2,5 leté dítě je věčně vzteklé, málo spí a nemluví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9148
3.11.20 11:37
@Anonymní píše:
@Tarjei víte, řeknu to takhle, on je šílene aktivní a je to hrozný mazel. Ano, rozumí. Když třeba krmíme bráchu, tak pak vezme hrníček a já vím, že chce kakao. Dobře ji i si jídlo drží. Když se člověk věnuje jen jemu, je to zlatíčko, ale jak máme fungovat jako rodina i s mladším, tak to vrže.

Kouka do oci? Kdyz si hraje, otoci se jako mamo koukej jak mi to jde? Slysi na jmeno? Ukazuje? Koukne, kam ukazujete? Jak reaguje na jiny deti, umi si s nima hrat? Btw mistni diskuzni uzus je tykani ;)

Příspěvek upraven 03.11.20 v 11:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.20 11:37

@Netopirek no, mě to nenapadlo, ale možná se s tím, že má bráchu nedokáže smířit..cestou z porodnice brečel a brečel a pak zacalo to divný chování. Jinak mladšímu budou teprve 3 měsíce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.20 11:40

@Tarjei tak ano, kouká se mi do očí, hraje si s náma, proto že k uli těm blbým opatřením, teď nemá kolem sebe děti. To si myslím, ze mu hodně chybí. A ano, na jméno slyší velmi dobře.

• Citovat
  • Upravit
23966
3.11.20 11:40
@Anonymní píše:
@Netopirek no, mě to nenapadlo, ale možná se s tím, že má bráchu nedokáže smířit..cestou z porodnice brečel a brečel a pak zacalo to divný chování. Jinak mladšímu budou teprve 3 měsíce.

Já bych to viděla na tohle. Nebo zkusila to jako první. Žárlivost je běžná a někdy dost nebezpečná.
Známá musela se starší k psychologovi, aby jim pomohla. Holka byla na mladšího sourozence agresení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
3.11.20 11:42
@Anonymní píše:
@Tarjei tak ano, kouká se mi do očí, hraje si s náma, proto že k uli těm blbým opatřením, teď nemá kolem sebe děti. To si myslím, ze mu hodně chybí. A ano, na jméno slyší velmi dobře.

A predtim mluvil? A hraje si normalne, umerne veku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.20 11:43

Jinak na jednu věc já naštvaná, manžel mu pořád dává telefon a on si tam přepíná písničky, bohužel tohle mi nepřijde ok. Ne v takove míře..

• Citovat
  • Upravit
23966
3.11.20 11:44

U nás hodně pomohlo pořízení sourozeneckého kočáru, dudliků, flašky speciálně pro prostřední a nechat ji spát u nás v posteli.

Ale co se týče prospaní celé noci v kuse, tak to bude o jedinci
Nejstarší a třetí mi v 2.5 letech celou noc nespaly.
Nejstarší začala celou noc spát až když začala chodit do školy. Třetí jsou skoro tři a zatím nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2038
3.11.20 11:45

A nenastala změna s příchodem mladšího sourozence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
3.11.20 11:46
@Anonymní píše:
Jinak na jednu věc já naštvaná, manžel mu pořád dává telefon a on si tam přepíná písničky, bohužel tohle mi nepřijde ok. Ne v takove míře..

A když mu telefon nedáš je agresivní. To je taky docela běžné. V máme několik případů, jeden doma :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.20 11:46

@Tarjei hraje si jako normální kluk, všude po domě jsou autíčka a nebo mi lramoriv kuchyni a pak hrnce, misky atd… No, to je také všude. Předtím to mluvení byla bída také. On něco povídá, ale rozumět mu není.

• Citovat
  • Upravit
9148
3.11.20 11:47

Normalni chovani to urcite neni. Jestli je to zpusobeny prichodem sourozence, je to ta lepsi varianta. Ale stejne by bylo lepsi psychologicky vysetreni. Ja uz videla tolik skod napachanejch pristupem ono to prejde, ze jsem pro nejaky reseni. Tak snad to bude dobry nakonec, drzim palce. Jo a ja dovolovala tem dvouletakum miminci veci. Vem si dudlik ty moje miminko, chces plinku..lehali si novosovi do lehatka a ja jim rikali, ze jsou moji milacci. Ale kdyz jsem mrne koupala, chtela jsem aby mi pomahali, ze jsou velky a sikovny. Prestalo je to brzo bavit. Pro vysvetleni, segra sla brzy zpet do prace a ja se starala i o synovce, kluci jsou stejne stari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.20 11:48

@Netopirek je nastvanej. On byl zvyklej, že když k ránu vztal, tak manžel se nechal zlomit a teď už ne u dudu má méně a moc to nejde.

• Citovat
  • Upravit
9148
3.11.20 11:50
@Anonymní píše:
@Tarjei hraje si jako normální kluk, všude po domě jsou autíčka a nebo mi lramoriv kuchyni a pak hrnce, misky atd… No, to je také všude. Předtím to mluvení byla bída také. On něco povídá, ale rozumět mu není.

No a je to funkcni hra? Hraje si na jako? Jako nekam jede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
3.11.20 11:54
@Anonymní píše:
@Netopirek je nastvanej. On byl zvyklej, že když k ránu vztal, tak manžel se nechal zlomit a teď už ne u dudu má méně a moc to nejde.

Tak jestli to měl jako každodenní zvyk, tak si klidně už vytvořil závislost. A teď má prostě absťák. Ten časem přejde, ale návštěvou psychologa nic nezkazíte. Jen tedy naše doktorka k němu posílá až po 3. narozeninách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
3.11.20 11:58

Do rodiny přibyl sourozenec a starší dítě se s tou situací musí vypořádat - dočasné změny v chování a určitý krok zpět ve vývoji jsou úplně přirozené, ať se projevují výraznější či klidnější formou.

Zakladatelko, osobně bych v tuto chvíli žádné „psycho-akce“ nepodnikala a dala synovi ještě třeba půlrok času a klidu. Snažila bych se během té doby nastavit a udržet nějaký pravidelný režim (do něj by, mimo jiné, jednoznačně patřilo například to, že v noci si nikdo nehraje, neběhá, apod.), chodila s ním hodně ven a pokud to jen trochu jde, snažila se mu zařídit nějaký kontakt s dětmi (třeba v sousedství, v rodině apod.). Teprve pokud by se to během té doby neupravilo nebo dokonce zhoršilo, domluvila bych si konzultaci u dětského psychologa a řešila s ním další postup.

A už vůbec bych se nebála autismu ani ničeho podobného - chápu, že ty, kdo autistické dítě mají doma, vidí tuto diagnózu u každého nestandardně se chovajícího dítěte, ale v tomto případě si troufnu odhadnout, že Tě jen zbytečně vyděsily. Pro starší dítě je příchod mladšího sourozence v podstatě zboření dosavadního světa a k tomu, aby se naučilo existovat v tom novém, potřebuje čas, klid a podporu rodičů… ne běhání po ordinacích a pátrání po diagnózách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí