Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@middle nevím, já jsem se radši neptala, ať z toho nejsem ve stresu
Stejně to asi neovlivním ![]()
@Potkyš Tak ještě, žes to napsala, já pravidelně chodím čůrat před vyšetřením
Ono to pak méně bolí? To si to budu muset nějak naplánovat, protože do Brna pojedem přes 2 hodiny. ![]()
@Potkyš @labelinka Tak to máte dobré. Já nejsem z Brna, vlak jezdí jednou za 2hodiny, cesta trvá asi 1,5 hodiny vkakem či 2 hodiny autem+ MHD v Brně. Takže když jedu na krev vstávám v 5 ráno a zpátky v práci jsem nejdříve v 13-14hodin. A bohužel ani ty samotné UTZ, které jsou většinou uprostřed dne z pracovního času ukradnou hrozně moc. Proste u mě se nejde nevšimnout, jen to občas maskuju home-office, přitom pracuju z ordinace a z vlaku ![]()
@labelinka Středně naplněný močový měchýř napomáhá napřímení dělohy a tím usnadňuje zavedení embryí do dělohy.
Tak já jsem kupříkladu z Karvinska, autem to mám do Brna 2 - 2,5 hodiny
Ale jak jsem psala, stimulace vyšla na prosinec a tam jsem si vybírala dovolenou, takže na UZ jsem tam mohla jezdit ve svém volnu. Teď kvůli KET jsem začala chodit k Dr., který s Repromedou spolupracuje (patří k jednomu z jejich transportních center), a ke kterému to mám 20 min. No a stejně se po pouhých dvou hodinových volnech šéfka ptala, zda nejsem v tom…takže u nás fakt utajit nic nejde. Ženské si strašně všímají ![]()
@middle Do RM jsem to měla cca 30 minut. A do práce jsem chodila na 11 hod.
@middle Já pracuji/ podnikám spolu s manželem, takže můžu mít volno jak je potřeba. Do RM to máme hodinu a jezdíme vždy spolu. Jinak to ví u nás ve firmě ještě naše sekretářka.
@Potkyš Tak jsem zase chytřejší- jánse chodila vždycky ještě těsně před tím pro jistotu vyčůrat ![]()
No ja osobne necitila pri transferu vubec nic
ale utros jsem si zavedla 2 hodiny pred transferem a pohoda, vstrebal se do te doby a nebyl problem, myslim ze i sestricka mi rikala ze min 2 hodiny pred transferem hodit utros aby kulicky nezavazeli
![]()
Jinak holky, pokud jste měly více než jeden transfer měly jste ho ve stejnou dobu/hodinu?
Já je mám vždycky v 10h ![]()
@Ewangelle Ne neměla. Jednou v 10.15 a podruhé ve 12.00 a třetí už nevím.
Holky jdu vás trochu povzbudit.My se snažili o mimi téměř 6.let kdy my má dnes už bývalá gynekoložka tvrdila, že je vše v pořádku. No nebylo..cysta velká 8cm na vejcovodu a druhý totálně srostlý ze vším co bylo okolo, vše muselo pryč tak jsem ša na operaci a jsem bez obou dvou vejcovodů. Jediná cesta IVF..po prvním kole IVF jen jedno kvalitní vajíčko, výsledek 0…pak jsem si vydupala lázně, hodně to pomohlo na psychiku.Po lázních 2.IVF kdy bylo 17 vajíček, po PGS dobrých 8 kousků..první KET fajn úspěch se dostavil..radost prvních 8.týdnů..potom ZT..půl roku jsem se dávala dohromady, další KET neúspěch, no až jsme se nakonec i my dočkali a 4.KET byl úspěšný..doma máme 26 měsíčního raracha..takže hlavně se nevzdávat úspěch se dříve či později dostaví. Držím vám všem palce!!!
@labelinka Tak jak se cítíš? Proběhl KET hladce? A kdo ti ho dělal? ![]()
Ahojky, všechno proběhlo v pořádku, bez komplikací (ani jsem ten katetr necítila
). Transfer mi prováděl Zobač, toho jsem viděla poprvé. Moc sympatický, příjemný doktor. Strašně se mi divili, že tam nechci manžela, že mě nakonec ukecali, ať tam je
Cestou zpátky hrozný provoz, manžel to musel několikrát zadupnout…chudák embryjko, doufám, že se udrží.
@labelinka urcite se udrzi, nezapomen je to prece jak dva chleby s maslem placly na sebe ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.