Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@mikš píše:
@smiley1 to mě ještě koukal říkal že mezi ty namazaný chlebíky dá mák tak jestli mám pocit že vyklouzne
@kaspluc to ti určitě říkal koukal s těma chlebama viď
Joooo to rikal muj milovany Koukal:-)
@abeceda.27 Nezoufej to uteče jako voda
Ket nic není, přijedeš do repromedy tam se nahlásíš posadíš
a za momentík si tě odvede doktor do ordinace tam s tebou vše probere, když budeš mít otázky tak ti vše zodpoví. Pak půjdeš vše zaplatit a šup sestra tě odvede na pokojík kde se převlíkneš a půjdeš do dalšího pokoje kde počkáš až příjde sestra ta tě připraví na křesle. Potom příde doktor/ka a připraví si tě na transfer a pak už jen přicupitá laborantní sestra s embryem a pak se ještě čeká až laborantka zkontroluje zda embryko nezůstalo v jehle a pak se oblečeš vyzvedneš prášky a test a domů
![]()
@montty píše:
Ahoj holky,Teď čekám na 3 IVF v Repromedě a musím říct, že i přes dva vydařené pokusy se špatným koncem jsem moc spokojená. Nyní jsem po injekci Dephereline a neklesla mi sliznice, tak mi paní doktorka řekla, že mám ještě týden počkat a s Gonalem by jsme začali až v pondělí. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Jinak na to cestování jsem se ptala, protože dojíždíme přes 100 km a bylo mi řečeno, že dojíždění vadí spíš u zahraničních klientů nebo pokud jsou ta letecky
Bohuzel, tu injekci jsem nemela:-(. Druhy den MS jsem zacla pichat Gonal… Ty jsi nejak brzy ted po potratu nebo proc ti sliznice neklesa? ![]()
@kaspluc tak to říká všem ale je to pravda.Od té doby co nám to řekl si pokaždé vezeme domů mák
![]()
@mikš píše:
@kaspluc tak to říká všem ale je to pravda.Od té doby co nám to řekl si pokaždé vezeme domů mák![]()
@kaspluc ona by se sliznice totiž po tom dipherelinu měla zatáhnout, aby začala fungovat až na přípravu vajíček vlastně až s tím gonalem
@kaspluc Jsem po potratu 5 měsíců, to by už mělo být dobrý. Uvidím, říkala mi, že injekce působí ještě týden, že může sliznice klesnout a začnem. Jsem nervozní z toho, že je to 3: IVF a nechceme nic podcenit a už vůbec nic uspěchat. Po roce a půl kolotočů už měsic sem nebo tam, to je jedno. U nás je nejhorší to, že je vše v pořádku (mně dokonce řekla, že tak dobrý výsledky genetiky a abnormalit ještě neviděla), tak tentokrát jdem do PGD.
@montty ahoj tak taky začínám s třetím pokusem a musí to ted vyjít. Jednou se to podařilo teda se špatným koncem, ale víme už, že se to aspoň chytí. Od zítřka píchám Gonal a v pondělí první krev a UZ
@montty píše:
@kaspluc Jsem po potratu 5 měsíců, to by už mělo být dobrý. Uvidím, říkala mi, že injekce působí ještě týden, že může sliznice klesnout a začnem. Jsem nervozní z toho, že je to 3: IVF a nechceme nic podcenit a už vůbec nic uspěchat. Po roce a půl kolotočů už měsic sem nebo tam, to je jedno. U nás je nejhorší to, že je vše v pořádku (mně dokonce řekla, že tak dobrý výsledky genetiky a abnormalit ještě neviděla), tak tentokrát jdem do PGD.
Teda tak to ti moc drzim palecky. A pgd tedy proto aby se pripadne naslo co je zle? Ale pgd je preci o genetice ne? Ja ho mam a muzu vsem jen doporucit. I tak pro sichr:-). Ty penize za to stoji! Fakt mi ted na screeningu rekli, ze mala je uplne ukazkova diky tomu pgd a picsy! ![]()
@nurse.007 píše:
@montty ahoj tak taky začínám s třetím pokusem a musí to ted vyjít. Jednou se to podařilo teda se špatným koncem, ale víme už, že se to aspoň chytí. Od zítřka píchám Gonal a v pondělí první krev a UZ
Taky mooooc drzim palecky
!!! Nechas zavest jedno? ![]()
@kaspluc PGD není jen o genetice, bývá i v případech opakovaných potrácení bez zjevné příčiny. V prvním těhotenství jsem čekala dvojčátka a ve 12. týdnu jsem musela na revizi pro špatný vývoj plodů, při 2. IVF jsem potratila sama v 7. týdnu. Ani v jednom případě se nic nezjistilo a to mi při revizi dělali histologii a tam taky nic nebylo. Já musím říct, že jsme měli štěstí, protože v Repromedě je teď akce a PGD je zdarma, tak se nám podaří něco ušetřit.
@nurse.007 Jdem taky v pondělí, ale až odpoledne. Držím palečky.
@montty PGD ti jistě pomůže! Já jsem po třech potratech, vždy jsem otěhotněla teda přirozeně, všechny výsledky i genetiku máme taky v pořádku a tak nám zbylo vyzkoušet už jen PGD. A po PGD nám zbylo jedno jediné embryjko, tak si myslím, že bylo opravdu něco špatně v embryích. Teď čekám až mi odezní OHSS a hurá na KET a uvidíme jak to s naším bojovníčkem dopadne.
@mikš Děkuji za podporu, už aby ten KET byl, začínám být nedočkavá ![]()
Tak jempravda, ze diky pgd jsem tehulka:-)… Skoda, ze nebylo taky v lete v akci:-) ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.