Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ewangelle @Potkyš holky, smim se zeptat kolik vam je a jak dlouho se snazite? Me uz z toho vazne hrabe, jsem schopna se v noci vzbudit a myslet na to, kolik ma kdo deti a v kolika letech je mel
v praci totiz neustale slysim, jak jsem stara (tam nase snazeni zatim uspesne tajim).
@labelinka Jo sejít se a pokecat by bylo super, škoda té dálky. Bych ti ty černé myšlenky vyhnala z hlavy pryč. Letos mi bude 37 a snažíme se přes 3 roky.
@Potkyš díky za odpověď. My taky právě přes 3 roky a poslední měsíce mi přijde, že už mi z toho lehce přeskočilo
Můj neskutečný obdiv mají holky, co tu bojují 7 a více let…
@labelinka Procházet si tím 7 let, tak nevím kde bych brala tu sílu.
@labelinka Řešíme to od minulého února a do RM chodíme od minulého března. Jelikož nemám vůbec cyklus ani ms (po vyndání tělíska v roce 2016 definitivně), je u nás IVF jediné řešení. Navíc je tam i genetická zátěž (muž měl dítě s Downem) a u mě zase brzké úmrtí obou rodičů.
Jinak je mi sice “jenom” 26 let, ale hodně nás tlačí i manželův věk.
A to, že z toho občas šílíš znám moc dobře.
@Potkyš já už tak nějak nevím, kde ji brát teď..každý má tu psychiku jinak silnou a u mě jsou čím dál častější dny, kdy nejsem schopná nic udělat a jen brečím a vždycky, když je mi nejhůř, vylívám si vztek na manželovi, protože já chtěla dítě o několik let dřív a jen on to pořád brzdil, že ještě ne. A ty roky teď chybí, mohlo se to řešit mnohem dříve. ![]()
@Ewangelle na druhou stranu buď ráda, že to řešíte už tak brzo…my se začali snažit, když mi bylo 27, teď mi bude za pár měsíců 31 a nic…
Tento rok se nám to prostě musí povést, holky!!!
![]()
@labelinka Letos nám to vyjde a zapomeneme na tu strašnou cestu k miminku. ![]()
@labelinka dekuji moc, vubec se neboj urcite ti to dopadne na prvni dobrou a pak budete s kamoskou tahat kocar spolu
vim ze je to tezke a k vzteku pozorovat kolem sebe vsechny co nemaji s pocetim problem, berou to jako samozrejmost ze to nic neni pocit a jeste prohlasuji ze chcou 3-4 ditka a vy sama, ktera prosla maratonem hormonu, doktoru a zakroku na ne jen hledite a doufate aspon za jedno. Nakonec pak jako tresnicka na dortu prijdou ty pocity proc zrovna ja… Ale ja se to pokousim brat z te lepsi stranky aspon vim, ze jsme prosli vsema testma a udelali jsme pro zdrave embrijko co se dalo a jsou tak aspon minimalizovany vady a mutace… ![]()
@Potkyš píše:
@Ewangelle V to doufám taky. Uvidíme co krev a co utz jak dojde ms. Už se těšíš na píchání co? Neboj já ti budu s pícháním šlapat na paty ať jsme v tom stejně…![]()
Synchronizujete si svou pichaci periodu jo ![]()
@luc86 no ja osobne si taky myslim ze jsem 5+neco, ale kdyz to rekne doktor hlava pomazana ze 7+0 tak se snim nebudu dohadovat, i kdyz si myslim ze zbytecne pridava ty 2 tydny, ale byla to nejaka doktorka kterou jsem jeste nemela, takova dlouhovlasa kudrnata tak 40 let… jestli to neni ta na kterou tu vsichni nadavaji ![]()
@Potkyš Jako těším, ale jsem ráda, že si teď aspoň tři dny nic píchat nebudu. Píchala jsem teď Fraxiparin a spolu s Gonalem ho musím zase začít píchat a dělají se mi po něm hrozné modřiny na břiše, ale i na rukou, nohou a všude kde se o něco ťuknu. No prostě vypadám jako závažná oběť domácího násilí ![]()
@Ligistia Tak teoreticky jsi v den transferu 2+5 tt, takže je to možná tím ![]()
@labelinka me je 28 a snazime se uz 4 rokem z toho 3 normalne na gynde s dostupnyma hormonama a v RM jsme od rijna lonskeho roku ![]()
@Ewangelle Já mám to stejné, jen se někde o něco otřu a jsem samá modřina. A to si nic nepíchám… ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.