Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Netaneta před 2 roky se dalo i kartou, ale nám ji nevzali, protože byl nějaký problém s funkčnosti terminalu
Ahojky, tak v utery do Repromedy na stimulovany ket. Mame darovane cele embrya vysetrene geneticky. Stimuluji estrapatch a zavadim utrogestan. Mate nekdo s timto zkusenost?? A vyslo to nekomu napoprve?? Diky za kazdou zpravicku.
Zdravim Vas vsechny. Musim se vypovidat aby se mi ulevilo.Pres tri roky jsem pracovala s moji novou kamaradkou a zaroven kolegyni z prace(seznamily se a nastupovaly jsme spolu).Ona vi vse ohledne snazeni, ake posledni dobou uz jsem ji moc nerikala rozcilovalo me, ze se me ota na mesicky, ze to divne, ze se porad nedari. priste mi prislo, ze me nepodporuje, jak bych chtela, spise naopak.Ja se od toho odputala, neresila uz zadne kocarky atd.Ona se od 6 mesice snazi o miminko. a Me rija, zase jsem tady zase se to nepovedlo, tak jsem proste na ni vyjela at se vzpamatuje komu to zrovna rika, ze nejsem vhodna osoba! Proste ve zkratce, vcera mi rekla, ze je tehotna.Moc ji to preji to je samozrejmost.yle ve vnitr citim smutek, ze ja zase nic.ze se zase raduju z ciziho tehotenstvi, ze mi uz hodne deri vyrostko pred ocima.ale ja chci to svoje uz! Byla jsem na to pripravena a pocitala, ze to prijde, ale jsem z toho smutna. Nevim, kde mym vzit silu jit dal, je prede mnou dlouha cesta.
@adrusenkaaa ahoj Adrianko
neboj nejsi sama!!! Až mám někdy vucitky jak závidim. Ja věřím že se pomocí iIVF zadari jen to chce čas. Ja pořad přemýšlím jestli to teď v prosinci čiv lednu zkusit kkdyžmmě bolí záda. ted ddvě ničí jsem zas brala kapky-tramal. Jsou strašně silný. Včera jsme byli na výletě s pejskama a jak táhli tak mě záda bolí vic. Ale dost o mně. Chtěla jsem říct abys to vypustila a nesoustředil se na kamosku
Chápu jak se cítíš ale netrap se. Vy jdete kdy do IVF? Až nasetrite? Nebo co vám brani.?
@kratjana Janicko dekuji za podporu.Za par dni me to prejde.Ja pujdu jeste na lararoskopii mam zanet na vejcovodu a to by embryo zabilo. Zvysi to o 40% sanci. Zitra se jdu domluvit termin operace nic prijemneho.Pak se dam do kupy, zacnu cvicit mojzisovku a hura na ivf.Asi tak unor max brezen.Boze to je doba.Jsem na tom stejne ze se stydim jak zavidim, ale vsechno to je v dobrem smyslu. Proste musim o sve dite bojovat.Ach ty zada. cvicis? jestli cvicis a chodis na odblokovani kostrce tak bych se toho nebala.Ja si to tak udelam.
@Netaneta @Peťka26 Holky, tak držím palce na čtvrtek! ![]()
@adrusenkaaa My jsme se snažili taky 3 roky a během té doby otěhotněly úplně všechny kolem mě, i ty, které nechtěly a do kterých bych to neřekla. A v 99% se jim to povedlo na první šťouch. K uvztekání. Teprve až jsme se pustili do 2.IVF a já se trochu uklidnila, mi to začalo být jedno, protože jsem věděla, že i nám se přeci musí zadařit a že to těhotenství je už nadosah. Moc mi pomohl manžel, i v Repromedě, abych to nevzdávala, šla do dalšího IVF, přestože já už nechtěla. A vyplatilo se. Moc Ti přeju, abys taky dosáhla vytouženého cíle. Každý máme nějakou cestu, někdo trnitější a jak mi říkala kamarádka (obě děti na první pokus): každý má štěstí na něco jiného. Musíš vydržet a ono se to podaří! Vem si, že my tady těhotné, jsme tomu daly taky spoustu času nebo více pokusů, někdo i roky! Já vím, lehce se mi to teď říká, ale já jsem přesvědčená, že příští rok nám sem napíšeš, že jsi těhotná!
A s tou závistí tomu úplně rozumím, já záviděla úplně všem, všude kolem jsem viděla ženy, které mají děti, jen já ne. Bylo to na zbláznění. Drž se a kamarádce kup něco pro radost, těhotenský čaj nebo něco takového, ať to přeleješ v to dobré a užívej si to s ní. ![]()
@Lalunta Moc dekuji, ze si napsala. Uklidnuje me to.Mas pravdu neco ji koupim. Vyhecovalo me to a pujdu co nejdrive na laparoskopii.na co cekat do pristiho roku, stejne se mi porad zda o te operaci.chci to mit za sebou a pak se budu pripravovat na ivf. Verim, ze pridti rok budu srastna zens, ktera pod srdickem bude nosit miminko.
a jak se citis?
@adrusenkaaa
Andri jen jdi do té operace co nejdřív..né že by to bylo něco echt ale pak už ti nebude bránit nic v cestě za miminkm.. ![]()
bolest se dá přežít a já za týden byla fit..sice jsem si chvíli pomarodila (cca 5.týdnů)protože se musíš chvíli šetřit, netahat nic těžkého a odpočívat ale stálo to za to..já taky operaci nechtěla odkládat a šla jsem hned po další MS od té doby co jsem věděla, že musím. Jinak jak ses ptala jméno pro prcka máme vybrané ještě před tím než jsem otěhotněla.. ![]()
Tak jenom pro info, na Veveří se dá platit kartou i hotově (ale preferují hotovost). Nemohla jsem najít papírek s časem, kdy mám ve čtvrtek přijít (taky jsem se objednávala hned jak bilo srdíčko), tak jsem tak pro jistotu zavolala, jestli je to, jak si myslím, a zeptala se i na tu platbu.
@adrusenkaaa To je moc dobře, že ses tak rozhodla!! Co nejdřív do toho, ať už to máš konečně za sebou!
A já tak střídavě, zrovna teda nic moc. ![]()
@Netaneta Ahaaa, tak díky za info. Mně právě do telefonu řekli, že jen hotovost. Tak až tam zas budu něco platit, tak budu vědět. Přeji na čtvrtek nádherný zážitek ![]()
@missy-m mně říkali, že preferujou hotovost, ale vezmou i kartu. Ono je to nakonec jedno, jenom že mi na kartě vrací z každé platby procenta, tak jsem se zeptala.:-)
Jinak jsem včera vysadila Utrogestan, sundala náplasti a po čtyřech měsících se vykoupala ve vaně. A bylo to super.:-)
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.