1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
389
14.8.15 14:05

Ahoj :*, jak to vím?
Manželův spermiogram je velmi špatný( velmi je asi slabé slovo).Podle doktorky Hromadové ani nevěděly, kam mají mířit. Vlastně flegmatici po manželovi.
U nás se už od začátku vědělo, že problém je pouze jednostranný :(, jen v léčbě si nevěděli rady, nebyla dostupná metoda.
Je to dlouhý příběh. Až koněčně na 6. pokus IVF přišla MUDr Hromadová s nabídkou, že mají nový způsob, jak vyselektovat spermie, díky metodě MACS.
Hned jsme na ni kývli. Má výborné recenze nejen v pomoci neplodnosti, ale i co se týče leukémie.
Spolužačka navíc pracuje v centru s nanotechnologiemi a tak jsme měli reference i od ní.
I když jsme nechali „napíchnout“ vajíčka pomocí PICSI, po 5. denní kultivaci nám z 12 zbylo jen jedno jediné, které mělo buď genetickou vadu( naposledy Downův syndrom, před tím cystickou fibrózu,…), nebo se rozpadlo…
A včera, holky, nejbáječnější zprávička. Volali z Repromedy :dance: :
po stimulaci odebráno 5 vajíček( málo jich bylo, protože jsme měli 5. IVF v červnu), všechny oplodněny MACS a PICSI, 5. den kultivace…, holky, všech 5 vhodné ke genetice a pozor!!! všech 5 embrijek úpně ZDRAVÝCH!!!
Teď nás čeká konzultace, kdy provedeme KET, mimichodem, náš první
Jsem tak šťasná :dance: :dance: :dance:.

Takže holky, neházet flintu do žita! Asi je u nás číslo 5 štastným číslem( 5 let snažení, máme 5 leté výročí svatby, 5 mrazáčků :srdce: ) :dance:
Jo a 6. pokus :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
14.8.15 14:09
@Netaneta píše:
Ahoj, to gratuluju. Jak víš, že je to MACSem? My ho taky měli, tak snad dopadneme stejně dobře jako vy.:-)

Věřím, že určitě ano!
Musím se i přiznat, že jsem vnitřně cítila, že to prostě tentokrát vyjde!
Vy jste MACS absolvovali z téhož důvodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
721
14.8.15 14:11

@Lilly15 Ahoj, tak moc moc držím pěsti, aby vám ta šťastná 5 společně s pěknou 6 přinesly krásné zdravé miminko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
14.8.15 14:27

@missy-m Děkuji, missy-m :mavam:, jedno zdravé miminko si určitě přejeme :D. Ale dvě, nebo tři (třeba i 5, když nám dali takovou práci) uvítáme s láskou také :*
A jak se daří Tobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
14.8.15 14:39

@Micka2000 Ahoj, mrňousky máme zatím v mrazáčku, možná je jim tam lépe, než v tomto nepřestávajícím vedru :?. Jinak mám z přechozího vztahu už dvě báječné děti a super chůvy ;) No, děti, menší slečnu a pubertálního kluka.
V červnu se sestře narodil chlapeček a oba se osvědčili jako vynikající starostlivé a něžné ošetřovatelky :D
Jak ses dostala k Repromedě? jsi také u Hromadové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
721
14.8.15 14:49

@Lilly15 Tak tfuj tfuj do klidně i těch 5 prďolků ;)

Já mám poprvé strašný nervy z testování. Při prvním pokusu jsem testovala 10.den, protože jsem začala špinit a nevěděla jsem, co to. Při 2. a 3. pokusu jsem netestovala. Neměla jsem odvahu, udělala jsem si test až 13.den, abych věděla, jak dopadne krev. Ale tentokrát. Dnes je to týden a já jsem děsně neklidná. Ale chci vydržet. Nechci se stresovat. Celou dobu od KETu mě pobolívá podbřišek, ale může to být tím Utrogestanem, občas to po něm bývá. No, ještě týden a bude rozhodnuto :roll: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
14.8.15 15:10

@missy-m Děkuji :*. To čekání je na IVF asi nejhorší! Hodiny ani dny neutíkají, člověk pořád myslí na to jedno jediné. Je to klišé, ale nestresuj se. Nepomáhá to ani Tobě, ani miminku.
Zkus si den rozložit do maličkých úkolů a radostí.
Chodíš na kontrolní krev do Repromedy, nebo k svému registrovanému lékaři?
My to máme do Brna hodinku cesty, tak jsem vždy zašla na krev ke svému gynekologu. Je to fajn chlap. Rozesmál mě, i když nebylo po výsledcích čemu se smát, bohužel.

Missy, chodíš do práce? Nebo máš neschopenku? Týden je krátká doba, ale když se člověk na něco těší, nebo má naopak obavy, je to jak rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1303
14.8.15 15:10

@Micka2000 ahoj neptala jsem se na to nevidela jsem to u nich v nabidce tak jsem to uplne vypustila, jinak UZ jsem mela ve stredu a uz me zadnej delat nebudou tak doufam ze do te doby bude vse ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
721
14.8.15 15:24

@Lilly15 Chodím na krev do Repromedy. Jsem z Brna, takže to mám kousíček. Jako ono to uteče. Chodím normálně do práce, takže hlava myslí na něco jiného (pokud zrovna nebloumám tady). A o víkendu si budu číst a koukat na seriály a v neděli jdeme na koncert, takže to prostě musí utéct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
14.8.15 15:24

@Lilly15 Aha, já myslela, že už čekáte miminko, proto jsem se ptala, jak víš, že je to zrovna tím.:-) My jsme podstoupili teprve první IVF, taky špatný spermio, ale ne úplně nejhorší. Odebrali 23 folikul, vajíček bylo 15, pomocí ICSI se oplodnilo 11, prodlouženou kultivaci jich přežilo 6, po PGS 3 zdravé, dvě špatné a jedna mozaika. V úterý jdeme na KET s prvním. Měli jsme MACS, ale neměli jsme PICSI. Pokud budeme muset na další IVF, uděláme to stejně. Dohromady to vyšlo na necelých 45 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
14.8.15 15:40

@Netaneta Budu na Tebe myslet. Je to krásné, že v úterý večer už budeš svým způsobem nastávající maminka. Nám by měl transfer vyjít na 25.8., týden po Vás :D. Přivedeme na svět další Repromeďáčky :potlesk:.
Nás tento cyklus vyšel na necelých 75tis. To ještě se slevou. Měla jsem pocit, že se nad námi Hromadová smilovala. Celkově za všechny cykly by nám před domem stála ojetá AUDI Q7. Ale jak tu bylo už mnohokrát zmíněno: pro miminko uděláme všechno.
Už víš, kdo Ti bude dělat KET? Bude tam s tebou i manžel( přítel)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
14.8.15 15:56

@missy-m Můžu se zeptat? V práci ví, že jsi vlastně těhulka, nebo jim to oznámíš až po výsledku?
U nás nikdo neví, že s manželem chodíme do Repromedy. Když se nás někdo zeptá, kdy už 5 let po svatbě KONEČNĚ budeme mít dítě, na manželovi jde vidět, že je to pro něj velmi nepříjemné téma. Navíc máme jednu známou, která rodí jak na běžícím pásu, a ta pořád rejpe. Člověk by ji jednu, s prominutím, natáhl. Ty její zaručené a trapné rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
14.8.15 15:57

@Lilly15 jasný, to se tak nemůže brát. To by si pak člověk mohl říct, že když si nepořídí dítě, ušetří za život milion (nebo na kolik výjde dítě od početí po osamostatnění). Transfer bude dělat dr. Tokareva, z toho mám radost, protože jsem teď často narážela na dr. Krajčovičovou a ačkoli je asi dobrý lékař, jako člověk se mi zdá trochu,,studenej čumák" a u tohohle je pozitivní přístup hodně důležitej. Manžel se mnou pravděpodobně půjde, když nebude něco naléhavýho v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
721
14.8.15 16:24

@Lilly15 V práci to věděli, když jsem podstupovala stimulaci, odběr a první transfer. Vycházely mi totiž jedny injekce na půl jednou a než abych nějak tajně kdesi na záchodě na píchala, tak jsem se domluvila se sekretářkou a chodila k ní do kanceláře. Chodila se mnou ještě jedna kolegyňka, zamkly jsme se, já si to píchla a pak jsme si daly kafe :-) Druhý a třetí transfer už věděla jen ta jedna kolegyňka-kamarádka a tenhle mlžím před všema. Když musím na UTZ, jdu buď jakože k jinému doktorovi nebo řeknu, že jdu do Repromedy, ale jen kvůli doplňujícím testům, že si zatím dáváme voraz. A na KET jsem si vzala dovolenou. Byl to pátek, bylo vedro a tak si stejně dovolenou bral každej druhej. Kdo ví všechno až se zpožděním, je rodina. Tchánům jsme to ještě neřekli vůbec a naši jen vědí, že první ani druhý pokus nevyšel. Jediná moje sestřička je informována, protože si často voláme a je to velká opora :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
14.8.15 16:25

@Netaneta Máš pravdu! Pozitivní přístup je je hodně důležitý! MUDr Krajčovičová je studený čumák! Jestli je dobrá lékařka, nechám posoudit jiné. My ji zažili, když ještě pracovala na Obilňáku a už tehdy jsme z ní neměli dobrý pocit. Docela mne překvapilo, že nyní pracuje na Viniční, mezi takovýmy esy, jako je Hromadová, Tokareva, nebo Kafka.
Důležitý je i výsledek. A hlavně, at se zadaří! :dance:
Znáte i pohlaví miminek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.