2. IVF na přelomu března a dubna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14367
27.2.14 16:08
@vbera píše:
@maraida Souhlasím s Tebou. Nativ je jednak levnější než IVF a to podstatně a není to taková zátěž pro organismus, protože se neberou stimulační hormony. Já jsem při nativu měla 3 vajíčka a všechna se oplodnila :). A teď se chystám na další nativ.

Při nativu 3 vajíčka 8o :-O Fakt jsi nebrala ani Clostilbegyt nebo Tamoxifem???A kam chodíš do CARu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
27.2.14 16:22

@itsi k Machačovi…tak to budeš v nejlepších rukou :potlesk: Já k němu chtěla taky, ale on je v Brně jen čtvrtky, jinak je právě v Olomouci :( a to už mám hoooodně z ruky. Už takhle tam budu dojíždět přes 200km :cert:
S Dr. Malíčkovou jsem náramně spokojená, tam budete taky v těch nejlepších rukou :potlesk: Já tam byla poprvé loni touhle dobou. Vyšla mi hodně špatně TNF Alfa, tzn.,že moje tělo zabíjí vše cizí, včetně embryí. Nasadila mi léky, po 2 měsících jsem šla na kontrolu a už to bylo o hodně lepší a mohla jsem na IVF.To se podařilo, ale bohužel teda skončilo ZT. Teď v prosinci jsem tam jela zase na krev a mám to už OK, ale ještě v březnu si tam zajdu znovu, jestli se náhodou něco nezměnilo.
Jinak testy na hormonální profil a AMH mi dělali v CARu, jak v Podolí, tak potom i v Cube.AMH mám katastrofální 0,05 :,( no…snad se tam ještě to 1 potřebné vajíčko najde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2903
27.2.14 16:27

Holky tak já mám AMH 19!!! ale PCO nemám..zásobu mám velkou ale otázka jaké kvality..
jinak já dostala ty lázně protože jsem po Laparce a jsem bez vejcovodů..
takže diagnóza neplodnost a na to se lázně píšou..tak se tam docela těším.
jinak genetiku máme OK a na imuno mi braly krev minulé pondělí v CAR-u a výsledky by měly být za 3 týdny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2903
27.2.14 16:29

@Tinkka
jo a kdyby jsi chtěla jet do lázní tak některé holky je dostaly už po prvním nevydařeném IVF..ale hodně záleží na gynekologovi jestli bude ochotný to napsat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
27.2.14 16:31

@maraida Já vím, taky jsem na nativu byla…Ale tak i tak je šance velmi malá. V mém případě by to musela být velmi velká náhoda, že by vybrali zrovna tu jednu spermii, která by vejce oplodnila a embryo by se vyvíjelo…proto je lepší mít vajec více a tam už je větší šance, že se něco povede…U nás ted ze 26vajec pouze jedno dobré embryo, je to prostě hrozné…Ale držím palce, at se zadaří…i když vím, že už tři dítka máš a to je super :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
27.2.14 16:37

@oskárek59 Ty jo, tak to je také slušná zásobička…já mam 11 a to jsem byla v caru trochu za raritu :mrgreen: Na ty lázně se zeptám.
Prosímtě jakou jsi měla stimulaci při tak vysokém AMH? a měla jsi OHSS? Je pravda, že když je tolik vajec, že nejsou tak kvalitní? Mě totiž včera Dr. tvrdila, že to není pravda. Ale dle toho co jsem četla tady to tak není.
Já měla dlouhý protokol s Decapept. a Purgonem, dávky 100 a 150 IU. Vajec 33 a mírný hyperstimulák. Takže si myslím, že by příště ty dávky mohly být ještě nižší…co myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
27.2.14 16:47

@Tinkka ono když je vajíček zase moc, tak je to na úkor kvality.
Já u 1.IVF měla 7 vajíček.1 se neoplodnilo,6 se jich dobře vyvíjelo.2 mi zavedli,2 zmrazili, zbylá 2 k zamražení nebyla vhodná. Měla jsem dlouhý protokol, Zoladex, Puregon.
U 2.IVF jsem měla ten samý protokol, ale jen 2 vajíčka. Obě se oplodnila a vyvíjela a obě mi pak zavedli.
U 3.IVF jsem měla krátký protokol, Decapeptyl, Menopur. Měla jsem 5 vajíček,1 se neoplodnilo,4 byla dobrá.2 mi zavedli, zbylá 2 k zamražení nebyla.
Takže já mám na vlastní kúži vyzkoušeno, že to jde i s málo vajíčky, velmi nízkým AMH a hodně špatným spermiem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
27.2.14 18:03

@maraida Všechno je to dost o souhře různých okolností. Nechápu, proč mě tedy Dr. tvrdila, že počet vajíček nemá vliv na kvalitu? Já jich také nechci mít tolik, když to je pak kotraproduktivní, že…Tak jak je to s tou kvalitou vajíček, ví to někdo? A jakej Vy máte průměrnej spg?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
27.2.14 18:31

@Tinkka já teda nevím, ale mě to o té kvalitě říkal i Dr. vždycky jsem „brečela“,že mám málo vajíček a on říkal, že mám být ráda.
Spermiogram máme-koncentrace 8 mil/ml,79% bez pohybu a morfologie 97% patologických :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
27.2.14 18:51

@maraida No vidis a ja se na to ptala Dr. a ta tvrdila, ze to nema vliv, ale taky se mi to nezda! My meli ted pri ivf nejhorsi mozny vysledek. 0,5mil,100%patologie a nula pohyb!!! Neni to parada?! :( jestli ona tady nehraje roli psychika, manzel to desne proziva, nesnasi lekare,atd.atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2903
27.2.14 19:19
@Tinkka píše:
@oskárek59 Ty jo, tak to je také slušná zásobička…já mam 11 a to jsem byla v caru trochu za raritu :mrgreen: Na ty lázně se zeptám.
Prosímtě jakou jsi měla stimulaci při tak vysokém AMH? a měla jsi OHSS? Je pravda, že když je tolik vajec, že nejsou tak kvalitní? Mě totiž včera Dr. tvrdila, že to není pravda. Ale dle toho co jsem četla tady to tak není.
Já měla dlouhý protokol s Decapept. a Purgonem, dávky 100 a 150 IU. Vajec 33 a mírný hyperstimulák. Takže si myslím, že by příště ty dávky mohly být ještě nižší…co myslíš?

Tak já měla Gonal-f ze začátku jsem měla 150 a pak my to zvýšila na 200 IU
jinak odebraných 15 vajuch z toho 7 oplozených..
ale teď mi chce dávky zvýšit..
OHHS jsem neměla naštěstí protože jsem měla nižší dávky..
o té kvalitě a kvantitě mi v CAR-u nic neříkala..
takže uvidíme každopádně budu mít opět krátký protokol a snad i Gonal-f

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
27.2.14 19:23

@Tinkka no,to teda nic moc :cert: snad to bude příště lepší :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2903
27.2.14 19:25

@Tinkka
já ti řeknu, že můj má spermio nic moc..ale dopuju ho vit. E 400,selen, zinek a čaj ze zlatobýlu a spermio o 60% zlepšení!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
27.2.14 19:33

@oskárek59 Jojo,ja uz ted najela take na doping, musim mu to strcit pred nos, jinak si to nevezme. Uz jsme meli i 8milionu, pohyb 30% ono to desne kolisa, bohuzel!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2903
27.2.14 19:37
@Tinkka píše:
@oskárek59 Jojo,ja uz ted najela take na doping, musim mu to strcit pred nos, jinak si to nevezme. Uz jsme meli i 8milionu, pohyb 30% ono to desne kolisa, bohuzel!

Jj taky jsme to tak měli..ale naposled co teda byl na odběru po OPU tak nejlepší za celou dobu co byl na SP..jsem ráda, že to všechno pomohlo.
Takže od včerejška opět najíždíme na vit. E a čaj ze zlatobýlu..
do května to bude tak akorát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.