Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kratjana dekujuuu. Byl to stimulovany ket - darovane embryo ![]()
![]()
@pajinkapajinka
gratuluju krásná zpráva ![]()
v naší skupince je holčina co taky čeká jednovaječné dvojčátka chlapečky..
budu držet palečky aby příští týden blikala srdíčka jako zvon!! ![]()
Ahoj holky. Nějakou dobu jsem neměla moc čím přispět, ty dny byly pořád stejný dokola - špatně, únava, chvilu dobře atd. Neměla jsem nějak sílu, ale občas jsem si váš přečetla. Teď už je to mnohem lepší, ale 9.-13.tt, to byla katastrofa. Zhubla jsem asi 3kg. Minulý týden jsme byla na utz a chlapečka jsme viděli, slyšeli a je v pořádku
, pindíka tam má, tak je to ok.
Jsem moc ráda za skvělé zprávy od @pajinkapajinka (gratuluji!!!
), taky že se konečně ozvala @Kikuška90, že se daří dobře všem těhulkám a že přibývají další. Pevně věřím, že budou další ještě přibývat!
A poprvé slyším o nějakých angelsounds od @missy-m. To mi potom musíš napsat, jaký to je a já si to hned objednám taky!
Protože jak pustili nahlas
na Veveří, byla jsem z toho hotová!
@Lalunta taky gratuluji k pindickovi a at uz je jen fajn a zadne nevolnosti.. me to asi teprve ceka. Nic me neboli a spatne zatim taky ne, tak to snad tak zustane co nejdyl. Nejlip az do porodu ![]()
![]()
![]()
@pajinkapajinka Woooow, gratuluji
… To je moje noční můra jednovaječná dvojčátka
A vy jste měli to embryo vyšetřené PGS/PGD? ![]()
@Kikuška90 jéé to jsme se ani neptali. Ale oni ještě ani nebily srdíčka, tak až budu vědět, že je vše tak jak má, tak se zeptám
.. no a vlastně ani nevím, jestli by to řekli a ani nevím jaké pohlaví, když se jedno rozdělilo ve dvě
… jenom doufám, že když máme pgs tak je opravdu velká šance, že se mimča budou vyvíjet tak jak mají. Pochopila jsem to tak že se to dělá i kvůli potratům a u toho pgs se vybere embryjko, které by se mělo vyvíjet tak, že bude zdravé mimčo, že ano??? Víš o tom něco prosím??
![]()
@pajinkapajinka Jo jo, chápeš to správně. Já mám ještě svoji jednu teorii a to, že když se vyšetřené embryo chytí, tak už se nepustí
Chytí myslím až když je HCG prokázáno z krve. A jakou jsi měla hodnotu ten 14.den?… No pohlaví Ti řeknou určitě, nemají s tím problém
To bude mazec mít dvě stejné holčičky nebo chlapečky
![]()
@Kikuška90 jak jsem tu psala..
ještě jsme nepobrali, že se to opravdu povedlo… na poprvé a teď dvě
miminka
.. tak to jsi mě moc potěšila. Mám strach z toho příštího týdne, aby srdíčka blikaly
… jj šla jsem přesně čtrnáct dní po ket na krev a ultrazvuk. V krvi 886 jednotek a na ultrazvuku už gestační váček hezký. No a ještě jsem úplně paf z toho počítání v kolikátém týdnu jsem. Myslela jsem že podle mensesu na začátku šestého týdne a doktorka mi řekla, že to nemám tak počítat a spočítala mi, že jsem na začátku sedmého podle transferu. A to už vůbec nevím jak k tomu došla.. no mazec. Musím si vždycky napsat otázky
.. ale já se spíš jen soustředím na to aby řekla, že je vše v pořádku a tak jak má být a dál už jsem jak na obláčku ![]()
@pajinkapajinka Tak to jsem čekala těch jednotek víc
… Jsem strašně zvědavá jestli to ty dvojčátka nakonec budou ![]()
@Kikuška90 noo já taky
ale viděla jsem pěkně dva svítící kroužky
a doktor říkala, že tam vidí dvě embrya.. a že se uvidí ten příští týden jestli se budou vyvíjet obě tak jak mají..
Ahojky holky, s manželem se snažíme o mimi rok a pul. Ted jsme byli v Repro na spermiu a dopadlo docela špatně, mala pohyblivost a pocet a k tomu ještě porucha ztekuceni. Nasadili jsme vitaminy, a jeste cekame na vysledky genetiky. Chteli bychom zkusit prvni IUI pokud se spermousy trosku vzpamatuji, ale myslím si ze nas bude čekat IVF. Chtela jsem se zeptat na kolik to tak vyjde? Koukala jsem ze základní IVF jr zdarma a k tomu budu muset mit urcete nejaky leky, ne? Kolik myslite kdyz bychom meli jenom klasickou bez ISCI atd.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.