Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ewangelle Ja jsem dnes 13-cty den stimulace. Jo to by bylo fajn, kdybychom se potkaly. ![]()
Takže u nás první ket nevyšel
Dnes jsem 11. den po transferu a test sněhobílý. Je tu mini naděje, že by krev byla pozitivní, ale jsem realista. Když nám minule vyšly dva transfery, tak 11. den už bylo vždy jasno. Tak si to obrečím, v pátek na krev a hurá do dalšího ketu. Ale budu trvat na posunutí transferu. Byla jsem teď 12DC na ultrazvuku (pondělí) a hned v pátek byl ket. Mi to přišlo strašně rychle.
@missy-m to je mi líto. Já bych to tak všem přála na poprvé. Určitě to vyjde ale příště.
@adrusenkaaa Nakonec jdeme na punkci opravdu spolu v pátek ![]()
Stimulaci mi protáhnu ještě o jeden den (zítřek) a večer potom píchnu dvě injekce Ovitrelle. Prý půjdu v pátek hned první už v devět.
Souhlasili jsme I s jejich dnešním návrhem použití (a doplacení) inovativní metody polarizační mikroskopie, kdy se budou odebraná vajíčka každou hodinu sledovat mikroskopem a prosvěcovat polarizovaným světlem a podle zralosti se vybere úplně přesný čas každého jednotlivého, kdy se do něj vypíchne injekce se spermií a oplodní se. Snad to něco přinese ![]()
@Ewangelle To je dobře, že hned další IVF nebude. Ta nová metoda zní zajímavě. V pátek budu držet paciny, ať jsou všechny odebraný folikuly plný zdravích vajíček. ![]()
@Potkyš Děkuji
Jmenuje se to polarizační mikroskopie vajíček a poprvé se to začalo k tomuto účelu používat teprve na jaře 2018… jak ti dopadl dnešní UTZ?
@Ewangelle Mám 9 folíků okolo 10 mm. Uvidíme jak porostou dál.
@missy-m to mě mrzí ale snad se další podaří budu držet i palce u noh vlastně vám všem ať vám to dobře dopadne
@Ewangelle No nekecej. Ja jdu zitra na kontrolu snad uz bude konec stimulace. Ty jo co to je za metodu? K cemu to je dobre a kolik to stoji?Jdu si o tom neco precist.
@Ewangelle Děkuju
Naštěstí ještě dvě úplně zdravé tam jsou, tak snad se jedno chytne. Mám pořád strach z těch mozaicistních, když neví, jestli by se u nich něco nepodělalo. A na pátek strašně moc držím pěsti (já si tam jdu na čtvrt na dvanáct pro verdikt, tak budu vysílat těm bojovníkům obří energii, aby jich bylo co nejvíc). Je super, že nepůjdeš hned do další stimulace. A ta nová metoda je zajímavá. Tak moc vám přeji, aby díky ní už to miminko u vás konečně vyšlo.
@campús Děkuju. A tobě moc držím pěsti, ať to klapne hned napoprvé ![]()
@Slvz Moc děkuju ![]()
@Ewangelle Nastudovano. A zni to uzasne. Kolik to stoji? Proc to nemaji na strankach! Dneska o tom slysim poprve.
@adrusenkaaa Taky jsem o tom slyšela dnes poprvé, už jsme seděli s Tokarevou u stolu a jenom kontrolně jsme procházeli, jestli všechno zvolené platí (ICSI, PICSI, MACS) a řešili to “zakleté” minulé IVF, procházeli vývoj embryí den za dnem a pak navrhla, že mají ještě nově tohle a že zrovna u nás by to mohlo být dost účinné, ale stojí to dalších 8tis… neváhali jsme. Navíc ve srovnání s dvakrát dělánou ERA, dvěma IVF a tou nadějí to není “zase tak moc”.
Příspěvek upraven 23.10.18 v 20:42
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.