Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Burj Chalifa píše:že by ses uklidnila? umíš jen rýpat
Nechápu napráskat si děti tak za sebou.
ještě chybí tvé oblíbené téma samoživitelky a důchodci ![]()
Mila zakladatelko, citim s tebou. Zkus pomoc od nejake studentky, ja si takto privydelavala pri studiu VŠ. Chodila jsem 3× tydne na cca dve hoďky do jedne rodiny (za 150/hod.), udelala ukoly s druhackem, mela pulhodinu anglictinky ci hry na fletnu s predskolakem, prip. jsem si kopala s micem s detmi na zahrade. A maminka si mohla v klidu poklidit, uvarit. Byla jsem za to stastna, chodila jsem k nim moc rada. A jim to pomohlo. ![]()
@Anonymní píše:
Jojo to sedí, já vím jak by to mělo být ale nezvládám to realizovat…třeba dneska říkam prostředímu že by mohl zkusit spinkat před keramikou a on že to ne, že by tam pak byl celý den a to by bylo strašný, stýskalo by se mu po mimi atd…no a já se nechám ukecats jídlem to samý, většinou něco táhnu sebou a pak ještě doma no
![]()
![]()
Jinak bydlíme na vesnici, spoustu času v přírodě na hřišti…to jsem zase šťastná že nejsme městský..
Mě i dost ovlivňují soc sítě…perfektní strava…tvoření s dětmi (z toho kvetu..to úplně nesnáším když chtějí tempery nebo vodovky)…prostě furt řeším co by jak mělo správně být a pak mě ser. e že to nezvládám![]()
Navíc si uvědomuju co všechno dělám špatně ale nejsem schopná se z toho nějak vymanit…
Je to se mnou marný asi…
Hele tenhle přístup fakt není úplně dobře. Máš dva kluky a jsi na ně úplně měkkoučká, ukecaji tě na vše, vybrečí si něco, vymrčí. Je ti jich líto. Co se jako stane, když mu hned po obědě, který měl sníst ve školce řekneš: "ne, dáme si až ve 3 svačinu, teď jsi měl být najezený ze školky. " Dva dny bude řev a třetí už bude jíst. On hlady neumře ve svém věku. Začala bych nastavovat hranice, aby ti za pár nezačali skákat po hlavě. Ten mužský vzor, který by rozhodl, že se spát ve školce prostě bude, i jist, by asi nebyl od věci.
@Anonymní píše:
Každopádně teď v pátek bude 5tilety poprvé spát…kvůli kojeneckymu plavání…doufám že nevymeknu a nepotahnu na plavání mimino i jeho
Ale připravuju ho na to už měsíc a zatím se tváří že ok…zezacatku brečel…teď vypadá smireny tak snad necouvne…ani on ani já
Tak mělo by být už snad rozhodnuto, takže jakýpak copak. To si piš, že to zkusí, ale tak musíš být důsledná a nepovolit. To pak budou dělat se vším. Žádná hrůza se jim neděje, ono je to bude v té školce i odpoledne bavit. ![]()
Zakladatelko seber se a přitvrď. Oraji s tebou 2 školkoví kloučci. Co budeš dělat až budou v pubertě? Stačí nechávat je ve školce do odpoledne a neskutečně se ti uleví.
@g.sandova píše:
Jenže dceři je 12, nejstarší 18, mají už jiné zájmy
Tak to už bych je nechala ať si dělají co chtějí ![]()
@Kaktusanda píše:
Tak to už bych je nechala ať si dělají co chtějí
Nechám, to víš že jo, ale někdy je požádám zda by mi nepomohly
@g.sandova píše:
Nechám, to víš že jo, ale někdy je požádám zda by mi nepomohly
Jo to jo, já spíš myslela že bych sbalila nejmladší a šla bych ven bez nich ![]()
@Kaktusanda píše:
Jo to jo, já spíš myslela že bych sbalila nejmladší a šla bych ven bez nich
včera jsem zrovna potřebovala pomoct se psy a s nákupem, tak jsem slíbila zmrzku a pizzu ![]()
@Cuddy píše:
Takto, nikdy bych neměla tři děti, mít fungujícího může jen o víkendu. Začala bych pracovat na tomto.
Asi tak
No ono to chce prostě nějaký řád a pokud možno pravidelnost. Potom se to už „usadí“ a půjde to. ![]()
@g.sandova píše:
včera jsem zrovna potřebovala pomoct se psy a s nákupem, tak jsem slíbila zmrzku a pizzu
Aaa úplatky ![]()
@Anonymní píše:… ja mela takove sve rceni: „lepsi kdyz budes ted plakat ty, nez abych pak plakala ja!“ napr. kdyz zacli brecet ze chteji neco nebezpecneho delat, taky jsem od mala detem vysvetlovala, ze musi, delat to a to, protoze… tak treba detem naferovku rekni, ze by ti moc pomohlo, kdyby tam pred plavanim spali, ze jsi hodne unavena… me deti od mala takove veci chapou a jsou tak i velmi empaticke k potrebam ostatnich… jo a jeste, cim jsem si ulehcovala zivot - mela jsem pani na uklid, slecnu na hlidani a obedy se mi vozily
@Lil Kitkatt to zase ne, taky se musí trochu socializovat ne…aspoň dopoledne…jo já vím, manžel mi taky říká že jsem trubka, ať je tam nechám a odpocinu si s malou…
![]()
Mě je to prostě líto, starší by tam i spal ale stejně musím řešit prostredniho a ten pláče a nechce
Já se na ně pak těším a oni se hned zbombi mezi dveřmi… chodí každý do jiné budovy.. starší už je predskolak v budově ZŠ![]()
@Anonymní píše:Mě i dost ovlivňují soc sítě…perfektní strava…tvoření s dětmi (z toho kvetu..to úplně nesnáším když chtějí tempery nebo vodovky)…prostě furt řeším co by jak mělo správně být a pak mě ser. e že to nezvládám![]()
Prosim te, na svete je par miliard lidi a vsad se, ze nejaka ta miliardicka to vzdycky bude delat lip jak ty
.
No a co, zblaznis se z toho?
Ty mas svoje limity, svoje hranice, svoje moznosti, nejsi nejaka Novakova z instace, ta to ma zase jinak.
Mě by zajimalo co bys jako dělala, kdybys po druhé mateřské neměla mimino a šla do práce? To by s tebou taky kluk takhle cvičil s nespaním? Ne, to by šel jako většina deti na cely den bez diskuse…
Někdo si v tom trpitelství holt libuje…