Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@mikš píše:no pevné nervy mám, ale ten výsledek bojím se toho co mě potkalo poprvé. Když si byla po ketu normálně si chodila a fungovala nebo si vyloženě odpočívala??
@kaspluc píše:
pevne nervy a predevsim kladny vysledek!!!
ja taky byla 2×! Poprve jsem lezela a podruhe jsem se na to vyprdla… 3 dny doma a pak prace. Ale davala jsem na sebe bacha! Ale min jsem na to myslela… A testovala az 13.den a vyslo to! ![]()
@mikš píše:
@kaspluc no a ty už se prý nedají sehnat v repromedě mi je dali ale moje doktorka mi už psala jiný. jedna krabička se 4 náplastěma stojí 260 a představa že to budu lepit tak dlouho mě zrujnuje, ale co bych pro toho drobečka neudělala
Můžu se tě zeptat kam sis je všude lepila mě to svědí a dělají se mi červené fleky??
naplasti jsem stridala na podbrisek a zadek. Taky jsem mela na zacatku cervena kola. Pak to zmizelo, i to svedeni. Menim to vzdy ve sprse - teda tam to sundam a omyju si ta mista a pak po sprse nalepim na druhou stranu nez jsem to mela.
No právě že poprvé jsem ležela a strašně se stresovala,.Do práce jít nemůžu, což mě trošku vadí, ale teď jsem naprosto v pohodě a ani mi to nepříjde že jsem byla na transferu. Připadám si klidnější a vyrovnanější tak uvidíme jak se s tím embryko popere
Náplastě si lepím na břicho taky ve sprše ale abych se přiznala zadek mě nenapadl
a není to vůbec špatný nápad ![]()
@mikš píše:
No právě že poprvé jsem ležela a strašně se stresovala,.Do práce jít nemůžu, což mě trošku vadí, ale teď jsem naprosto v pohodě a ani mi to nepříjde že jsem byla na transferu. Připadám si klidnější a vyrovnanější tak uvidíme jak se s tím embryko popereNáplastě si lepím na břicho taky ve sprše ale abych se přiznala zadek mě nenapadl
a není to vůbec špatný nápad
Tak ja taky nepracovala naplno. Jsem ucitelka anglictiny na zakladce! Takze jsme meli od 27.8 pripravny tyden. A to se dela prd! Embryjko mi davali 24.8., tak jsem 3 dny byla doma a pak aspon mezi babama. Hodne jsem chodila po prochazkach! A hodne jsem pila a nekolikrat denne si dala slofika. Drzim palecky!!! Kdy jsi mela ten prvni transfer nebo kolikrat jsi mela ivf? Jinak ty naplaste na zadek je to tam asi i napsane, mne to poradil Koukal, at to stridam to bricho se zadkem a pak ty cervene fleky a svedeni prestalo! Za to z toho utrouse me uz pekne svedi spodek
!!!
@kaspluc
na prvním jsem byla 4.7. a na začátku srpna na výškrabu nebylo mu srdíčko. No já právě dělám v drogerii a tam se nepřetržitě tahám s těžkýma věcma ale ven jsem pak taky chodila ten první týden jsem se šetřila víc a ten druhý už jsem chodila na procházky. Ten utrogestan mi teda taky vadí, ale zase když to musí být tak to vydržím. Ty sis nechávala zavádět kolik emryí.
Mikš - jeee tak ten prvni pokus me mrzi!!! A mate vyseteni pgd? Ja jsem byla take v cervenci, 19. a to nevyslo vubec. Pak hned srpen! Ja si nechala pokazde zavest jedno embryjko kvuli poctu pokusu, protoze my potrebujeme pgd a to ke celkem sitko! Zbyla nam z 10 ti jen 3 embryjka a pgd z toho jeste jedno vyloucilo. To bylo nemocne! Kolik ty mas zamrazenych embryjek? ![]()
@kaspluc
no ze 17 mě jich zbylo 5 ale teď jsme jedno vzali tak mám ještě 4 pgd mě nedělali protože jsem s partnerem otěhotněla přirozenou cestou akorád to bylo mimpděložníb tak doktorka usoudila že to není potřeba
Dělali nám krevní genetické testy a ty dopadli dobře tak na jednu stranu mám strach že ta genetika není dobrá když se mi stalo to zamlklé těhu. Tobě se to teda na poprvé vůbec neuchytlo??No já měla jít na 2 pokus v září ale nedostala jsem ms tak se to celé posunulo. Doktorka mi povídala že vybrali to nejvyvynutější emryko tak jsem na něj zvědavá ![]()
Mikš - ja bych take otehotnela prirozene! Dokonce asi velice rychle:-), jenomze mam genetickou vadu po otci - 89% downuv syndrom a tudiz jsme na ivf sli jen kvuli tomu! Prvni se nechytlo vubec, test byl negatvni. Byl to chlapecek. Ted mame holcicku a ta se zakousla hned… To nemusis mit blbou genetiku s tim srdickem, jen kdyz neni pgd tak nepoznaji, jestli je to embryjko uplne zdrave. My v podstate nemuseli ani na screening, ale pro klid v dusi jsme sli a se dopadlo ukazkove prave diky pgd vysetreni.
Myslíš že by nám vyšla blbě krervní genetika kdyby bylo něco špatně??No já jsem přišla o vejcovod a druhý je neprůchodný partner je zdravej tak že u nás je zase vada že to nemá kudy jít abych otěhu. Jak si věděla co to je nám nikdo nic neřekl to se dá nějak zjistit či ci???
Ono se říká že holčičky jsou držáci a kluci jsou rizikový
Jsem s tý genetiky zmatená určitě by zjistili něco z krve mi teda nemáme žádné vrozené vady v rodině ![]()
@mikš píše:
Myslíš že by nám vyšla blbě krervní genetika kdyby bylo něco špatně??No já jsem přišla o vejcovod a druhý je neprůchodný partner je zdravej tak že u nás je zase vada že to nemá kudy jít abych otěhu. Jak si věděla co to je nám nikdo nic neřekl to se dá nějak zjistit či ci???Ono se říká že holčičky jsou držáci a kluci jsou rizikový
Jsem s tý genetiky zmatená určitě by zjistili něco z krve mi teda nemáme žádné vrozené vady v rodině
jojo zjistili by to z krve jako nam a tatkovi!!! A prave proto se dela pgd, aby vyloucili vadna embryjka s genetickyma vadama. Tohle mohla byt vyvojova vada s tim
. To se asi predpovedet neda… I kdyz u toho pgd se temer vzdy zadari zdrave mimi kdyz se to chytne. A diky pgd vime i to pohlavi, protoze se u embryjka dela chromosomalni krivka k vylouceni vad a tudiz i dna! ![]()
@kaspluc
no teda musím říct že ti záviídím že víš co ti vkládají
Teď si mě uklidnila já jen doufám že to teď už výjde mám velké předpoklady na uchycení tak doufám že už to vyjde
jen přemýšlím jak dlouho to vajíčku trvá to uchycení ![]()
@mikš píše:
@kaspluc
no teda musím říct že ti záviídím že víš co ti vkládajíTeď si mě uklidnila já jen doufám že to teď už výjde mám velké předpoklady na uchycení tak doufám že už to vyjde
jen přemýšlím jak dlouho to vajíčku trvá to uchycení
Tak ono mu to trva asi 4 dny… Ale zkus vydrzet… Fakt jsem podruhe vydrzela do 13.dne a musim rict, ze to bylo mnohem vice pohodove, nez kdyz jsem poprve testila od 6.dne! Bylo mi receno, ze kdyz se to ma uchytit, uchyti se
. Tak jsem to fakt. Neresila. Spis uz jsem premyslela, kde vemem penize na dalsi
. A ted ma princezna uz pres 6 cm:-). ![]()
@kaspluc no to já to vydržim o to vůbec nejde jen tak se zajímám minule jsem si dělala test 14 den jak mi řekli na klinice ani mě to nenapadlo si ho dělat dřív to já mám co dělat tak na to nemyslím jen když je přítel pryč tak mám myšlenky, ale jinak mě zabaví
Musím vydržet do 16.11 a pak dalších 14 dní na ultr.Jako minule vím co mě čeká tak to beru jako dovolenou
![]()
@kaspluc píše:
Pro inspiraci ti posilam nasi prcinku…
ta je úžasná doufám že už teď taky na uz něco uvidím a budu konečně šťastná ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.