Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kratjana
za co??? za ten test nebo za to doporučení???
to je teda ale mazec..po mě nechtěl nikdo ani korunu..
ještě bych být tebou zkusila obvodního..pozeptat se
Jo fakt to stojí okolo 1600kc lékař musí mít důvod mi to napsat prý.
@kratjana
mě to napsala na základě toho, že budeme podstupovat IVF aby jsme měli co nejvíc informací o mém zdravotním stavu..
takže nechápu proč ti to nenapíše když IVF podstupujete.. ![]()
@Lalunta únava…jsem unavenější než za normálních okolností, ale je to o dost lepší než to bylo na začátku, to jsem byla fakt schopná prospat většinu dne. Teď dokážu po osmi nebo devítihodinovém spánku přežít den i bez šlofíka (ale když je čas, klidně si zdřímnu:-)). A klasické nevolnosti ustoupily, nezvracím, ale trápí mě zažívání, dopoledne je to vždycky dobrý, ale po obědě (a je jedno, jestli sním jen polévku nebo jestli si dám velké jídlo) se mi vždycky začne nafukovat břicho, bolí a tlačí a to trvá až než jdu spát, prostě ty plyny se mi tam hromadí a nejdou ven
Taky mě teď často bolí hlava, i v noci. Když je nejhůř, zabere půlka paralenu, ale nechci ho moc brát.
Dneska jsme byli na Veveří v Prenatalu, chlapeček je v pořádku, riziko 1:50 000. Tak snad všechno bude dobrý až do konce.
@Netaneta Na nevolnosti po obědě mi nejvíc pomohla obyčejná Vincentka. Je velmi dobrá na trávení a obsahuje mnoho prospěšných minerálů i pro miminko. Na plyny normálně Espumisan
, je to malý zázrak ![]()
V kolik hodin jsi byla na Veveří?
@missy-m děkuju. Byla jsem u Dr. Vlašína, takže jsme docela dlouho čekali, protože bral na konzultace dva případy, kdy si ostatní lékaři nevěděli rady a chtěli další názor. Neměl asi zrovna náladu, sotva pozdravil, ale i na čekání i na odměřený přístup jsem byla připravená, četla jsem toho o něm spoustu. Co se týče ultrazvuku, ten byl super, všechno ukázal, vysvětlil a hlavně jednoznačně vždycky popsal, co ukazuje a řekl, že je to v pořádku. To oba s mužem oceňujeme, člověk pak nemusí přemýšlet, jak to myslel, co to znamená, nebo se zbytečně vyptávat. Takže já bych k němu šla určitě znova, je to profík a že není samej úsměv a vtípek mu ráda odpustím.:-) Manžel vypadal vykuleně, myslím, že ani netušil, že mimís už vypadá jako človíček. A když jsme čekali na výsledky krve a dlouho nevolali, pořád mi volal, jestli už, a já mu nadávala, že blokuje linku.:-D Myslela jsem, že mi ze srdce spadne velkej kámen, ale nestalo se to. Samozřejmě mám radost, že prcek vyapdá spokojeně, ale ten strach, že se ještě může stát spousta věcí, ten asi nezmizí… pravděpodobně už nikdy.
Jinak zítra jdu na gyndu s výsledky a pak mě bude zase čekat měsíc do poradny. Doufám, že co nejdřív začne kopat, abych měla aspoň nějaký info.:-) Co ty, jak se máš a co miminko?
Holky tak druhej den po ket hatchuji vysetrene pgs blastocysty. Mely jste uz nejake priznaky?? Ja vubec nic
. Snad jen semotamo pichnuti u pupku nebo trosku niz. Ale to se asi moc pozoruju a kontroluju
… jinak teda zadnej priznak..
@Lilly15 Já jsem si dneska koupila Noball na to břicho, mělo by to být přírodní, tak snad to zafunguje. Byli jsme objednaní na 10, ale čekali jsme cca do 11:30 nebo tak nějak.
@pajinkapajinka druhý den nemá příznaky nikdo, maximálně nějaké to píchnutí a to ještě kdo ví, jestli jsme si to nevsugerovaly.:-) Je moc brzo, musíš vydržet. ![]()
Ahoj holky moje,
dnes jsme s manželem byli na Veveří na UTZ a byl to moc krásný zážitek
. Malá je v pořádku, o 4dny napřed a délka 10,1cm. Upravili mi i termín porodu z 18.5. na 14.5. Dr. Vlaším je vážně úžasný
, každý záběr nám detailně popsal, pustil i srdíčko( manžel začal jemně plakat dojetím), zkontroloval tepny, bříško, ručičky, nožičky, nosní kůstky, projasnění šíje, hlavičku.. Malá byla velmi aktivní, pořád se otáčela, natahovala nožky a ruce chvilku na hlavičce, chvilku je měla spojené jako při „modlení“. Taková malá čipera
Zatím je vše, jak má být a jak psala @Netaneta, snad to bude v pořádku i po porodu ![]()
Už nemám takový strach, jako na začátku, ale respekt ze zdravého těhotentví mě asi neopustí. Až cestou domů jsem si konečně připustila, že ve mně roste nový život, je to vážně zázrak ![]()
Přikládám dvě fotečky: 1) je před měsícem a 2) ze dneška
Jak se za 30 dní z malé fleku stane skoro človíček ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.