3 děti - občas mám pocit, že zešílím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1005
2.5.22 06:18
@Cuddy píše:
Je na každém, kolik si pořídí děti, kolik jich zvládnou, on jim je nikdo nepřidělil.

Tak já třeba mám dvě děti z IVF, otěhotnět nemožné. A najednou jsem úplně nečekaně, nechápeme vůbec jak, čekala třetí. Měla jsem se ho zbavit? Takže ano, nám to třetí někdo přidělil.
Jinak zakladatelce - já novorozenec a nejstarší čerstvě čtyřleté. Bylo to hrozné, ale teď má nejmladší tři a už je to o hodně lepší. Pomohlo hodně sehnat si uklízečku a vařím jen v sobotu. V neděli chodíme do restaurace a v týdnu mi vozí jídlo ze školy domů pro děti. Vaření zabíralo strašně času, to se jim radši věnuji a oni pak tak nezlobí. Doufám, že mk vezmou nejmladšího do školky a já si dám rok odpočinek než se vrátím do práce, rodičák mám do čtyř let. Chci se psychicky trochu sebrat. Drž se a bude to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
2.5.22 06:23
@Anonymní píše:
Manžel je doma o víkendech a to je zapojený od rána do večera na 100 procent…kroužky jako pro děti? Mají fotbal, šachy, keramiku, plavání…

Zbytečně moc kroužků v předškolním věku, zvlášť, pokud je tam musíš vodit.
Pokud manžel nemůže, zaplať si výpomoc do domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
2.5.22 06:25
@Elishka1 píše:
Nechala bych děti ve školce do svaciny, vic zapojila manžela. Co nějaké kroužky? Se spousty je prý potřeba začít brzy nebo je už pozdě - třeba nějaké sporty

Podle mě kroužky jsou největší zlo. Na konkrétní hodinu musíte někam odvézt, počkat až skončí, přivézt, do toho má malé dítě svůj biorytmus a nároky… V takové situaci bych naopak buď měla děti doma, nebo si pořídila někoho, kdo mi je bude rozvážet, ať nelítám jak hadr na holi. Někdo na úklid je samozřejmost. A dovoz obědů bych taky zvážila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
2.5.22 06:34

Chápu, že je to náročné takový zápřah… Ale když přece manžel nemůže občas děti doprovodit na logopedii nebo do kroužku proč jich máte tolik? :nevim:
Toto by mě osobně asi nejvíce stresovalo pořád být někde včas… A vláčet s sebou batole…
Možná chůva na občasnou pomoc. Moje ségra na VŠ takto nárazově vypomáhala paní, která měla 1!!! dvouleté dítě. Opravdu to neber jako selhání ale když manžel není k dispozici?
Musím říct že mi to přijde fakt šílené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.22 06:40

Ahoj, občas si taky tak přijdu..ale není horší to, že se občas hádají(kvuli hračkám i když jich mají dost) horší je to, když jsou nemocní…dětí mám teda pět..dva ve školce, ti ted už 2měsíc jsou doma, s rýmou..pořád dokola…ted mám doma i školačky..když s člověk mylsím, že už je po nemoci…večer najendou zjistíš, že jedno dítě má 38,8..další den další dítě 38 a takto se to otočilo mezi všema :-( nechápu proč, proč se to děje..u lékaře jsme byli, ale zatím nezabralo, ted už bolí v krku mě i manžela, vykašláváme. Ta nemoc to je prostě hrozný. Manžel taky od 7-15hod. v práci, nikoho na pomoc nemáme. Když jsou děti, ale zdravé tak jsou ve školce i v družině do 15:30hod. takže mám s 19měs. docela klid. Kdybych neměla svuj koníček(šití)tak nevím teda :lol:
Prosím o anonym, děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
2.5.22 06:44

Nechávat starší dva ve školce do odpoledne a ubrat kroužky nebo nechat kroužky jen ve školce. Předškolní děti fakt nepotřebují, krom logopedie, mít tolik kroužků…

• Citovat
  • Upravit
85544
2.5.22 06:51
@Renaku píše:
Chápu, že je to náročné takový zápřah… Ale když přece manžel nemůže občas děti doprovodit na logopedii nebo do kroužku proč jich máte tolik? :nevim:
Toto by mě osobně asi nejvíce stresovalo pořád být někde včas… A vláčet s sebou batole…
Možná chůva na občasnou pomoc. Moje ségra na VŠ takto nárazově vypomáhala paní, která měla 1!!! dvouleté dítě. Opravdu to neber jako selhání ale když manžel není k dispozici?
Musím říct že mi to přijde fakt šílené

Manzel je doma jen o vikendech, psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
2.5.22 06:54
@Slečna Ferka píše:
Podle mě kroužky jsou největší zlo. Na konkrétní hodinu musíte někam odvézt, počkat až skončí, přivézt, do toho má malé dítě svůj biorytmus a nároky… V takové situaci bych naopak buď měla děti doma, nebo si pořídila někoho, kdo mi je bude rozvážet, ať nelítám jak hadr na holi. Někdo na úklid je samozřejmost. A dovoz obědů bych taky zvážila.

Záleží, jak jsou logisticky. A samozřejmě ideálně pro obě děti ve stejný čas. Když se to sejde, je to fajn a ony se vyřádí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
2.5.22 06:57

Já mám jen dvě a mám to „vyhoření“ letos taky, mladší byl teď tři týdny doma, já na homeoffiu, strašný! Dnes má jít do školky a v noci starší, že ji bolí u ucho, od půl druhé jsem vzhůru, naštvaná, že zas něco, od půl páté jsem otevřela notas a začala pracovat, ať si nadělám, pac pojedeme na ORL, spala jsem 3 hodiny, bolí mě tělo. Jsem naštvaná, že je pořád něco, pořád na mě padá nějaká povinnost. Jsem naštvaná, že celé okolí si myslí, jak to mám fajn s tím homeoffice, že to všechno je na pohodu: jasně, varis, uklizis, bavis děcko, zvoní telefony, naskakuje emaily, mám skluz všude, binec všude… Noo, tak musíme to dát, nic jinyho nezbývá. Mě nejvíc štve, že si v tom připadám sama, chlap se ráno zvedne a jede do práce, v noci spí, nikdo ho nebudi, já mám ten homeoffice a jsem matka, to to přece nějak dám, přitom padám na hubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
2.5.22 07:02

Myslím, že zrovna teď máš vražednou kombinaci věků… takže dobrá zpráva - za čas bude líp.
Pro tuhle chvíli bych určitě začala nechávat školkové děti ve školce do odpoledne. Proč je vodíš domů tak brzy? Děti se víc vyřádí, ty si uděláš věci doma v klidu nebo se na ně vyprdneš a odpočineš si…
a jak psaly holky, tak kroužky bych taky zredukovala… každý jeden - bohatě stačí. Případně něco ve školce, pokud je možnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8980
2.5.22 07:03

Za mě to vyřeší 2 věci. Zapojit manzela (babičky, tety, kamarádky, chuvu…) a pak taky se naučit věci třídit na ty, který počkají, a který ne. Je plně dřez nádobí? Nevadí, jdeme na hřiště. Není vysáto? Drobky neutecou, jdeme hrát člověče. Taky mám 3 děti, manžel pracuje dost, ale když je třeba, umí se i dost Zapojit. Obíhá s detma doktory, zajišťuje většinu nákupů, vaří, starší děcka bere na výlety, s sebou na ten nákup, do garáže, hrají si… nebo je ráno s nejmladší, ať ji nemusím oblikat a tahat s sebou do školky a školy… mít ho doma jen o víkendu, zůstala bych asi u 2 dětí, protože jinak bych se zbláznila taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5783
2.5.22 07:19

Zkus trochu ubrat. Starší děti nech ve školce do odpoledne, brát je po obědě je dost kotraproduktivní evidentně. Takže uvařeno a postaráno o starší máš do odpoledne. Miminu můžeš dát skleničky, dneska jsou dobrý. Přes den si uvař pro sebe nebo dětem k večeři na dva dny. Připrav si, co jim dáš k večeři. Kroužky zredukuj na nejnutnější, ve školce toho taky mají až až. Jednou v týdnu vykuxovat, vytřít a rychlý úklid se dá i s miminem nebo o víkendu.
Já měla dva nejstarší 22 měsíců od sebe a do školky jsem je dala oba, až jsem šla do práce. Bylo to mnohem lepší, než pořád někam někoho vláčet, ale zas jsem se o ně musela postarat 24 hod denně. Teď jsem na rodičáku s téměř roční dcerou a zároveň pracuju částečně na home office a jde to, i když někdy je taky chaos. Tak se to pak holt uklidí, až je čas.
Normálně si sedni a napiš si, co bys mohla vypustit, co budeš celý týden vařit, co potřebuješ udělat. Bude líp :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14018
2.5.22 07:28
@masima píše:
Tak já třeba mám dvě děti z IVF, otěhotnět nemožné. A najednou jsem úplně nečekaně, nechápeme vůbec jak, čekala třetí. Měla jsem se ho zbavit? Takže ano, nám to třetí někdo přidělil.
Jinak zakladatelce - já novorozenec a nejstarší čerstvě čtyřleté. Bylo to hrozné, ale teď má nejmladší tři a už je to o hodně lepší. Pomohlo hodně sehnat si uklízečku a vařím jen v sobotu. V neděli chodíme do restaurace a v týdnu mi vozí jídlo ze školy domů pro děti. Vaření zabíralo strašně času, to se jim radši věnuji a oni pak tak nezlobí. Doufám, že mk vezmou nejmladšího do školky a já si dám rok odpočinek než se vrátím do práce, rodičák mám do čtyř let. Chci se psychicky trochu sebrat. Drž se a bude to lepší.

Vy jste neměli sex, že nechápete jak jsi mohla otěhotnět. Dítě ti nikdo nepridelil. Případů kdy po ivf i nezdarenych, otrhitneli přirozeně je plno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
2.5.22 07:45

A nemohli by ve školce občas i spát? Mám stejně staré děti - ano, taky tři a holky ve školce 2-3× týdně spí. To toh pak stihnu! A chápu, když jsi sama, je toho prostě moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27029
2.5.22 07:58
@Anonymní píše:
Jojo on mi to říkal…jestli to zvládnu, to třetí miminko :nevim: jako jo, kouka po jiný práci, ale přeci jen pracuje v Německu a ty výhody, příplatky…prostě máme vysoký nároky…kdyby sehnal něco blíž u hranic může denně dojíždět ale zatím to je tak…

Já si vždycky přála holčičku tak ji teda do třetice mám, jaký jsem si to udělala…

To byl takový výkřik do tmy, pomocí mi asi není

No a abyste šli do Německa všichni? My to takto měli…manžel jezdil domů jen víkendy, já přes týden sama na čtyři děti…a nebavilo mě to..ne kvůli dětem, kolem děti to šlapalo naštěstí skvěle…ale náš vztah šel pěkně do kytek po několika letech.Deti pak chlapa taky vůbec už nebraly,…tak jsme šli do Německa všichni. Rozdíl obrovský.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí