stejně… málo…´´, jedina Tokareva mi ukázala pěstičky, že drží, když jsem odcházela a Kafka mi řekl, že to musí vyjít, protože v ten den má narozeniny… Ale musíme bojovat dál a nějak jsem se obrnila.. ale nelíbí se mi přístup, když to nedopadne, to je vlastně normální a vaše vina, a ve vašem případě téměř jisté… a když to dopadne, tak se bojím těšit se a zakazuji si to (a oni se hrozně diví, že společným úsilím jsme dospěli k mému vytouženému těhotenství a moje radost tomu neodpovída, ano protože jsem se těšila a zklamala a také jsem potratila ve 12.t. a tak člověk každý týden čeká, co bude…),protože jsem se těšila na KET a byla to nakonec noční můra, tak již se jen nadechuji, at to žije tak jak má…
Já chápu, žes to asi neměla jednoduché…ale pokud tomu dobře rozumín (píšeš trochu zmateně) tak jsi po ket v repromedě těhotná? Takže to asi nebylo tak špatné, protože jinak nerozumím tomu, proč jsi tam chodila a nešla jsi jinam, když jsi byla tak nespokojená s jejich přístupem. V Brně je přece mnoho CARů…Řešíš s repromedou jejich přístup k tobě? Protože pokud ne, je od tebe trochu podlé, že se tady shováváš za anonym, haníš je, ale jim to neřekneš. Každý je omylný, každý je jen člověk i lékaři a každý má právo nemít svůj den. Každopádně ti přeju klidné těhotenství ![]()
Ahoj, nehaním celou RM, nebavím se zde o jejich odbornosti, špičkové laboratoři, ale se bavím o přístupu a jistém očekávání, když Ti někdo něco slíbí a nedodrží to a Ty mu ještě věříš a vrcholem je právě KET a RM již to ví, a vše se probralo až s nejvyššíma a já tady nikoho neurážím, jiní si můžou říct názor, že jim někdo neseděl v RM a chodí k jiným, a já nemůžu napsat? tak pardon! tak témata jsou o tom, že zde můžeme diskutovat a není to jen o pozitivech, ale i o negativech a o našich zkušenostech…
@Anonymní píše:
Ahoj, nehaním celou RM, nebavím se zde o jejich odbornosti, špičkové laboratoři, ale se bavím o přístupu a jistém očekávání, když Ti někdo něco slíbí a nedodrží to a Ty mu ještě věříš a vrcholem je právě KET a RM již to ví, a vše se probralo až s nejvyššíma a já tady nikoho neurážím, jiní si můžou říct názor, že jim někdo neseděl v RM a chodí k jiným, a já nemůžu napsat? tak pardon! tak témata jsou o tom, že zde můžeme diskutovat a není to jen o pozitivech, ale i o negativech a o našich zkušenostech…
Nechápu, proč se rozčiluješ. Já jsem se jen zeptala, jestli ti s repromedou řešíš, protože bohužel v dnešním anonymním světě je strašně jednoduché napsat svůj názor na internet, ale druhé straně to neříct.
Fakt ale je, že si protiřečíš…V jednom příspěvku napíšeš, že „když Vám lékař není schopen dát ani špetku opravdové úpřimné naděje…tak můj organizmus od začátku byl nastaven tak, že to vše může být k ničemu, a že jsem ztracený případ " a v druhém "když Ti někdo něco slíbí a nedodrží to a Ty mu ještě věříš“
Ale asi to je fuk, myslím, že hlavní je, že ty víš jak to bylo. Samozřejmě máš právo napsat svůj názor tak jako každý a já mám právo, tak jako každý, mít ten názor jiný, když jsem tam to co ty nezažila…pro mě třeba bylo cílem otěhotnět, to se ním povedlo a já jsem teď štastná a předpokládám, že ty taky. tak si, jak už jsem jednou psala, užívej vysněné těhotenství ![]()
Tak jsme dnes byli na konzultaci ohledně postupu u druhého IVF. Všechno jsme domluvili, vezu si domů Gonal a od příštího víkendu začínám se stimulací. Akorát si teda musím i během ní pořad píchat Fraxiparin.
@Potkyš Kdy začínáš se stimulací ty? ![]()
@Ligistia Děkuji
Tokareva tam dneska při UTZ viděla 23 folíků a říkala, že by se snad mohlo podařit nastimulovat všechny.
@Ewangelle píše:
@Ligistia DěkujiTokareva tam dneska při UTZ viděla 23 folíků a říkala, že by se snad mohlo podařit nastimulovat všechny.
Tak to moc drzim pesti at je z ceho vybirat
za dva mesice si tu zase budem kousat nehty napetim ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.