2. IVF na přelomu března a dubna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7151
1.3.14 19:01

Ahoj holky, tak my jsme byli u tchanojc na obidku a pak prochazka v prirode, bylo krasne! Uz se tesim na jarni pocasi. Preji pekny zbytek dne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
2.3.14 00:12

Tak to je fajn, že jste si užily krásnou sobotu :)
@Tinkka My jsme taky byli na procházce, je to konečně takové pozitivní, když venku svítí sluníčko :) No a pak jsme byli na pizze a zase jsem se přejedla :oops:, tak šla všechna moje předsevzetí o hubnutí do kopru :mrgreen:
@maraida jéé, tak masopust…to musí být veselá akce :lol: Určitě se to vyplní a za chvíli budeš mít těhotenské bříško nejen na masopustu :) Jen by mě zajímalo, jak to slušelo Tvému manželovi, když byl za nevěstu, to se kolem takové nevěsty muselo točit plno ženichů :mrgreen: A malá je šikovná, že získala první místo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2903
2.3.14 07:54
@vbera píše:
@oskárek59 @1985bara Holky nestrašte. Taky mi v CARu předepsali listovku. Štítnou žlázu mám OK. Může mi poradit jakým „testem“ se to pozná, abych to nebrala zbytečně? Na jakého lékaře se mám obrátit?

Jde to zjistit z genetickych testu ktere ti udelaji v Caru pred IVF…
ale pokud uz mas genetiku hotovou a nikdo ti nic nerekl
tak ji mas asi v poradku a vubec se neznepokojuj s listovkou..
ale pokud chces mit 100% jistotu tak se pozeptej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
2.3.14 09:38

@itsi díky :) jj, veselo bylo.
Manžel měl na sobě šaty z bílého prostěradla, které nosí na Mikuláše, přes to měl bílou záclonu a na hlavě můj svatební klobouček se závojem, který měl premiéru přesně před 23 lety. Vypadal spíš komicky, přeci jen, není žádný transsexuál :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
2.3.14 10:43

Ahoj holky, tak to na me dneska padlo, je to dnes presne dva roky co se snazime o prvni mimi…tak mam trochu depku. Verila jsem, ze prvni ivf vyjde jako asi kazda z nas tady, ale je to proste boj. Byla jsem na PN, takze zitra po takove dobe do prace a jeste s takovou trpkou prichuti :) Jak se snazite to zvladat Vy? Preji Vam hezkou nedeli!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2903
2.3.14 11:33
@Tinkka píše:
Ahoj holky, tak to na me dneska padlo, je to dnes presne dva roky co se snazime o prvni mimi…tak mam trochu depku. Verila jsem, ze prvni ivf vyjde jako asi kazda z nas tady, ale je to proste boj. Byla jsem na PN, takze zitra po takove dobe do prace a jeste s takovou trpkou prichuti :) Jak se snazite to zvladat Vy? Preji Vam hezkou nedeli!!

Ahojky, :D
Tak s tím nástupem zítra do práce po dlouhé době jsme na tom stejně :roll:
a taky se mi tam nechce..nj já to mám jen na měsíc než nastoupím do lázní..
jinak my se o mimi snažily 3.roky než jsem šla na LPS a tam zjistila, že to přirozeně prostě nepůjde..já mám dneska bezva náladu venku luxusně vzaly jsme si do kočárku synovce a vyrazily ven.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
2.3.14 12:32

@maraida ahoj, no to věřím, že musel vypadat komicky, je super, že máte takové akce a že jste pro každou srandu ;)
@Tinkka @oskárek59 Holky, tak to bychom mohly udělat nějaký klub - zítra se taky po měsíční PN po nevydařeném IVF chystám do práce. Vůbec se mi tam nechce, při představě, kolik mě tam toho čeká a taky toho, že se každý bude ptát, proč jsem na té nemocenské byla. Snažila jsem se předtím pár kolegyním namluvit něco o pořádné chřipce, ale znáte to, lidi moc neuvěří, zvlášť, když jsem předtím nikdy nemarodila. Ale snad to všechny zvládneme a zítra vykročíme do pracovního týdne pravou nohou :)
Jinak na mě to taky celkem často padá, mívám depky, že se to třeba už nikdy nepodaří, že budu bezdětná a zapršklá :( hodně špatně mě je hlavně tehdy, když mám setkání s kámoškama, které jsou maminy a přece jen, ony si mezi sebou mají pořád co vyprávět - o ratolestech, plínkách, krmení a to pak je mi líto, že s nimi nemám společné téma a kdoví, jestli někdy budu. Ale naděje umírá poslední a všechny musíme věřit, že příště už to na 100% vyjde, že bude líp. Já se teď snažím si dávat i jiné cíle - třeba začít cvičit, plánovat si výlety a akce na léto, atd., prostě si vytýčit taky nějaké „jiné cíle“ než jen mimi, i když je to těžké. Jen ty „jiné cíle“ nesmí být finančně náročné, protože musíme s chlapem šetřit na další IVF :zed:, tak třeba dovča v zahraničí pro nás bude letos tabu. Loni to bylo ještě dobré, kupovali jsme nový byt, rekonstruovali jsme ho, tak to zabralo dost času. Letos, když už máme vše zařízené a jsme zabydlení, tak je to horší, to na mě padá daleko víc, že dětský pokojíček máme stále prázdný :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
2.3.14 14:59

Holky nesmutněte, vyjde nám to všem!!Už musí! My se taky už o mimi snažíme 7 let :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
2.3.14 17:36

@itsi Ja to sve nadrizene musela rici, byla jsem 3mesice, mela jsem ohss, komplikace a tak to neslo tajit..no a ta to rekla dal, takze to vi cele oddeleni. No, tak co nadelam, budu si z toho delat srandu…a druhy pokus uz tak resit nebudu a vezmu si jen dovcu. Ale ja po opu nemohla 14dni chodit, bylo to hrozny, praci bych nedala ani nahodou (delam ve zdravotnictvi) Doufam, ze budu mit priste mensi davky a nebude me nic :) Jinak mas pravdu, ze je treba se na to moc neupinat, ja tyhle 3mesice zila jen Ivf a nic dalsiho me nezajimalo! Takze to uz teda ne! Chci chodit cvicit, nekam jet s manzelem na vikend atp. Pozitivni je, ze bude jaro, leto tak to budeme lepe snaset!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
2.3.14 17:40

@Fíífía No,tak to uz je taky dlouha doba teda! A problem mate jaky? Spg uz je ok jsi psala, vid. Tak a zkousite IUI dal? Nam to nedoporucili kv. spatnemu spg…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
2.3.14 18:57

@Tinkka Je to doba, by nás to ani nenapadlo, jsme si mysleli, že to bude hned.
Jelikož už to nechci prodlužovat, tak jsem do 2.ivf.Snad spermio bude stále ok :) jinak problém mám jen s imunologií, nic jiného nikdo nenašel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2903
2.3.14 19:40

@Tinkka @itsi
jinak holky já se chystám do práce po 5-ti měsících :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1080
3.3.14 12:26

Ahoj holky, tak to dneska pro těch PN v práci přežijte. Píšete o tom, jak to zvládat? Jsem větší „mazák“ v IVF než Vy, ale jiná diskuse, kde se to aktuálně probíhá tady není.

Po každém zklamaní, že to nevyšlo mám taky depku, ale člověk to nesmí vzdávat a hlavně si zakaž myšlenky zapšklá bez dětí „@itsi .{color:lime}“ :(. Neboj, on se ten dětský pokojíček zaplní.

Obrovskou roli totiž hraje psychika, řekla bych, že větší než stimulace a vše kolem toho. Taky jsem tomu moc nevěřila, ale zažila jsem to na vlastní kůži. Do našeho prvního CARu jsem sice šla s pocitem, že jsou nej… a mají výsledky. Byla jsem dokonce u hlavního Dr., který to tam řídí, ale postupem času jsme oba s přítelem začali zjišťovat, že to jaksi není ono, a že z každé další návštěvy máme jenom stresy a žádný ze 4. IVF se nepovedl. Přístup lékařů i sester se nám nelíbil, ale to by člověk ještě překousl, ale některé jejich výroky např. o tom, že jsem „stará“ a nebo teda to jsou „dávky“ na tu stimulaci atd. to už bylo příliš. Pak jsem objevila jiné centrum, na které jsem našla jenom samou chválu, a tak jsem zkusila na přítele, že tam půjdeme na „jenom“ na kozultaci a uvidím. A oba jsme byli jak na jiné planetě. Úplně jiný přístup, žádný běžící pás a hlášky netíháme, nic Vám vysvětlovat nebudeme. Všechen personál se usmíval, sestřička se mě skoro při každé návštěvě ptala jak se mám (to v předchozím CARu nikoho, nikdy nezajímalo). Prostě nebe a dudy, a tak jsme do toho šli znova, ale oba s úsměvem a hned byl výsledek nejlepší, že všech pokusů. Takhle daleko jsem se ještě nikdy nedostali. Sice to nedopadlo pozitivním testem, ale nezbývá než věřit a bojovat dál :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
4.3.14 19:41

@vbera Ja mam take presne takovou zkusenost! Na nativ jsem chodila do jineho centra a to byl fakt hroznej pristup. Tak jsem na ivf udelala zmena a to rozhodne k lepsimu. I kdyz to nedopadlo vim, ze udelali max. a verim jim..takze druhy pokus urcite tady klapne :) Jinak teda v praci po takove dobe docela masakr, jsem dost unavena, ono vstavat v pet a nebo v devet je doost velikej rozdil :) A jak Vy holky v praci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
4.3.14 19:46

@vbera Jinak je to hrozny, ze se nekde takhle chovaji! My jim tam platime takove velke penize, tak by se meli dle toho chovat…ze! Mas uz toho dost za sebou, ale verim, ze se urcite dockas jako kazda z nas tady! Drzim palce! Je to boj..a ta psychika me tedy dava zabrat dost, bohuzel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.