Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Netaneta My byli objednaní na 13h, ale šli jsme v 15h. Jak jsi psala, byl tam šrumec. Bohužel pro jednu maminku i velký šok
. Když šla jedna ze sester po té malinké chodbě, v ruce mávala takovým papírem, a blbka na celé kolo vykřkla, že jeden případ je dnes definitivně pozitivní. V tu chvíli zavládlo ticho. Smutné, soucitné, zaslechla jsem i nechutné poznámky
. Je mi to moc líto. Pro nějakou maminku dnes nejhorší den v životě…
… Prostě pořád respekt ![]()
@pajinkapajinka Já měla příznaky až kolem 7tt, ale manžel je měl hned po transferu
. Snad kromě píchání v podbřišku a nevolností. ![]()
@Lilly15 to muselo být hrozný, chudák maminka… Ale tobě gratuluju k negativnímu screeningu.:-) Už jsi začala nakupovat?
@Netaneta @Lilly15 moc vám gratuluji k dobrému výsledku.
@pajinkapajinka to je brzo, ale je dobře věřit peckovice, ze se zavrtava
Holky ja mám z Veveri zas veselou historku. Vesnicani vyrazili do města. Jela s námi moje nej kamoska, protože jsme pak chtěli jeste na nákupy. Na tu tam asi dlouho nezapomněli. Prvne jim znasilnovala automat na kafe az se tím bavila cela chodba(Holt blondýna) a pak kdyz tam seděla rozvalena a držela se za bricho(ma nohy jak spejle, ale břicho jak v 5. Měsíci),aby nebylo tak vidět, tak za ni přišla sestra a povídá:,,kartičku a na kdy jste objednána" kamoska vypršela smíchy a říká,,ja nejsem těhotná, ale tak tlustá" to uz cekarna opět ležela v křeči. ![]()
@montty
tak ja verim verim. Dnes treti den
. S kamoskou koukam musi byt svanda ![]()
Ahoj holky, moc gratuluju ke skvělým výsledkům a nádherným zážitkům
.
@pajinkapajinka A jsi doma nebo chodíš do práce? Držím palce at to vyjde a je všechno v pořádku. A víte co bylo vloženo? ![]()
My jsme byli včera na kontrole v Repromedě. Kulihrášek roste a srdíčko mu krásně buší… jdeme teda ještě začátkem příštího týdne pro propouštěcí zprávu. Nevolnosti mi ale dávají pěkně zabrat… celodenní slušná „kocovina“ mi brání v normálních činnostech, takže třeba sprcha nebo umytí nádobí mě stojí strašné energie. Jsem z toho docela hotová, protože jdu večer spát a je mi blbě, ráno se probudím a je mi ještě hůř a takhle každý den. Takže ač jsi připadám nehorázně hnusně, tak momentálně jsou moje pocity spíše negativní než pozitivní. Na miminko se těším, ale skrz ty nevolnosti jsem úplně hotová a třeba že bych sedla k netu a jen tak se kochala kočárkama nebo vymýšlela kam dáme postýlku apod mě ani nenapadne. Holky připadám si fakt strašně… když je mi o něco líp, tak pohladím bříško a moc se na mimčo těším, ale jinak mi dělá zle jenom každé pomyšlení na mé těhotenství, které mám zatím spojeno jenom se zvracením a vyčerpáním. Asi nejsem normální, tak moc jsem mimčo chtěla a teď když čekáme, tak místo toho, abych šílela radostí myslím jen na to kdy už mi konečně bude líp a jestli to vůbec zvládnu ještě nějaký ten den vydržet. Je mi ze mě nanic
![]()
@Peťka26 neboj nevolnosti urcite poleví. Co vim tak jsou nejhorsi zacatky.Zkus si zajit do lekarny, vim, ze jsou lizatka proti nevolnosti.Jes dietnejsi jidla treba ryby, ovoce zeleninu. A co ti na to rekl doktor, ze je ti tak zle?
@adrusenkaaa No lízátka mám a uleví mi tak na 20minut
. Jíst mi celkově nejde… vyloženě se nutím k jídlu, nemám na nic chuť, akorát mléko piju. Jinak se snažím do sebe dostat zeleninu a ovoce, ale je to problém.
No, já jsem to s ním moc nerozebírala, jenom jsem mu říkala, že mám celodenní nevolnosti a on, že bylo hodně vysoké HCG, tak to bude nejspíš tím. A že pokud bych nebyla schopná nic jíst a pít, tak určitě volat. Ale já zvracím minimálně, jídlo v sobě celkem udržím, spíš celý den se mi zvracet chce, ale spíš se tak dávím a nevyzvracím. Většinou…
@Peťka26 mne pomohlo mít u postele piškoty a ráno v leze jsem jich par zbastila. A během dne to samé. Jak mi bylo zle, tak jsem si vzala a bylo to OK
@montty Děkuju za radu, u mě je trošku problém, že beru prášky na štítnou žlázu a musím je brát po probuzení na lačno a min 30min po nich nejíst. To je vždycky nejhorší. Ale piškoty zkusím. Děkuju ![]()
@Peťka26 chodim do prace. Myslim ze kdyz se to ma povest tak to nevadi. Samo, ze se setrim a spis posedavam
. No mame darovane vajicka i spermijky. Problem bohuzel u obou a mam u sebe hatchujici blastocystu po spg. Tak uz nevim co vic by mohlo byt spatne. Darci urco zdravy a embryjko vysetreny. Tak to by v tom byl cert aby to nevyslo!!! ![]()
@Peťka26 bozatko.preji ti at to co nejdrive prejde.Co ja bych dala za tehotenske nevolnosti.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.