2,5 leté dítě je věčně vzteklé, málo spí a nemluví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9148
3.11.20 13:23

@BohunkaP lepe zbytecne vydesit nez neco zanedbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
3.11.20 13:28

Hele, já osobně bych fakt vydržela a dala mu čas srovnat se s novou situací. U nás tříleťák krade ségře dudlíky a to ho nikdy neměl, odplenkování byla katastrofa a až poslední měsíc je to skoro bez nehod. Když ho to chytne, začne šišlat jako roční ségra, i když jinak už mluví ve větách. Ale začal pořádně mluvit až kolem těch 2,5 let a šlo to strašně rychle. Kamarádka má stejné starou dceru, doma půlroční mimčo a ta starší se jí taky neskutečně zhoršila, jak v mluvení, sebeobsluze, ale hlavně v tom vztekání. Řve kvůli každému prdu, ona je z ní na prášky. Když dává malé mléko, starší musí dostat taky. Pro některé děti je to fakt zápřah. My měli štěstí, že mladší byla do roku mimčo - přebalit, pochovat, mléko, spát. Takže jsem měla pořád dost času na staršího a když už si zvykl, jsou z nich parťáci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
3.11.20 13:32
@Tarjei píše:
Lepe zbytecne vydesit nez neco zanedbat.

To je hloupost - někdy (jako například v této situaci, kdy dítě potřebuje hlavně najít klid a nový řád) to může napáchat víc škody než užitku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1406
3.11.20 13:39

Počkala bych na 3 letou prohlídku u pediatra, pokud prošel tím dotazníkem v 18 m na autismus a dle popisu si myslím, že ještě může za toho půl roku se zlepšit. Jen si už třeba teď můžete hledat dobrou klinickou logopedku at víte kam zavolat až budete mít zadanku. Ještě doporucim na fb skupinku Rodiče dětí s vývojovou disfazii, ostatní maminky hodně pomůžou, když tam dáte dotaz nebo prohlédněte lupou vaše problémy, určitě nebudete jediný případ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
3.11.20 13:44

@BohunkaP co napacha skodu? Hodina u psychologa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
3.11.20 14:15
@Tarjei píše:
@BohunkaP co napacha skodu? Hodina u psychologa?

Hodina u psychologa jistě ne - ale zbytečné strašení mámy házením diagnóz “od boku” ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
3.11.20 14:25

@BohunkaP ja napsala, ze to tak vypada, ne ze to tak je. A porad trvam na tom, ze lepe zbytecne resit nez neresit nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.20 14:50

@Aduš8 to jak jste zmínila tu kamarádku, to mám doma. Jinak dneska dostal angličáky a teď tu už x tou hodinu blbne bez plenky. Jinak jeho mluvení je am nam bum… prostě nic zásadního, ale hlasitý je dost. Ale to jen na okraj. Jinak kolektiv by ho posunul dál, tak snad mám brzo otevřou hernicku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.20 14:51

@Tarjei Tak já po Vánocích zkusím psychologa mimo doporučení, prostě soukromého a snad to bude dobré.

• Citovat
  • Upravit
22078
3.11.20 14:51
@Tarjei píše:
A porad trvam na tom, ze lepe zbytecne resit nez neresit nic.

Mezi těmito dvěma extrémy existuje také varianta “řešit věci s rozmyslem“… což bývá obvykle nejefektivnější a nejméně stresující pro všechny zúčastněné.

Každopádně trvej, na čem uznáš za vhodné – neměla jsem a nemám v úmyslu Tě o ničem přesvědčovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí