1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3Lu
14272
18.11.12 16:49
@mikš píše:
@kaspluc Mě to pgd vůbec nenabízeli nevím proč asi jim to přišlo zbytečné. To já jich měla 17 a zbylo jich 6 a ještě mám 4 tak tam snad na mě čeká :roll:

To pgd asi nabizeji kdyz je nejaka geneticka vada nebo vice potratu a nevi se proc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1994
18.11.12 16:52

@kaspluc Aha tak to asi zatím nepotřebuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3106
18.11.12 16:53

@kaspluc Snad se mi chytne aspoň jedno a bude konečně mimi :dance: Za ten klid duše mi to taky stojí a navíc když jsem viděla, že i ty hatchující blastocysty byly nakonec zdravé 3 z 5, tak jsem opravdu ráda. A máš pravdu, sestřičky jsou tam naprosto super- vsechny moc milé…
@mikš To se tedy divím… Tak já bych ivf vubec „nepotrebovala“, otehotnela jsem vzdy spontanne, ale ty potraty rozhodly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
18.11.12 17:25

No pgd je kazdopadne nejvetsi jistota, ze embryjko, ktere mas nebude mit zadnou vadu a kdyz se zakousne, tak se nepusti! ptala jsem se a po pgd je snad jen 1 % ze kdyz se chytne, tak to nevyjde… :dance: se tam vzdy vyviji dobre a i ted na tom screeningu mi doktor rekl, ze jde videt, ze pgd opet nezklamalo! Mam 1:50000 na t13 a t18 a t21 1:35000, coz je uplne paradni! Dokonce i vyvojove vady pompgd vetsinou nejsou - rozstepy atd. I kdyz nekdy se pry muze neco pokazit v tele maminky a miminko se pak nemuze vyvijet dobre! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1994
18.11.12 18:06

@kaspluc no tak uvidím jelikož se neléčím přímo v repromedě a jen tam dojíždím na vložení tak nemám vůbec o ničem přehled :roll:
Hlavně vždy se chci na něco zeptat a pokaždé tam přijedu a nic nevim :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2032
18.11.12 19:25

Ahojte! Omlouvám se, že vám lezu do řeči, ale @mikš myslím si, že PGD po opakovaných potratech by bylo vhodné. Je to teda mega selekce, kterou těžko rozdýchávám ještě teď, měla jsem 25 vajíček z toho 23 dobrých,10 oplozených PICSY a 10 ICSY,17 oplodněných a k PGD došli jen 3 a mám zbylo jen jedno zdravé embryjko!!!Díky za něj! Taky jsem po třech potratech.Ale musím ještě dodat, že u nás se žádný důvod k potratům nenašel, vše bylo ok, tak nám zbylo už jen to PGD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2032
18.11.12 19:26

@smiley1 a největší těhotná hysterka budu já :D, teda jestli někdy těhotná budu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1994
18.11.12 19:40

@abeceda.27 Ráda slyšim rúzné názory, ale jsem úplně v pasti o ničem jsem nerozhodovala a nic o tom nevěděla doktorka usoudila že jsem mladá a není důvod to řešit víc než to řešíme.
Bylo mi odebráno 31 zbylo jich 27 z toho jich ještě odumřelo a tak jsem na oplodnění měla 10 icsi a 7 přirozeně a prodlouženou kultivaci. Zamražený mám 4 ve třech fázích vývoje. Mám strach jedině vy si umíte představit jak velký je :nevim: :zed:
Nedokážu si v hlavě přebrat co mě teď čeká :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2032
18.11.12 19:57

@mikš Strach máme všechny :! Dobře vím jak ti je, ale snad se zadaří, musíš tomu věřit. Tak tě čeká další KET? A příčina těch potratů se nenašla? U mě právě, když se na nic nepřišlo tak mi navrhli PGD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2032
18.11.12 20:01

@mikš Buď ráda, že máš ještě nějaké náhradníky, já mám jen to jedno, tak to buď anebo, teď musím čekat až mi odezní hyperstim. syndrom a pak bude KET-to budou nervy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1994
18.11.12 20:04

@abeceda.27 Od pátka jsem vysadila všechny prášky a čekám na ms, ale kdy ji dostanu to nikdo neví :nevim: Do teď jsem všemu věřila a doufala, ale tohle neuchycení mě nějak šokovalo. No tak při prvním to bylo jasny to bylo mimoděl. u toho druhého což už bylo moje první IVF tam to bylo zt to mi samozřejmě řekli že se to stává a na to neuchycení mi řekla dr. to samé tak co mám dělat :zed:
Snažím se držet hlavu nad vodou a furt si říkám mám ještě 4 embryka to by v tom byl :cert:, aby se to nepovedlo, ale sama tomu přestávám věřit :nevim: :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1994
18.11.12 20:08

@abeceda.27 a co to vlastně znamená ten hyper.syndrom.Budu ti držet pěsti i na nohách, ale jak už tu zmínila @kaspluc tak když máš PGD a chytne se tak už se tě nepustí :andel: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2032
18.11.12 20:09

@mikš určitě z těch 4 aspoň jeden ten boj vyhraje :srdce:,jednou to vyjít musí. Někde jsem četla, že ten kdo potrácí jenou určitě donosí! A jestli jsi mladá tak máš ještě čas, já vím je to těžký, kde na ty pokusy vzít nervy, co? Příště to určitě vyjde :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1994
18.11.12 20:18

@abeceda.27 Právě ty nervy to je u mě problém :roll: Taky doufám že už to příště vyjde :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3106
18.11.12 20:44

@mikš Souhlasím s @abeceda.27 … Já tam jela rovnou s tím, že jdu do ivf s pgd, ze mam po 2 potratech a ze uz nic vic v podstate neexistuje, tak chci rovnou maximum, aspon jakoze pro klid duse, takze ja prisla „vzdelana“ z emimina a s konkretni objednavkou. Ale ted uz jsou kostky vrzeny a nema cenu spekulovat, jen doufat. Urcite to nejmin 1 bojovnik zvladne!! A ty budes zavadet po 2?
@abeceda.27 Urcite tehule budeme :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.