Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Psala jsem hned ze zacatku ze se nechci nikoho dotknou natoz osocit a u dalsich holek to urcite bylo taky tak. Jsme vsichni na jedne lodi a nehodlame nikoho napadat, to co jsi prozila pri KEt je na palici, ja osobne zadny problem nemela az na to ze jsem mela dva dny tak nizkej tlak ze jsem mohla jen lezet, ale take vim ze tam chodi i takove osoby, ktere by clovek nejradeji za jejich chovani proliskal. Tot vse ![]()
Já jsem při let byla uspána. Sice jsem si to zaplatila cca 3000 ale u mně se to jinak nedalo. Měla jsem zúženou cestičku ????
@Ewangelle i já zítra držím palce
mě čeká další kontrola, abych zjistila, zda folíky praskly nebo ne…
@labelinka Děkuji
A držím palce, ať je to u tebe v pořádku (a jestli jdeš k tomu doktorovi, tak ať je dneska příjemnější).
Tak já mám špatnou zprávu… Dojeli jsme,, šla jsem na akupunkturu a přišel za mnou Kafka, že transfer nebude, protože se embryo po rozmražení přestalo vyvíjet. Bylo to naše poslední ![]()
Takže nás čeká celý proces IVF znovu…
@Ewangelle tak to je mi hrozně líto, nejsem tady často, ale držela jsem pěstičky, a držím pořád dál, věř si i dalším budoucím embryím
![]()
@Ewangelle to me strasne mrzi
nedovedu si tuhle situaci vubec predstavit, posilam velke objeti ![]()
@koberecek @Ligistia Děkuji
Bylo to hrozný, ležela jsem ve zhasnuté místnosti s napíchanými jehličkami, odpočívala a těšila se a do toho tam za mnou přišel mi to oznámit. Ani jsem se nemohla hýbat nebo si sednout kvůli těm jehličkám. Pak ještě došla Tokareva, ale to už mi tekly slzy.
Aspoň že nám pak zařídila nám mimořádný termín konzultace )ohledně další stimulace) už v pátek.
@Ewangelle spis si rikam kdy se tak to embrio rozmrazuje? protoze prijit chvilku pred transferem ze nic nebude mi prijde ujety.. ja myslela ze to uz vi treba 3-4 hodky predem, kdyz jeste zkoumaji jestli to buji nebo ne… vis jak takhle by dali rovnou cloveku vedet a aspon by mu usetrili cestu ![]()
@Ligistia Ptala jsem se na to rozmrazování Dr. Turčanové, a ptala jsem se ji jestli to je od rána a postupně? tak jen mi přitakala, že ano prý v ten den…nevím
@Ewangelle to je mi moc líto
posílám spoustu pozitivní energie, a přeju, ať je další IVF úspěšné ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahojky - middle - ano přesně cítíš se jak hluboce znásilněná, protože takovou bolest fakt nečekáš, a holky ano je štestí, že Vás to tak nebolelo! Nepřála bych Vám takovou bolest, protože by to najednou každá chápala a to nejsem citlivka! To, co jsem Vám zde psala jako anonym-paní tak tá paní to v RM nikomu neřekla z lékařů- tiše jsem si počkala na všechno, počkala jsem si i KET.. čekání mi nevadí, měla jsem na to vyhrazený celý den, ale když slyším, že se lékař rozčiluje, že mě musí dělat, no nechci, aby jste některá v té době byla v mé kůži…A jaká jsem já? přes 10let práce s lidma - pořád usmívavá, empatická, pořád za každou maličkost vděčná, po anestezii když mi dával někdo nohy dolů 1.slovíčko bylo děkuji aniž by o tom věděla, sanitárka jak nás kontrolovala mi říkala, Vy jste furt usměvavá, chovám se úctivě a celý čas jsem se chovala…a neberu to, že já jsem zákazník..protože vím, že v zdravotnictví to tak není… ale RM to bere tak, chceš dítě, tak si to vytrp… a to, že se mi stalo hodně věcí v RM bych přešla (nevíte vše, co se dělo… předpokládám, že zdravotník v péči znamená,,Murphyho zákony´´ a byla jsem trpělivá v počtu 6.IVF za můj život za 1,5roku - 5cyklů za 4měsíce jen v RM )… kdyby se můj stratég na mě nevykašlal, když vím, že tam byl a mohl ze 6.zákroků udělat jen 1 jediný a to KET, když mi to slíbil, že se o to postará… maximálně jsem počítala že to bude někdo z trojice lékařů, který již mě i vyšetřil někdy a když dostanete zcela novou tvář na velké finále ( a víte, že o Vás neví nic- že jsem jeden ET měla, že jsem nerodila..), a když Vám jde o Vaše vlastní dítě jediné ze dvou IVF cyklů, když jde o hodně a na Vás tam čeká nejnovější nováček v IVF nová doktorka a to tak šíleně bolí, krvácíte přes den po KET, bolí Vás to a je to citlivé…tak pardon 2-3týdny děsné hrůzy a obav o embryo jsou myslím na místě… Holka já jsem ráda, že žádná z Vás nezažila nic podobného, já fakt tvrdím, že zákon schválnosti funguje u některých na maximum, přeji Vám jen to dobré, a omlouvám se, že jsem Vás znechutila svou zkoušeností z RM a rozhodně bych nikdy na e-mimino nešla, kdybych můj KET vypadal jinak- tak jak popisujete Vy-nebolestivě, jinak bych důvod jsem chodit ani neměla, jen jsem hledala holky, které mají stejnou zkušenost z KET a nikdo jim logicky a reálně nevysvětlil proč… protože, když si nastudujete techniku transferu v RM zjistítě, že v případech, kdy to ženy fakt bolí u jednoho transferu, dá se použít i jiný katetr, aby tá klientka nebyla tak vystresovaná, protože bohužel již ví jakou bolest má čekat… a hlavně, když nikdy žádne gynekologické potíže neměla…Tak ahoj a at se Vám daří -