Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, radu bohuzel nemam spis se k tobe pridam nam uz to nejde pres rok, ted mam jit na vysetreni tak uvidim co mi reknou, co ti vse na tom vysetreni delali??jdu poprve takze vubec nevim at se mam naco pripravit
@martina82 tak pokud budeš chtít tak průchodnost vejcovodů, to je nepříjemný asi jako když máš silnou MS a já teda potom asi týden špinila, potom hormonální profil od 2DC se dělá to ti vezmou krev, a manžel nebo přítel smermiogram a pak se bude řešit jestli máš pravidelnej cyklus a zd amáš OVU. Já zjistila že mám Ovu nejdřív 17tý den a ted s emi posunuje na 21den po pregnylu a IUi. a pak uvidíš co bude dál
@Nikusak1 píše:
@martina82 tak pokud budeš chtít tak průchodnost vejcovodů, to je nepříjemný asi jako když máš silnou MS a já teda potom asi týden špinila, potom hormonální profil od 2DC se dělá to ti vezmou krev, a manžel nebo přítel smermiogram a pak se bude řešit jestli máš pravidelnej cyklus a zd amáš OVU. Já zjistila že mám Ovu nejdřív 17tý den a ted s emi posunuje na 21den po pregnylu a IUi. a pak uvidíš co bude dál
a plati se neco ztoho?jinak moc dekuji no moc se teda netesim zvlast kdyz ctu to slovo silna ms
no ale tak na porodni bolesti to nema ne? ovu ani nevim kdy mam no a cyklus po 21 dnech takze asi nic moc, no uvidim
@Nikusak1 A na tu ovulaci jsi přišla sama nebo ti to zjistili?
@martina82 me teda asi nedělali vše, průchodnost vejcovodu určitě ne, ale platila nám to pojišťovna takže pohoda
záleží na jakou kliniku jdeš
kamarádka byla jinde a tam to platila. ![]()
@martina82 Týjo po 21dnech je hodně málo, mě říkali rozmezí mezi 28-35. Já mám 32 protože mám ovu až 21den. Jinak jo platí se ta průchodnost v Reprofitu 1500, a jinak spermio aji HO je hrazený pojištovnou. Potom prygnyl se nic nedoplácí, a IUI je 1500kč ale u mě v reprofitu no. Jinak ten neprůchodnost to je fakt hnus, hezky sem si musela prodejchávat a to mi dělal dr u kterýho nikdy nic necítím a je ten nejlepší v Repro.
@dekom hele asi po roce jsem si udělala Ovu test a zjistila sem že mám ovu ten 17tý den, ted mi to ten pregnyl posunul. Jinak po roce sem začla chodit na ten pregnyl tomu se říká časovaný styk injekce do břicha, na UTZ ti řekne kolik má folikl a kdy se máte mazlit, když si totiž píchneš pregnyl na 99% ti ten folikl praskne. Jinak dr mi říkal že z 10ženských vyjde těhu jen jedné ženské z 10ti ovulací. Takže je defakto šance jedna tu 10. Což je mazec no.My už jedeme tedka 18tý tak snad přinese štěstí. ![]()
@dekom píše:
@martina82 me teda asi nedělali vše, průchodnost vejcovodu určitě ne, ale platila nám to pojišťovna takže pohodazáleží na jakou kliniku jdeš
kamarádka byla jinde a tam to platila.
no jdu do heliosu tak su zvedava no jinak diky aspon nejak zhruba vim co me ceka
@Nikusak1 píše:
@martina82 Týjo po 21dnech je hodně málo, mě říkali rozmezí mezi 28-35. Já mám 32 protože mám ovu až 21den. Jinak jo platí se ta průchodnost v Reprofitu 1500, a jinak spermio aji HO je hrazený pojištovnou. Potom prygnyl se nic nedoplácí, a IUI je 1500kč ale u mě v reprofitu no. Jinak ten neprůchodnost to je fakt hnus, hezky sem si musela prodejchávat a to mi dělal dr u kterýho nikdy nic necítím a je ten nejlepší v Repro.@dekom hele asi po roce jsem si udělala Ovu test a zjistila sem že mám ovu ten 17tý den, ted mi to ten pregnyl posunul. Jinak po roce sem začla chodit na ten pregnyl tomu se říká časovaný styk injekce do břicha, na UTZ ti řekne kolik má folikl a kdy se máte mazlit, když si totiž píchneš pregnyl na 99% ti ten folikl praskne. Jinak dr mi říkal že z 10ženských vyjde těhu jen jedné ženské z 10ti ovulací. Takže je defakto šance jedna tu 10. Což je mazec no.My už jedeme tedka 18tý tak snad přinese štěstí.
jezis vubec se netesim
ale co nadelam kdyz to musi byt aspon vim naco se pripravit
@martina82 vydržet se to dá, jen je to hold nepříjemný, ale třeba pokud se shodnete na IVF dělat ani nebudou. Není to potřeba k IVF. nevím kolik Vám je a jaký budou výsledky, nejsem dr takže nedovedu říct. My jsme mladoši takže, my do IVF nejdeme a nepůjdeme ještě dlouho.
@Nikusak1 píše:
@martina82 vydržet se to dá, jen je to hold nepříjemný, ale třeba pokud se shodnete na IVF dělat ani nebudou. Není to potřeba k IVF. nevím kolik Vám je a jaký budou výsledky, nejsem dr takže nedovedu říct. My jsme mladoši takže, my do IVF nejdeme a nepůjdeme ještě dlouho.
no 33 takze stary zelezo
no hlave mam aji obavy jelikoz sem slysela ze to ivf pry stoji 10 tacu
si furt rikam kde ty matky na to vse berou ![]()
@dekom podle mě zjistit průchodnost je celkem důležité, kdyz jsem nemohla otěhotnět tak průchodnost bylo první vyšetření co jsem podstoupila, delali mi to v narkóze a při té příležitosti mi udělali drilink vaječníku, protože se mi dělali cysty.
Nebylo to nic strašného.
My se snazili 2 a pul roku a to jak se rika, ze kdyz na to clovek nemysli, tak na tom neco bude, my na to prestali myslet, neresili jsme a to a zadarilo se ![]()
@dekom zkus ty ovulacni testy, treba alespon dva mesice se sledovat, aby jsi zjistila, zda mas vubec ovulaci, potom fertility blend a gynex a nosifol a kontryhel.Tvuj muz at basti vitamin E a Selzink.
@alexa37 tak je jasný že při narkoze je to v pohodě, ale narkozu jen tak někdo neudělá pokud v otm není něco dalšího ![]()
@Misssha2 na nás nemyšlení nezabírá, a když to někdo řekne už sem na to alergická ale my to máme trochu složitější.
@martina82 jinak jo no je to min. 10tisíc plus léky atd ale třeba bude stačit jen popostrčit. Uvidíš sama
@Nikusak1 ja vim, ze na to je vetsina alergicka, ale pokud neni nejaky jiny, zdravotni problem, tak to hold funguje