1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3113
20.11.15 22:01

@Katjus ahoj vitam te mezi. A zaroven mi je lito, jak dopadli.Vim u sebe, ze jsem byla z toho smutna.Ale kdyz jsou spermie v takovem stavu tak Vam doporuci picsi a icsi.Leky me vysli priblizne kolem 7 tisic, vse jsme meli do 10 vajicek takze 22000.Dohromady kolem 32000kc a bez mrazeni. A jak se citis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
21.11.15 02:21

@adrusenkaaa Ja jsem si popravdě trošku myslela, ze je to na partnerove strane a hlavne na psychice, protože po tom oba hodně toužíme. U me probíhá všechno jak ma pravidelna MS a ovu. Uvidíme tu genetiku do toho člověk nevleze. My mame dobrou morfologii 14% tak myslíš ze nam nabídnou İSCİ? Prosímte a co je ta PISCI? A u vas dopadla první IVF? Ja se tim uklidnuju ze nam první hned dopadne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
21.11.15 11:24

@Katjus Ahoj prosim tě, přečetla jsem si s to co jsem ti včera psala. Jsem tam vynechala i nějaké slova promin, psala jsem z mobilu. Já jsem si taky myslela, že to může být psychika, ale pak jsem byla zklamá a smutná. Ale samozřejmě, že jsem se s tím smířila, jen mi to trošku trvalo. Tak jsme pak v dubnu podstoupily ivf.Ale bohužel nevyšlo. Odebrali mi 10 vajíček z toho se podařilo 5 oplodnit a ve finále jenom 1 embryo v dobré stavu. Ale to se mi bohužel neudrželo. Musím ti říct, že jsem si myslela, že nám to výjde hned, ale byla jsem z toho tak smutná, že jsem dva dny v kuse brečela. Pak jsme to nechali tak, a snažili se přirozeně, protože spermie se pořád mění, jednou jsou špatné a pak můžou být dobre. A změnila jsem gynekologa. Mám přesný 28 denní cyklus, ovulaci. Chodila jsem k novému doktorovi na folikumetrii, říkal, že vajíčko mi vždycky pěkně roste, že to budou nejspíše srůsty, doporučeno laparoskopie. Neváhala jsem a šla jsem prvně do Olomouce na hydrolaparoskopii, vyšetření pod nárkozou přes pochvu, takže žádné důrky do bříška. Byla jsem v šoku z výsledku, máte zánět na vejcovodech, pravým vejcovodem tekutina vůbec neprošla, doporučeno odstranění vejcovodu, kvůli zánětu, který zabíjí embryo a tím pádem zvýšená 30% na ivf. Byla jsem v prdeli! Zase jsem se oklepala nevahala a šla na tu lapakoskopii tedka 3. listopadu, odstraněny vejcovody. Jdu dál nic mě nezastaví před miminkem. Touha je nesmírně velká, nikdy to nevzdám! Tedka jenom čekám na leden nebo únor a šup do dalšího pokusu. PISCI je, že vyberou tu nejlepši spermii, která se naváže na gel.To nevím, to nejlepší ti nabídnou v klinice. Nemusíš se ničeho bát ivf je v pohodě i odběr vajíček, probudíš se a skoro nic necítiš. Takže já to mám takhle, jsem se trošku rozepsala. A kdy se chystáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
21.11.15 13:36

@adrusenkaaa To vubec nevadi, ja taky píšu z mobilu, takže mam taky spoustu chyb ;-). Jejku to me mrzi ze mas takove problémy, ale jak pises nic nas nezastaví, jsme ženské a my to vydržíme, budu na tebe myslet aby vse bylo ok, a mohla sis uzivat těch krásných devět měsíců nez se prdolka narodí, a pak celý život :srdce:. Pokud to u me bude podle planu tak bysme meli začínat jako ty leden unor :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
21.11.15 15:04

@Katjus jee tak super, aspon se budeme povzbuzovat navzajem, to je potreba, aby cloveku bylo lepe. verim, ze pristi rok mi prinese miminko.Mam to v mysleni, tak doufam, ze se mi to splni. a ty mas kolik let, jestli se muzu zeptat? a chlap jak to nese?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
21.11.15 18:46

@adrusenkaaa Ju je :potlesk: me je 26 a manželovi je 35, on to nese docela dobře. Sam me říkal ze pujdem do umelyho, ale prvne chce zkusit IUI tak uvidíme. A kolik pak je tobe? A co ten tvuj jak se s tim popral?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
22.11.15 13:17

@Katjus me je 27let.taky se s tim popral dobre.Tak holka hodne stesti, at nam to vyjde. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
22.11.15 17:08

@adrusenkaaa Budeme bojovat spolu a ono nám to určitě vyjde :dance: Pak podám info, jak to u nás probíhá, prosímtě mohla by jsi mi poslat přítelovi hodnoty spermiogramu, že bych si to porovnala s tím naším. Pokud by ti to vadilo, chápu to. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
23.11.15 09:51

@adrusenkaaa Ahoj, můžu se zeptat na ty srůsty? Četla jsem, že můžou vzniknout po nějakých operacích břicha nebo gynekologických operacích. To znamená, že když jsem žádnou takvou operaci nikdy neměla, tak je nemůžu mít? Pořád přemýšlím, co by mohlo být špatně, že se ivf nedaří. Ptala jsem se dr. Hromadové na zánět vejcovodu, jak si tady nedávno psala, říkala že prý by to bylo vidět při normálním ultrazvuku. A ještě jedna věc, to že má někdo srostlé vejcovody neznamená, že má taky zánět ne? Takže jenom srostlé vejcovody neovlivňují úspěšnost transferu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
25.11.15 12:29

@ilia.katka ahoj, to slyším poprvé, že by zánět vejcovodu šel vidět na ultrazvuku to je podle mě blbost. To se dá vidět až když se ti podívající přes břicho. Ano když jsou vejcovody jenom strostlé, tak tam ten zánět nemusí být! Doporučila bych ti kliniku fertimed v Olomouci tam se ti v narzkoze přes pochvu podívajíc na vejcovody a vaječníky. Myslím, že srostlé vejcovody neovlivnují trasnsfer, ale nejsem lékař, to se zeptej raději jich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
25.11.15 12:29

Ahojte holky mám dotaz. Nechal si nekdo dělat metodu PGS???,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
25.11.15 12:30

@Katjus zkusím to pohledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
25.11.15 12:32
@adrusenkaaa píše:

Ahoooj :mavam: :mavam: My jsme měli metodu PGS :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
25.11.15 12:33
@adrusenkaaa píše:

Ano, my a kdekdo tady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.11.15 12:34

@adrusenkaaa jj my taky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.