Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
U mě to vypadá tak, že folíky nepraskly a transfer bude ve středu.
Holky, zajímal by mě váš názor/zkušenosti…necelé 2 týdny po KET máme už delší dobu naplánovanou cestu do Budapeště (nevěděli jsme co bude, když se to každý měsíc komplikovalo, tak jsme se přestali omezovat a začali žít). Jenže teď mám strach, že cca 6-8 hodinová jízda autem může zapříčinit SP, kdyby se to náhodou zázrakem povedlo. Nevím, jak se rozhodnout a zda do toho rizika jít, na druhou stranu je i dost velká možnost, že se nic ani neuchytí. ![]()
@labelinka Držím palce ať se KET povede (konečně si se ho dočkala)
Co se týká té cesty, já bych klidně jela, ale dělala bych přestávky na protažení.
@Potkyš děkuji…já už si zakazuju i těšit se, protože člověk do poslední minuty pořád neví, jestli k tomu vůbec dojde, což mě do dneška ani nenapadlo
a k té cestě, někde jsem četla, že díky těm otřesům může plod odejít, jenže někdo ležel celý týden a stejně nic. Co se má stát, se asi stane, ale já bych si to stejně vyčítala.
@labelinka Záleží jak to budeš cítit. Některé holky po transféru pomalu ani nedýchají, aby mimču neublížily a nepovede se a některé pomalu skákají po hlavě a mimčo se chytí… ![]()
@labelinka Já bych se cesty autem nebála…jako letadlem to bych neletěla, ale já taky zítra pojedu v podsatě na otočku, Utz a intralipid do Brna a po D1 je možný, že to bude na dýl jak 6 hodin
Já jsem dva dny po transferu jela z moravy do jižních čecha od tud do prahy a chytlo se to ![]()
@luc86 díky za uklidnění z osobní zkušenosti
tak já to teda asi risknu, jedeme ve 4, tak mi to navíc psychicky může pomoct tolik nestresovat a netestovat předčasně
Jedeme s dobrými přáteli, kteří o naší situaci ví všechno, takže budou i tolerantní k přestávkám nebo k tomu, že si budu chtít dát odpočinek namísto nějakého výletu ![]()
@labelinka to bude dobré, hlavně se toho neboj a nestresuj se…snadno se to říká, ale jsem po dvou potratech a i teď to mám tak, že buď se prostě udrží a nebo ne ![]()
@labelinka tak, tak jak říká potkyš… mě bylo řečeno že je to jak kdyby se pleskly na sebe dva chleby s máslem… embrijko nevypadne, jen je na něm jestli se zavrtá nebo ne… takže té cesty bych se nebála ![]()
@Ewangelle teda to mě moc mrzí. A já už si říkala, že jim se to nestává, myslím, že jsem to tady nikdy nečetla, za to jinde jo. A musím říci, že mě to docela vyděsilo. ![]()
@labelinka já bych taky jela. Akorát dělejte přestávky a chod, ať se prokrvuje pěkně sliznice ![]()
@Ewangelle Tak to mě ani nenapadlo, že se to doopravdy může stát. Moc mě to mrzí
Ale třeba to tak mělo být, třeba nebylo tak dobré, aby to všechno přežilo a je to lepší, než když si člověk dělá dalších 14dní marné naděje a pak si akorát pořád říká, co měl udělat jinak a proč se neuchytilo, když se to rozhodlo všechno hned první den…Ale vím, že je to slabá útěcha. A kolikáté IVF tě čeká?
@labelinka Pokud máte dobré auto s kvalitními tlumiči, tak si myslím, že to nevadí. Já si naopak myslím, že takový pěkný výlet pomůže hlavně psychicky, což je to nejdůležitější. Nebo aspoň já ze svého prvního těhotenství mám zkušenost, že když jsem se fyzicky nenamahala, ale stresovala se v práci (protože mám náročné zaměstnání), tak se to vyvíjelo špatně. Když už se jen čekalo, že to odejde samo a já lezla po kopcích v Alpách, tak to najednou mělo ukázkové hodnoty. Takže si myslím, že výlet je vždy dobrá psychická terapie ![]()
@middle díky za reakci
auto máme dobré, tak já do toho půjdu
snad pak jednou s kamarády budem vzpomínat, že TO byla ta dovolená, kdy jsem otěhotněla ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.