Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@mikš píše:
@kaspluc Mě to pgd vůbec nenabízeli nevím proč asi jim to přišlo zbytečné. To já jich měla 17 a zbylo jich 6 a ještě mám 4 tak tam snad na mě čeká
To pgd asi nabizeji kdyz je nejaka geneticka vada nebo vice potratu a nevi se proc…
@kaspluc Snad se mi chytne aspoň jedno a bude konečně mimi
Za ten klid duše mi to taky stojí a navíc když jsem viděla, že i ty hatchující blastocysty byly nakonec zdravé 3 z 5, tak jsem opravdu ráda. A máš pravdu, sestřičky jsou tam naprosto super- vsechny moc milé…
@mikš To se tedy divím… Tak já bych ivf vubec „nepotrebovala“, otehotnela jsem vzdy spontanne, ale ty potraty rozhodly…
No pgd je kazdopadne nejvetsi jistota, ze embryjko, ktere mas nebude mit zadnou vadu a kdyz se zakousne, tak se nepusti! ptala jsem se a po pgd je snad jen 1 % ze kdyz se chytne, tak to nevyjde…
se tam vzdy vyviji dobre a i ted na tom screeningu mi doktor rekl, ze jde videt, ze pgd opet nezklamalo! Mam 1:50000 na t13 a t18 a t21 1:35000, coz je uplne paradni! Dokonce i vyvojove vady pompgd vetsinou nejsou - rozstepy atd. I kdyz nekdy se pry muze neco pokazit v tele maminky a miminko se pak nemuze vyvijet dobre! ![]()
@kaspluc no tak uvidím jelikož se neléčím přímo v repromedě a jen tam dojíždím na vložení tak nemám vůbec o ničem přehled ![]()
Hlavně vždy se chci na něco zeptat a pokaždé tam přijedu a nic nevim ![]()
Ahojte! Omlouvám se, že vám lezu do řeči, ale @mikš myslím si, že PGD po opakovaných potratech by bylo vhodné. Je to teda mega selekce, kterou těžko rozdýchávám ještě teď, měla jsem 25 vajíček z toho 23 dobrých,10 oplozených PICSY a 10 ICSY,17 oplodněných a k PGD došli jen 3 a mám zbylo jen jedno zdravé embryjko!!!Díky za něj! Taky jsem po třech potratech.Ale musím ještě dodat, že u nás se žádný důvod k potratům nenašel, vše bylo ok, tak nám zbylo už jen to PGD.
@smiley1 a největší těhotná hysterka budu já
, teda jestli někdy těhotná budu ![]()
@abeceda.27 Ráda slyšim rúzné názory, ale jsem úplně v pasti o ničem jsem nerozhodovala a nic o tom nevěděla doktorka usoudila že jsem mladá a není důvod to řešit víc než to řešíme.
Bylo mi odebráno 31 zbylo jich 27 z toho jich ještě odumřelo a tak jsem na oplodnění měla 10 icsi a 7 přirozeně a prodlouženou kultivaci. Zamražený mám 4 ve třech fázích vývoje. Mám strach jedině vy si umíte představit jak velký je
![]()
Nedokážu si v hlavě přebrat co mě teď čeká ![]()
@mikš Strach máme všechny
Dobře vím jak ti je, ale snad se zadaří, musíš tomu věřit. Tak tě čeká další KET? A příčina těch potratů se nenašla? U mě právě, když se na nic nepřišlo tak mi navrhli PGD.
@mikš Buď ráda, že máš ještě nějaké náhradníky, já mám jen to jedno, tak to buď anebo, teď musím čekat až mi odezní hyperstim. syndrom a pak bude KET-to budou nervy ![]()
@abeceda.27 Od pátka jsem vysadila všechny prášky a čekám na ms, ale kdy ji dostanu to nikdo neví
Do teď jsem všemu věřila a doufala, ale tohle neuchycení mě nějak šokovalo. No tak při prvním to bylo jasny to bylo mimoděl. u toho druhého což už bylo moje první IVF tam to bylo zt to mi samozřejmě řekli že se to stává a na to neuchycení mi řekla dr. to samé tak co mám dělat ![]()
Snažím se držet hlavu nad vodou a furt si říkám mám ještě 4 embryka to by v tom byl
, aby se to nepovedlo, ale sama tomu přestávám věřit
![]()
@abeceda.27 a co to vlastně znamená ten hyper.syndrom.Budu ti držet pěsti i na nohách, ale jak už tu zmínila @kaspluc tak když máš PGD a chytne se tak už se tě nepustí
![]()
@mikš určitě z těch 4 aspoň jeden ten boj vyhraje
,jednou to vyjít musí. Někde jsem četla, že ten kdo potrácí jenou určitě donosí! A jestli jsi mladá tak máš ještě čas, já vím je to těžký, kde na ty pokusy vzít nervy, co? Příště to určitě vyjde ![]()
@abeceda.27 Právě ty nervy to je u mě problém
Taky doufám že už to příště vyjde ![]()
@mikš Souhlasím s @abeceda.27 … Já tam jela rovnou s tím, že jdu do ivf s pgd, ze mam po 2 potratech a ze uz nic vic v podstate neexistuje, tak chci rovnou maximum, aspon jakoze pro klid duse, takze ja prisla „vzdelana“ z emimina a s konkretni objednavkou. Ale ted uz jsou kostky vrzeny a nema cenu spekulovat, jen doufat. Urcite to nejmin 1 bojovnik zvladne!! A ty budes zavadet po 2?
@abeceda.27 Urcite tehule budeme ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.