Budu své miminko milovat?

124
22.10.16 13:16

Budu své miminko milovat?

Ahoj holky.

Potřebuji se s vámi poradit. Rozhodli jsme se s přítelem (32.let), že se budeme pokoušet o miminko. Nebylo to úplně „volné“ rozhodnutí.. Aby jste tomu nerozuměly špatně, vždycky jsem chtěla miminko, toužila po něm a nechtěla jsem čekat do 30. (je mi 21.), ale teď jsme se rozhodli, protože už nemám jeden vaječník a na druhým se mi utvořila cysta a lékaři zprvu nevěděli, o jakou se jedná a jestli nemůžu přijít o druhý vaječník (stejnou cystou, jako o první). Začali jsme se po konzultaci s dr. pokoušet o děťátko. To bylo cca před dvěma měsíci. Nakonec vše dopadlo dobře a cystu již nemám. To jsem se dozvěděla před týdnem. Abych pravdu řekla, tento strach už nechci nikdy zažít, proto logicky taky nechci těhotenství oddalovat. Na druhou str., si teď začínám uvědomovat, že si nejsem úplně jistá, zda jsem připravená. Nevím, jestli budu dobrá máma. Jestli své dítě budu opravdu milovat, tak jak to má být. Četla jsem spoustu článků, jak někdy ženské tělo nezafunguje správně a není to tak, jak by mělo.. Na otázku, proč vlastně dítě chci si nedokážu úplně odpovědět… Nechápu to, VŽDYCKY jsem po něm toužila a teď…nic… Jsem hrozně zmatená… V ničem jiném není problém (finance, s přítelem jsme 4 roky a šťastní, rodina je oporou, atd.). Jen ve mě. Přitom jsem celé ty dva měsíce strávila v knížkách o těhotenství, miminku, porodu, přípravě na těhu… Jím všemožné vitamíny, jiné jídlo… A byla jsem šťastná a rozhodnutá, že i když to nebude jednoduché, tak to s přítelem zvládneme… Teď necítím nic.. Jen obavu, jestli jsem připravená a jestli dokážu své dítě bezpodmínečně milovat.. Co když ne?!?!!! Jak by k tomu ten drobeček přišel…

Holky zažila jste některá něco podobného, nevíte co s tím..? :( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4545
22.10.16 13:43

Budeš dobrá máma neboj. Ono to totiž všechno většinou přijde po porodu. Hlavně jsi mladá, budeš spoustu věcí brát jinak než starší matky. Ničeho se neboj. :-)

Příspěvek upraven 22.10.16 v 13:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.16 13:43

Něco trochu podobného, jen jsem byla mladší než ty… ale bohužel nevím co ti poradit. Zpětně vím, že tehdy to dopadlo asi nejlépe jak mohlo (dítko nemám), ale být starší a mít současného partnera, tak do toho asi jdu.

xx

• Citovat
  • Upravit
RadkaEm
22.10.16 14:12

Kdybych měla soudit podle sebe…tvé protichůdné pocity pramení z tvého mládí. Já v jednadvaceti byla pořád ještě dost zmatená a dělala jednu životní chybu za druhou. Kdyby v této době mělo ještě přijít dítě… :/
Ale mentální vyspělost je u každého individuální. Tohle nejde „poradit“. Musíš sama cítit, že to opravdu chceš a že to není jen chvilková záležitost.
Ale pokud opravdu otěhotníš, věřím, že se v tobě tvé mateřské pudy rozvinou natolik, že své dítě budeš milovat.

• Citovat
  • Upravit
2314
22.10.16 14:12

Snažili jsem se o miminko 2 roky.. Z toho jsme jednou o něj přišli.. Když jsem se před třemi měsíci dozvěděla, že čekáme miminko.. Tak jsem neměla radost jako předtím.. Měla jsem skvělou práci, kde to šlo sice vše do kopru.. Uvažovala jsem o přeložení na jinou prodejnu.. Nic z toho se nestalo a já šla marodit.. Jsem ve třetím měsíci a stále si nějak neuvědomuji, že vlastně ve mě něco roste. Těším se, moc se těším.. Ale různé pochybné myšlenky už mám také za sebou.. Je mi 23.. A vždy jsem toužila po dítěti a že budu skvělá máma.. Ale až uvidíš, jak je to sice malinkaté, ale na ultrazvuku se to krásně vrtí.. Tak Ti dojde, že vlastně seš šťastná a že budeš ta nejlepší máma, jaké dítě může mít. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
22.10.16 14:15

Moc o tom premyslis a uz mas moc nacteno, nech to na prirode, poradi si za tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.10.16 14:24

Přijde to s věkem-obecně s tím, jak je žena vyzrálá…nedokážeš-li si odpovědět, máš na miminko ještě čas do doby, než budeš sama cítit, že teď je ta nejlepší chvíle, že teď dokážeš být ta nejbáječnější maminka na světě:)) ono to přijde samo, někdy skoro ze dne na den, že si uvědomíš, že už jsi připravená :)) někdo je vyzrálý ve 22, jiná až ve 30, některé mají 35 a stále si nedokáží odpovědět, proč vlastně by miminko měly chtít… prostě až budeš připravená, poznáš to a nebudeš váhat, budeš si prostě jistá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
22.10.16 14:30

Když jsem čekala svoje druhé dítě, měla jsem strach, že ho nebudu mít ráda - to první jsem bezmezně milovala, ale kam se mi vejde druhý kopec lásky pro jeho sourozence? A pak se to druhé dítě narodilo, a bylo naprosto úžasné. Nevím odkud se vzal kopec lásky pro druhé dítě, ale prostě jsou najednou ty kopce dva a mám v sobě dost místa pro oba. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
22.10.16 14:39

Ono jde i o to, že já ani nechci čekat, rok, dva… Při každém vyšetření se mě doktor ptá, jestli už se pokouším o miminko a neotálet, neotálet!!! Jistě, je mi 21. a má to svůj vliv, ale nemám pocity typu: „miminko by mi vzalo svobodu a já mám toho ještě v plánu tolik zažít.. Nebo, že si chci ještě užívat jen sama sebe a přítele…“.Prostě se jen bojím, jestli budu miminko milovat, jak by si zasloužilo, když teď necítím touhu po něm…

Všechno to, že už jsem připravená, a že miminko moc chci už jsem zažila.. I před tím, než jsem měla cystu, kterou se to jen znásobilo… Ale když zmizela.. Najednou nevím..

@JuliF Mám to právě stejně. Našla jsem si teď novou dobrou práci, kde jsem moc spokojená… Ale stejně bych to hodila za hlavu… Jen ty pocity :zed:
Chtěla bych vědět, že se to změní, potřebovala bych tu jistotu, že budu milující matka… To najednou zmizelo… Už mě ani nerozněžňují miminka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
22.10.16 14:53

Ahojky, taky jsme se 2 roky snazily a kdyz jsem se pred operaci dozvedela, ze cekam mimco, tak jsem z toho mela 3 mesice depky jako blazen…taky jsem si rikala, co kdyz ho nebudu milovat, ptala jsem se manzela, kdy zacal milovat svoje deti…no kolegyne mi rekla, ze to nemusi prijit hned, v prvnim okamziku, ze ona deti zacala milovat az doma, po par dech, proto jsem na to byla pripravena..no a svete div se, po par dnech doma jsem na nej koukla a povidam si, ja te tak strasne miluju :* nejvic na svete a je to nejlepsi, co me kdy potkalo…neboj, v 99,9% to prijde uplne samo, automaticky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
22.10.16 14:57

Ja jsem dite taky vzdycky strasne chtela. Jeste v tehotenstvi jsem byla presvedcena, jak je to to nwjnejnejlepsi a jsem nejstastnejsi…a ted, tri mesice po porodu, se mi ty pocity vraci. Ale hned po narozenk skoro do ted ksem dk ditku nic moc necitila. A jednohj dne jsem se pak probudila a bylo to tam. Takze za me - neboj, prijde to. Je velmi velmi nepravdepodobne, ze bys ho nemela dost rada. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
RadkaEm
22.10.16 15:07

A co se na to začít připravovat materiálně? No jo, je zatraceně brzy, ještě nejsi ani těhotná, ale…Já zbožňuju každý kousek toho malinkatýho oblečení, co mi zaplnilo skříň. A často se chodím zavírat do ložnice a otvírám šuplíky a čichám k těm vypraným a voňavým věcičkám a říkám svýmu břichu - holčičko, už abys tu byla. Třeba tě to trochu nabudí a začneš se těšit :)

• Citovat
  • Upravit
10461
22.10.16 15:14

@-Luciš- tak už to, že o tom přemýšlíš, je známka toho, že ti na tom budoucím dítěti záleží. Podle mě jsi v dobrém úmyslu trošku přepálila začátek. Nelež v knížkách o těhotenství a porodu, zkus to brát víc přirozeně, můžeš být dobrá máma i bez toho, abys to měla naštudované jak z vysoké školy rodičovství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
22.10.16 15:22

@RadkaEm To bych mohla zkusit, jen nevím, co mi na to řekne přítel… :) On pořád říká, že kvůli tomu dítěti, které ještě ani není v břichu moc blbnu.. Což tedy souvisí i s tím, co říkáš ty @Hoa Mai
No, snad je to celé jen chvilková nejistota… Doufám v to… I přítel by byl moc smutný, kdybych mu teď řekla, že se mimčo odsouvá… Fuj, to zní ošklivě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí