Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky držím vsem palce, mě uz je teda lip dnes jsem 12+2 a ted ve stredu nas ceka screening, uz jsem nebyla od 8tt na kontrole, tak mam strach at je vse ok, brisko roste, ale stejne si furt rikam jestli jsem uz takove neměla předtím:D…ikdyz okoli uz si vsima a zatim mam dole 3kg..tak uvidime, co na screeningu:) rekli vam nekomu na tom prvním co to bude az to bude? ![]()
@Adelastra
Hlavne klideeeek
!!! Brisko roste, protoze roste mimi
… Na tomto prvnim screeningu pohlavi jeste nekdy nejde urcit… Ale u nas to videla hezky a rekla, ze budou opet copanky… A byly
!!!
Tak hlavne pohodu a klid!
@aidule jeee ja jsem zvedava je to hrozne dlouho od posledni kontroly… ![]()
@Ewangelle diky za radu a za stranky kde to najdu! ten test zkusime az na 3 pokusu..ted me ceka 2pokus…coz prej je 60% uspech…me bylo divny ze me doktor dal na vyber zda chci ve stredu nebo ctvrtek na vlozeni…na tom ultrazvuku jsem mela 7,5 velkou sliznici dozvedeli jsme se to taky od pani doktorky ze je takovej test ta,,era" to vedet driv tak si nasetrime31 000kc to stoji ten test ktery urci presny den vlozeni individualne pro kazdou zenu kdy je delozni sliznice pripravena mozna z takovou to ma70% uspech…coz me radila az kdyz byvh mela posledni embrio mame jich 5 ale stejne nekomu nevysel z tech 5 ani jeden
doktor riksl ze je to jak hod kostkou bud ano nebo ne ale ze je to 60%…ty jsi na tom testu byla? dekuju moc za odpovedi
@Racochejlek87 Ano, já nás ERA testu byla dvakrát, první zjistili, že je implantační okno posunuté na později a druhým se potvrdilo, že je to kolem 10:30 šestý den co zavádím Utrogestan. Šla jsem po prvních dvou nezdařemých, nechala si udělat imuno a hematologii a měla jsem nález i tam.
Aktuálně jsem koncem července objednána k Malíčkové, špička v reprodukční imunologie. Mám antifisfolioidový syndrom i zvýšené NK buňky a Intralipid ani včas nasazený medrol byl zatím bez efektu, tak snad budeme zase o něco chytřejší ![]()
A mám se dozvědět od známého i náhradní řešení estrogenových náplastí z kterých mám i po dvou týdnech kopřivku
takže dám vědět ![]()
@Racochejlek87 upřímně, mám ERU, dvakrát, imuno s nálezem- beru medrol i intralipid, nález v hematologii takže píchám denně injekce na ředění krve a protože nemám cyklus, lepím i estrogenové náplasti. Mám za sebou tři ivf, všechny s isci i picsi i PGS a prošla jsem pět transferů, bohužel jsem neměla štěstí. Takže je fajn když to vaše finanční situace dovolí to zkusit a mít klid v duši, ale úspěch to bohužel nezaručuje.
Máme ještě šest embryí a i tak uvažujeme či s každým z nich, jak to udělat správně ![]()
Věříme, že kdo vydrží, nakonec vyhraje ![]()
@Ewangelle ahoj prosim co znamena ERU? no zkusime ted bez toho testu nemame tolik penez!!!a az pak na3 pokus az si nasetrime zkusime ten test, ale co je lepsi vysetrit nejdriv delozni sliznici a kolik to stoji? Vim ze 31000kc stoji test kde ti urci ktery den a ktery den je tvoje delozni sliznice pripravena k ujmuti embria…ale bojim se aby treba ta moje slizmice mimco nevypudila cetla jsem na strankach co si my poslala a za ktere ti moc dekuju ze existuje latka ktera dokaze aby tvoje telo prijmulo embrio…bouzel v repromede ti moc toho nereknou…kdyz se sama neptas…berou to tam jak u holice ostrihat a dalsi…je to smutny!!!;-( musime bojovat!!
@Ewangelle a imunologie je prosim co? To je test na imunitu…?omlouvam se, nevyznam se v tech nazvech nekterych…drzim pesticky!!!a jsem rada ze aspon je nejaka stranka kde si pisou zeny a dokazi si poradit a podporit se!!od tech doktoru se moc clovek nedozvi…urcite dej vedet:-) ![]()
@Racochejlek87 ERA= Endometrial Receptivity Array, to je ten test o kterém uvažuješ, kdy ti urči kdy je tvoje děložní sliznice schopná přijmout embryo. Zjistí kdy je takzvané implantační okno, tedy doba, kdy by se embryo mělo uchytit.
Imunologie zjišťuje jak reaguje tvůj imunitní systém na embryo, jestli ho nebere jako cizí a nezačne proti němu bojovat. Jsou samozřejmě různé druhy podle toho na co reaguješ, ale dá se to řešit léky, kdy svůj imunitní systém utlumíš aby proti embryu nebojoval. Základní imunologické vyšetření dělají přímo v Repromedě a je myslím dokonce zdarma.
@Ewangelle dekuju moc za odpoved!!;-) vazim si vysvetleni zkusim se optat na tu imunologii…tak to drzim pesticky at uz ti neco zabere!!projit tolikati transfery…a ty porad chodis do repromedy? no pokud nam to nevyjde tech 5pokusu tak asi pujdu do jinyho sanatoria…musime bojovat!!;-)
@Racochejlek87 pořád, jsem spokojená. Opravdu mi pomohi. Koncem červencebna jdu k Malíčkové (rolce royle mezi imunology) a doufám, že mi k mým potížím najde léčbu a že se domluvím na vyšetření NK buněk v děloze.
Příspěvek upraven 20.06.19 v 12:34
Ahojky holky dnes jsme byli na prvním screeningu v Oscaru ve Zlíně, podle utz vše v pořádku a krev měli volat do půl 4,kdyby byla pozitivni nebo hraniční a nikdo nevolal což znamená že miminko je zdraveee
ale ukazat se nechtelo pry na 60%holcicka, na 40% chlapecek, mel nekdo takova procenta?
![]()
Ahoj holky prosim.co je to ta imunologie a kolik stoji? A je nejake vysetreni na delozni sliznici? dekuju za odpoved…ja uz jsem celkem zoufala a nevim co vsechno si mam nechat vysetrit…v te repromede nic nereknou… ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.