1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3113
25.11.15 12:34

@Kikuška90 ahoj, prosim tě, mám dotaz. Myslíš, že si ho mám nechat udělat? těhotná jsem nikdy nebyla, přítel má pomalejší spermie. Genetiku jsme měli v pořádku. A to embryo po pgs se vůbec nezahnizdilo? a kolik ti jich dělalo pgs a zbylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
25.11.15 12:35

@pajinkapajinka a v jakém případě Vám to doporučily? Když máme pomalejší spermie, tak to nemusíme mít? a myslíš, že to má větší uspěšnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7880
25.11.15 12:36

@adrusenkaaa Koukam, ze jsme na tom podobne. PGS je genetika embrya? Nebo neco jine?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.11.15 12:37

@adrusenkaaa mě to dělali kvůli tomu, že jsem ani po třech ivf neotěhotněla.. vůbec se nikdy neuhníznilo embryjko. No a úspěšnost nevím. Po čtvrté sice těhotná jsem, ale bylo to taky s celými darovanými embryi. Noooo tak těžko říct jestli to bylo pgs nebo darovátkama :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
25.11.15 12:38

@adrusenkaaa Oni Ti ho sami nabídnou (pokud máš pojišťovnu, která ho proplácí). Automaticky ho nabízí při druhé (někdy už při prvním IVF). Určitě si ho nechte udělat, je to další test, který vybere jen ty nejlepší embrya. Pojišťovna proplácí 8ks embryí, takže jsme nechali jen těch 8 a zdravých bylo 6. A ano, první KET nevyšel absolutně vůbec, ani se nechytlo. Já mám ale za to, že to s PGS nemělo nic společného (dostala jsem anginu a měla jsem KET v nativu). Navíc se ty embrya testují až 5. den kultivace, takže testují až ty nejlepší embrya.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
25.11.15 12:39
@Meliskaa píše:
@adrusenkaaa Koukam, ze jsme na tom podobne. PGS je genetika embrya? Nebo neco jine?

Ano ano. Tady to mají skvěle popsané :palec:

http://www.repromeda.cz/…y-screening/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
25.11.15 12:41

Nám to třeba pomohlo, vyšetřené embryo po PGS se chytlo hned napoprvé. Předtím 2× transfer bez PGS a nic. A to jsme idiopati. Určitě to zvyšuje pravděpodobnost, jdi do toho, většinou to proplácí pojišťovna (my máme VZP).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7880
25.11.15 12:41

@Kikuška90 tak to je presne co nam doktorka rikala, pry je vetsi sance, ze to bude zdrave a udrzi se, tak na to pak urcite pujdeme. Ted setrime, a uvidime jestli pujdeme na jare nebo az na podzim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
25.11.15 12:42

@Meliskaa Jo jo, je to v podstatě zadarmo, tak proč do toho nejít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
25.11.15 12:42

@Lalunta Ahooj :mavam: :mavam: Jak už jsi daleko vlastně? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2903
25.11.15 12:43

@ilia.katka
Zánět ve vejcovodu na dobrém UTZ vidět jde…já to takhle měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
25.11.15 12:44

Ahoj :mavam: Pomalu jdu do 16tt :) A nevolnosti jsou pryč, takže paráda! :)
Co Ty, jak to teď plánuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7880
25.11.15 12:45

@Kikuška90 jo to kazdopadne, kdyz uz do toho pujdeme tak na 100 procent, hlavne aby bylo miminko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
25.11.15 12:47

@Lalunta Utíká to pěkně :palec: :).. No my další KET plánujeme na únor, tak uvidíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
25.11.15 12:47

@Meliskaa ahoj, je to preimplatační genetický screening. šla jsem si na jejich stránky jen tak podívat. A napadla mě myšlenka, zda si to nechat udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.