Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lalunta píše:
Ahojky! To je fajn, že to přišlo tak brzy. Takže už začínáš lepit náplasti?
My jsme to platili v den KETu.
No zrovna na ty jsem si ráno vůbec nevzpomněla
Ale to nevadí, protože mám jít na kontrolní UTZ 10.-11. den a to vychází na sobotu a neděli, tak se objednám na pondělí a kdyžtak řeknu, že je to 11. den
Já myslím, že jeden den je jedno ![]()
@Peťka26 Držím palce na dnešek, ať vyberou toho nejlepšího z nejlepších
A pak nám to nezapomeň celé popsat ![]()
Ahojky děvčata, hlásím se stále jako nafouknutej balón..chjo. Včera jsem si zaběhla na kontrolní uz, mám samozřejmě trochu tekutiny v břiše, říkala něco jako 5×4, ale nevím, co to znamená, no a zvětšený vaječníky, jeden 7 cm a druhý 11 cm, ten i pěkně bolel.Tak jsem dostala jen nějakou včelku na bolest, myslím analgin, že bych měla i trochu splasknout, ale vůbec jsem nesplaskla..Pořád se snažím dost pít a jím šunku a sýry, Mám i protifar, ale ten mě tak nakopává, že už ho znova nedám.. Vysadili mi i utroš, takže vůbec nevím, kdy to dostanu a jsem z toho pořád taková špatná, co se bude dít. Mám strach, že budu muset zase pod narkózu kvůli té tekutině..
..A už mám od začátku stimulace nahoře 5 kilo, mazec jako…
@Micka2000 To je dobře, že Ti vysadili Utrouš, MS by měla přijít do pár dní (2-4). Taky jsem měla zvětšené vaječníky po OPU, ale to má předpokládám každý kvůli těm vajíčkám. Já jsem měla teda jeden zvětšený ještě i po MS a kvůli tomu mi odložili KET
Tekutinu jsem měla taky, ale já nebyla na kontrolním UTZ, na tu tekutinu přišla až moje Dr. když jsem otěhotněla ten měsíc kdy mi odložili ten KET ![]()
Vydrž prťka vydrž, po MS by to mělo být dobré
![]()
@Kikuška90 Díyk za podporu, funím a čekám, kdy se vznesu, navíc jsem měla začít chodit na ty rehabky na tu mojžíšovku, který jsem teď odmítla, takže mi to prý propadlo a musím pak pro nový papír..Nevím, jestli se na to nevyprdnu, ale takhle nafouklá bych to nedala a ještě víc bych si to rozbláznila. Na ms jsem se ptala a říkala cosi o sliznici, že si myslí, že to dostanu dýl jak za 4 dny, tak nevím..Bylo to takový šup šup a prd z toho vím. Co mi si holky musíme všechno projít, to je mazec..V příštím životě chci bejt fakt chlap..Včera jsem koukala na 4 v tom a napadlo mě to samé..
Já musím držet, no, jak říkáš..Snad se to trochu zlepší, zatím ten pocit nemám. A co ty, už máš nalepeno na správném místě? a bereš k tomu i léky? ![]()
@Micka2000 Jak jsem psala už @Lalunta nemám nalepeno, úplně jsem na to ráno zapomněla
Nalepím to odpoledne a beru jenom Femibion a Anopyrin (kvůli hraniční hodnotě čehosi
) - ty beru pořád, nevysazovala jsem.
Vím, že je to ted těžké, ale já jsem třeba ráda, že jsem ženská a nechtěla bych být chlap
Já jsem takhle spokojená
![]()
@Micka2000
A ty už jsi teda po OPU? A jak to dopadlo?
Po vysazení utrouše to brzy dostaneš a uleví se Ti, uvidíš. A snad ta tekutina nebude přibývat. Drž se.
Máš jít ještě na nějakou kontrolu?
Já jsem se včera taky dívala na Čtyři v tom, slzy v očích, fakt. ![]()
@Kikuška90 Já někdy jo, asi záleží na tom kterej chlap, ale ten život mají takovej lehčí…Jo, teď toho mám taky plný brejle a můžu jen čekat, jestli bude líp..
@Lalunta Jj, už máme po odběrech, měli jsme 9 vajíček, zatím 8 vhodných k oplodnění a zítra mám volat, kolik kjich vydrželo a budou se posílat na genetiku. Kontrolu nemám, říkala, kdyby to bylo horší nebo bych se necítila, tak ať doběhnu na utz..jenže to dodoběhnutí je pěkně z ruky
..Uvidím, nejradši bych pro klid duše zajela ješt ězítra na utz ať vím, jestli se to nehorší. Děsí mě ten víkend..
No jako ten domácí porod to byl mazec, nejsem zastáncem domácích porodů, ale oni jsou celkově alternativní..Tu placentu bych asi nedala..
.
A ta Kačka, asi jeden z běžných porodů, ale nedívalo s emi na to vůbec dobře..A ta co má ta dvojčátka v tom minidomku, ta musí být ko, ikdyž před kamerou se jeví v pohodě..Do toho ještě ty další dvě..no uff
@Micka2000
To je docela dobrej počet, na to, že jsi psala, že jeden ten vaječník nereaguje.
A jak je budete oplodňovat? ICSI? Uvidíš, jak se budeš cítit, jinak na nic nečekej a val tam! Já jsem to po OPU dostala i přes Utrogestan asi za 11 dní. Začala jsem špinit asi za 9 dní po OPU. Taky jsem měla zvětšené cosi (a boelsti teda celkem kruté), protože jsem měla 30 folikulů, dali mi na to Dostinex 5 dní jednu tabletu. Tak se třeba ms brzy dočkáš a přivítáš jí s otevřenou náručí.:mrgreen: Hele, to vydržíš, to se neboj, hlavně, aby co nejvíc embryjek vydrželo a bylo vhodných k transferu! ![]()
Jako ten domácí porod drsný, to bych asi nedala, hrozně bych se bála. A té Kačeně to vůbec nešlo, furt tlačila a nic. Já jsem byla u té TV úplně vyklepaná. Nejvíc nejlepší je ten pár se čtyřma dětma. Z těch teda nemůžu úplně. ![]()
@Lalunta Jj, máme ICSI a teď už nezbývá, než jen čekat a držet embryjkům palečky, aby jich zbylo co nejvíc..Já jsemměla ten utroš vlastně jen tři dny nebo čtyři, to je jedno a od včera jsem ho už nebrala. Doufám, že brzo ms přijde a snad se tím i uleví, jinak musím zákonitě bouchnout
No ten jeden vaječník skoro nereagoval a tam byly snad jen dvě vajíčka a zbytek na tom druhém..Mít jich tam třicet tak to asi nedám, tos musela bát taky hodně nafouklá, viď?
Já jsem nedostala nic, jen hodně pít a kdyžtak brufen no..
No doma ani náhodou, klepala bych se, co se podělá a ta Kačka, ta místnost mi přišla taková divná, ještě si chudák sama držela nohy a pak už bylo vidět, že byla totálně vyčerpaná chuděra..A ti s těma třema, vlastně už čtyřma to jsou borci, ten chlap to je vůbec kousek..Ale i tak zvládat 4, k tomu jednoho autistu a ještě 4 kluci, chuděra, určitě by tam chtěla holčičku..Ale dle včerejška mi přislo, že to třeba nebude poslední?? ![]()
@Micka2000 Ahoj Mici, měla jsem podobné příznaky jako Ty při OPU na Obilňáku, kde mi tedy sprominutím spackali, co se dalo
. U mě se po odběru vajíček ( jen 2!) dostavil hyperstimulační syndrom. Tekutina v břiše, bolesti jak kráva, nemohla jsem ani dýchat, jako by mi někdo seděl na plicích. Nejlepší fór byl, když jsem jim tam volala, že mě bolí břicho a že mám pocit dušení. Jejich odpověd, že je to NORMÁLNÍ, se mi fakt nezdála a valila jsem hned do naší okresní nemocnice. A hádej co, hyperstimulák jak vyšitej a ke všemu II. stupeň
. Tekutina v břiše, vaječník jak pštrosí vejce. Následovala kapačka. Bože! to byla taková úleva! No a za tři dny domů. Je fakt, že po menses to bylo fajn, ale ty dva dny po OPU,… ![]()
@Kikuška90 No to je paráda, takhle brzy!!!
![]()
Hlavně se opatruj a už žádný nachlazení
. Tentokrát to prostě vyjde ![]()
@Lilly15 Děkuji
Uvidíme, už jsem trochu skeptická a otupělá, prostě to buď vyjde nebo ne ![]()
@Lalunta Včerejší díl se mi moc líbil. Dva porody, absolutně rozdílné, pěkné srovnání. Pavla to zvládla úplně na jedničku, tak si to představuji i já
Za to Kačenka, úplně jsem s ní soucítila. To samé jsem měla při synovi. Nešlo to a nešlo! A to šití nakonci! Bylo vidět, jak moc jí to bolí. Slova manžela na konci pořadu: co jsem ti to proboha udělal, byla fakt k sežrání ![]()
Pořád ještě chodíš do práce? Nebo už si plně užíváš broučka doma?
![]()
Ja krvacim a test bily.po tel. dohode s Hromadovou jsem vše vysadila a 1. Října na kontrolní UTZ a hned další KET v nativu.mam z toho nativu špatný pocit.
@Lilly15 KET jsem platila v den zavedení. Gratuluji k srdicku ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.