1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
142
11.4.19 11:37

@Ady26 My chodíme k p. Matěnovi, snad budeme spokojeni :).. já jsem to podle sebe jako laik odhadovala cca 50 000,– ale slyšela jsem od holek, že je to strašně moc. Podle mě není, když si musíš připlatit PICS+MACS.. PANDA+AMH to nás stálo 10000,– po odetču nějákeho panda programu teda 8000,– a kdo vi co jestě moc se v tom nevyznám zatím. Když dopadne PANDA dobře, tak nasleduje odběr na hormonální profil? Je to dost peněz no :( ale věřím, že Davídek za to stojí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
11.4.19 11:56

@Markys25 Přiznám se, že v těch názvech se ztrácím. Ale určitě to tak nějak bylo. První všechny možné testy, podle výsledků léky a pak už to frčí. Já měla nadstandardní dobre výsledky ve všem, takze to z mé strany bylo jednoduché. Nemusela jsem mít žádná jiná vyšetření navíc. Určitě za to Davča stojí. Jsem hrozně šťastná. Manžel není schopen oplodnit přirozeně a já si miminko už hrozně přála. Úplně vím, co prožívás a ještě budeš. (snad nevadí, že tykam). My chceme jeste jedno dítě, takže jsem ráda, že tu možnost jeste máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
11.4.19 12:13

@Ady26 Já doufám, že i já budu v pořádku. Pak už by to teda mohlo jít jako „po másle“. Moc se na to těším až se pohneme dál. Protože čekat 6 týdnu na výsledky je nekonečné. No, můj přítel je na tom podobně, má špatnou morfologii. Má pouze 2,0% normálních spermii.. Defekt hlavičky je 90% a zbytek je bičik.. takže přirozeně počit je velmi mála pravděpodobnost. Jsem ráda, že se k tom postavil, tak jak se postavil a začali jsme to řešit. Je mu totiž 25 let mlady kluk :)..Jasně, že nevadí, že mi tykáš :). Já vůbec nevím jestli budume mít mrazáčka.. Budeme štastní i za jedno mimčo. Každopádně je super, že taková možnost existuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
11.4.19 12:36

@Markys25 Tak to jsou na tom ti naši chlapi podobne - taky 2% a defekt 91%. Akorát teda tomu mému bylo v té době 33et a mne 29,takze už byl nejvyšší čas. O mimčo jsme se snažili rok a půl. Kdyz mi po transferu řekli, že jsem v 6. týdnu, byla jsem zrovna čerstvá tricitka, takže nejkrásnější dárek. Vím, to čekání a ta nejistota, to je hrozne. Pořád se na to musí myslet. Mně pomohlo chodit do práce a sportovat. Nešla jsem na nemocenskou, to bych zesilela. Po práci jsem cvičila a byla pořád v pohybu. Myšlenky byly pořád, ale trochu toho odreagování je fakt potřeba.

Příspěvek upraven 10.05.19 v 22:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
11.4.19 12:50

@Ady26 My jsme se snažili rok a jsem ráda, že jsme další čas nečekali. Mě je 28 let. Nedokážu si ten pocit představit ale už teď vím, že budu plakat štěstím a radosti :).Ten nejkrásnější dárek :)… Věřím totiž, že se to podeve.. musí!! :) Právě na to jsem se chtěla zeptat, zda jsi šla po transferu na nemocenskou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
11.4.19 15:24

@Markys25 Nešla. Transfer jsem měla ve čtvrtek, v pátek měla dovcu a v pondělí už jsem byla v práci. Manžel si nepřál, aby to někdo věděl, ani má rodina neví, že malý je z IVF. Respektuju to. Jinak jsem pracovala celou dobu. Na mateřskou jsem šla 6 týdnu před porodem a rodila o týden dřív, takže jsem byla doma jen chvilku a bylo to super. Já bych se doma zbláznila. Byla jsem v pořádku, tak nebyl důvod zůstávat doma. Ale upřímně, těhotenství jsem si začala užívat od pátého měsíce, kdy už jsem měla 100 % jistotu, že je vše v pořádku a miminko zdravé. Můj gynekolog je hodně obezretny a vždy, když jsem se ptala, jestli je vše v pořádku, tak řekl jo, ale ještě počkejme. To bylo hrozne. Nakonec vše dobre dopadlo.

Příspěvek upraven 11.04.19 v 22:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
11.4.19 16:37

@Ady26 A my se tim teda něják extra netajíme ale taky to nevykládame, kazdemu na potkání. Rodina to vi asi bysme to ani samy financne cele nezvladli..mame hypo na byt :zed:.. taky bych se doma zbalznila ale muj si stoji za tim abych byla doma a v klidu ale vis jak to je :D doma by to bylo sileny.. I hormony jsi snášela relativně dobře? Dovcu po transferu? Je to nějak bolestivé? Dopadlo vam to nejlip jak mohlo :srdce: Davidek může slavit narozeniny taťkem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
11.4.19 21:05

@Markys25 Po tom transferu si tě tam 2 hodiny nechají na pozorování. Každou chvíli chodí sestry na kontrolu. Dostaneš najíst, napít. Po narkoze jsem byla v takovém útlumu, takže určitě doprovod. My dojizdeli 50 km a sednout za volant bych fakt nemohla. Doma mě potom bolelo břicho. Chodila jsem jakoby v předklonu, nemohla se narovnat. Jak při hodne silné a bolestivé menstruaci. V pátek už to bylo dobré. Ale mám pocit, že doporučuji i klidovy režim, tak jsem měla v pátek dovcu + víkend. V pondělí v práci v plné síle. Ono je to individuální. Pro mě je lepší být něčím zaměstnaná. Doma bych jen seděla, googlila všechno možné a užirala se. Uvidíš jak ti bude. Možná to bude znít divně, ale zkus se tomu během procesu tolik nepoddavat. Psychika taky dělá hodně. Manželovi jsem taky říkala, ať se na mne nedívá jak na chudinka, že mě to depta. Prostě být co nejvíce v normálu. To pomohlo mě. Nikdo na mě nic nepoznal. Těhotenství jsem oznámila v 16 týdnu. Kazdy to má ale samozřejmě jinak. Strašně moc vám to preju. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
12.4.19 06:47

@Markys25 ahoj, měla jsem to taky tak- po odběru se nechala odvézt a večer a druhý den hrozně zle. Ale pak už zas úplně v pohodě. A taky jsem fungovala ve všem normálně. Netahala jsem teda těžké věci apod. Ale jinak jsme říkala, že co se má stát, se stane. Oznámili jsme to všem, jak skončil 3m. Teď začínám 27tt. Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
12.4.19 07:47

@Ady26 @campús Moc Vám děkuji za rady :),po odběru vajíček i po transferu raději dovču ikdyby mě bylo dobře.. člověk nikdy neví jak mu bude žejo :). Doprovod přítele je samozřejmosti :). No, snažím se procesu nepoddavát. Brachovi se narodil malej v lednu a, když ho chovám, tak mám pocit, že se na mě ostatní dívají jako na tu chudinku :D..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
12.4.19 09:01

Ahoj holky tak uz mam od stredy embryjko u sebe expandovaná blastocysta AA P. Doktorka rikala ze je to velice hezky embryjko tak mi vlila trochu optimismu do zil, protože jsme ho chteli inkdyz se na pgs nepodarilo z odebraneho vzorku vysetrit…:) Nepodelite se nějaká jake jste mely nebo máte pocity od transferu do testovani? Je to strasna dobaaa :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
12.4.19 09:24

@Adelastra Ahojky. Pocity od transferu byly pichani v podbřišku a bolest prsou. 14 dní ti uteče jak voda, neboj :) Já jsem byla v úterý už na druhém ultrazvuku od transferu a bylo vidět krásně srdíčko. Tak už mě předali do péče gynekologa. Teď hlavně odpočívej a šetři se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.19 09:28

@Adelastra já teda vůbec žádné. Občas mě pichlo v podbřišku. Ale to bylo jen tak, že kdybych nebyla po ket, tak si toho ani nevsimnu. Bolest prsou trochu, ale to jsem prisuzovala utrogestanu. Takže žádné příznaky a teď mám tříleté dvojčátka 👍 😂 😂 😂 😂 😂. Držím palceee, vím, že je to na hlavu a dlouho, to čekání, ale ubehne to, uvidíš.. :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
12.4.19 09:51

Jee no ja se porad pozoruju i kdyz jsem si to zakazala :D tak to nejde…ja teda po utrogestanu spim jak sipkova Růženka spala bych celou noc i cely den:D ja prsa zatim vubec nic, ale mam takovy tlak v panvi a v krizi trosku jak pri ms ale je to jine ale zadne pichani atd se nekonaa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.19 09:58

@Adelastra hele pozorování fakt je k ničemu. Každá to máme jinak. Musíš prostě vydržet. Vím, je to těžký a dlouhý, ale odměna bude sladká ;) ;) ;) ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.