Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No ještě právě ta genetika embryjka…Výsledek bude za tři týdny. Tak doufam, ze aspoň to bude v pohodě. Nezbývá než čekat. A to se me hned ptali, jestli chci další stimulaci atd, ze treba jich bude vic. Už takhle jsme dávno za rozpočtem
@Adelastra
@Zuzu02 jojo do dalsi stimulace mne hnali taky, ale odmitla jsem. Mate nějakou genetickou zátěž ze mate embryjko na pgs?
@Adelastra ja mám laidenskou mutaci, ale dvakrat jsem otehotnela a donosila zdrave děti, anizna bych o tom věděla. I pan doktor na hematologii říkal, ze to je lehká forma. Picham si fraxiparin
@Zuzu02 ahaaa, to bude v pohode uvidis
mysli pozitivne, budu drzet pesti, vim jak ti ted je ![]()
Ahoj holky 30.5.2019 me bylo vlozeno embrio dnes je to 14den mesicky jsem vzdy dostavala pravidelne 27 28den.po odebrani vajicek q po lehkem hyperstim. syndromu jsem. dostala mesicky normalne jenze v kvetnu jsem je dostala32den ve 22h a dnes 13.6.coz je33 den od min menstr.jsem spinila rano krev s necim leskle pruhlednym…o pul3h rano a ted zas nic poboliva me hlava a bricho na menstruaci…
celych tech 14dni me pichalo v brichu obcas 2× jsem lehce zaspinila test negativni zitra jdu na krev…😢mame sice 5 embrii ale financne je to narocny…hlavne na psychyku ale to vseci znate..uz nedoufam 2transfer je mozny kdy v repromede…delali vam nejake testy myslim delozmcipku? me zmerili jen sliznici…prijde me to tam jen jak nekde v obchode honem honem vicalujte penize a hned dalsi pacijent…😦bojim se jit na2transfer…jen nikdo jste nepocitoval takivy tahnuti v brichu jako pri posilovani a obcasne pichnuti v podbrisku? ted me jen boli bricho jak na menstruaci…dik za odpovedi…
![]()
@Racochejlek87 To mě mrzí
Bohužel nic moc jiného než zkusit štěstí s dalším transferem se dělat nedá.
Tedy dá, můžeš jít na vyšetření ERA, nově i ALICE a EMA (to první je test receptivity sliznice v daný den, to další test patogenů v děloze), na imunologické testy, pokud nejsou embrya geneticky vyšetřená, tak je nechat vyšetřit. Všechno to je ale finančně celkem náročné a úspěch to nezaručí.
@Racochejlek87 nechci nikoho odrazovat, meli jsme pres vsechny dobre vysledky az na spermio pohyblivost, dobre zpravy, a nakonec nam zbylo jen jedno embryjko, uz jsem sem svuj pribeh psala nekolikrat tak uz to nebudu opakovaz…chvala bohu se chytlo, ale ten pristup od NEKTERYCH doktoru/doktorek byl hrozny…nelidsky, taky mi prislo ze jde jenom o peníze…kazdopadne kdybysme jeste nekdy šli do ivf tak do repromedy uz se nevratime…sli jsme tam s tim ze si priplatime ale bude o nas " kralovsky postarano" než treba nekde ve fakultce nebo tak…ale. pravda byla jina… @Ewangelle je to hrozny financne, zrovna sleduju, kolik lidi se necha preoperovat a zrovna „Peta Nitka“ co byla / byl v show jana krause podstupuje nekolik let hormonální lecbu, uriznou mu sulcka a rikala ze na to je ČR super, ze neplatila ani korunu, a my co chcem mit vlastni deti tak abychom se zadlužili
![]()
@Ewangelle diky ja si to zkusim nastudovat na internetu to vysetreni sliznice beru utrogedtan tak to si myslim ze me zadrzuje menstruaci…jen rano jsem mela to krvaceni a ted uz zas nic ale bricho me boli a obcas tak pichne ale to me delalo hned 2den po transferu takovy pichnuti…dekuju za podporu…jen ten pristup tech doktoru je desnej honem honem…takze nevim.jak a co maji u me vysetrit aby vse bylo ok…pritel ma poruchu ztekuceni a ze je problem u nej a me nejak nesetrili…jen zmerili deloz. sliznici…ze me vysetrovat moc nemusi kdyz je problem na pritelove strane…embtia geneticky jsou zdrava i mi jsme postoupili genetiku…ja jsem zdrwvej prenasec spinalni svalove atrofie partner je zdravej takze by to nase deti mit nemeli…tak to bylo receno…mame 5embrii zmrazenych jeste ale uz se bojim zkusim se kouknout na to vysetreni te sliznice…dekuju😊
@Racochejlek87
Tady najedeš informaci co je ERA vyšetření a k čemu je dobré https://www.fertility-ivf.eu/…dy/era-test/
Tady ty dvě druhá https://www.fertility-ivf.eu/…e-emma-test/
Mně menstruaci Utrogestan zadržel vždycky, byla jsem na pěti transferech a každý byl trochu jiný- někdy bolest zad a kríže, pnutí podbřišku, špinění atd. Po prvním neúspěchu jsem z toho byla hodně špatná, ale v tomhle opravdu platí, že to chce prostě zkoušet dál a dál.
@Zuzu02 my máme také pouze jedno zamraženo… ale zvolili jsme ten střádací cyklus… odebrali 5 oplodnili 5 a zbylo jedno… bohužel s mou chromozomální translokací je šance velice nízká… měli jsme rozpočet také asi na 1,5 pokusu… takže nám chybí cca 30tis na další… ale babičky se nám složili na druhý pokus, takže začnu hned stimulovat a uvdíme..
@kratjana
Velká gratulace k malé fazolce!!! S napětím jsem pročítala celý váš průběh a má to to nejkrásnější pokračování
…
A jinak souhlasím s tím, že mít doma staršího sourozence je ten nejlepší způsob na odreagování a odvedení od pochybných a chmurných myšlenek
!!
Ať miminko nadále v pořádku roste, Adélka je co nejzdravější a vy bez komplikací užíváte krásný průběh těhotenství
!!!
@Adelastra
Kočko, zdravím po menší odmlce! Tak už se ti pomalu blíží konec 1.trimestru
…Buď ráda, že nevolnosti ustupují, mě pronásledovaly pěkně dlouho! Musíš si ten klid užívat a nebýt nervózní z toho, že nezvracíš!!! Každá to máme jinak a je jen dobře, že už je ti líp…někdo zvrací celé těhotenství
…
Tak hezké letní dny a těším se na foto ze Zlína
…
@aidule píše:
@kratjana
Velká gratulace k malé fazolce!!! S napětím jsem pročítala celý váš průběh a má to to nejkrásnější pokračování![]()
![]()
…
A jinak souhlasím s tím, že mít doma staršího sourozence je ten nejlepší způsob na odreagování a odvedení od pochybných a chmurných myšlenek![]()
![]()
!!
Ať miminko nadále v pořádku roste, Adélka je co nejzdravější a vy bez komplikací užíváte krásný průběh těhotenství![]()
!!!
Dekuji moc
zrovna dnes ma ada den na nic. Rano zvracela, stolice nic moc, malo spanku. Je to narocny ale my to zvladneme ❤️️
V patek mam kontrolu. Mela bych uz byt 9+0 doufam ze bude vse ok. Bojim se 😒
Bude vše v pořádku, nebojte se! I S Adélkou…ty teploty venku prostě dávají tělíčku zabrat…chládek, coca cola po lžičkách, v klidu u pohádek a bude zase líp…takových špatnůstek ještě bude
…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.