5. měsíční dcera mi spadla z gauče :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
146
30.7.18 13:38

V nemocnicich takove pady hospitalizuji na 48 hodin. Pokud nebylo po padu bezvedomi nebo zvraceni nebo nema na hlave bouli jak hrom, tak se RTG bezne nedela. Tech 48 hodin se sleduje jestli se dite chova normalne, nezvraci, zornicky (jestli jsou stejne velke) a proste jestli se nejak jinak neodlisuje od normalu. Pokud se nic neobjevi, po 48 hodinach se pusti a dal se to neresi. Takze pokud je mala v pohode nebala bych se ;) Myslím, ze se jenom doktorka boji prevzit odpovednost a rict, ze je to v pohode. Tak vas radsi poslala dal. :roll: Na RTG se krvaceni do mozku stejne nepozna, ten je hlavne na kosti. Nase mala spadla v 6 mesicich z postele a je v pohode. A když se zacala stavet kolem nabytku, tak padala porad..no moje nervy :lol: Ale uz ma rok a nadledky nepozoruji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
30.7.18 13:39

Nejlepsi je dite na gauc vubec nedavat, pak z nej taky nemuze spadnout ze :) me mala taky spadla, nastesti tam mame z jedne strany jeste mensi odkladaci stupinek ktery ji hodne zbrzdil. Od te doby ji na gauc proste nedavam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
30.7.18 13:42

Na gauč už ji nikdy nedám.. vůbec nechápu, na co jsem myslela.. máme u gauce naštěstí vyšší koberec, tak snad to vážně nebylo tak hrozny.. takže myslíte, ze pokud zítra (po těch 48 hodinach) bude v pořádku, beze změn, nemusim se už pak bát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
30.7.18 13:44
@Karolinaq píše:
Na gauč už ji nikdy nedám.. vůbec nechápu, na co jsem myslela.. máme u gauce naštěstí vyšší koberec, tak snad to vážně nebylo tak hrozny.. takže myslíte, ze pokud zítra (po těch 48 hodinach) bude v pořádku, beze změn, nemusim se už pak bát?

dívala ses na profil Pudloslavy?jak psala Apaji?doporučuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.18 13:47

Tak moje dcera spadla v pul roce z prebalovaku. Scouvla a spadla na zadek a pak na hlavu. Nemocnici rekli ok. Druhy den mela nahore divnou mekkou bouli (tu bouli co myslite, je uplne neco jineho, tato boule je fakt mekka.) Byly jsme na pozorovani. Udelali rtg a ja chtela utz pres fontanelu, nemela ji uzavrenou, tam by zrejme krvaceni videli. Rtg odhali jen prasklinu, se kterou se nic nedela. Dr z chirurgie rekl, ze dr z pohotovosti to udelal zbytecne, o nicem to nevypovida.

• Citovat
  • Upravit
14809
30.7.18 13:49

Moje děti se bouchly do hlavy mockrát. Jako kojenci spadlo cislo 1 cca v 8 mesicich - v posteli se postavil a obcházel kolem perinaku a bac. Cislo 2 vypadlo na hlavu z postylky, protoze lezlo ven, cislo tri bylo znatelne rozumnejsi uz v kojeneckem veku, cisla 4 a 5 jsou zase cisla. Pětka je ovsem extra bourak, a to ho hlidam ze vsech nejvic. Uplne nevim, jak tomu zabranit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
30.7.18 13:52

Na profil pudloslavy jsem koukala a žádné z příznaků neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
30.7.18 13:54

@eva valoi ty jo, pět dětí! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
30.7.18 13:57

A koukám teď, ze pudloslava na svém profilu psala, ze by se to ukázalo do 24 hod. Tak super! Bát se 7 týdnu si moc neumím představit.. vážně moc dekuju holky, konečně jsem trochu v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
30.7.18 13:59

Me spadl 8 mesicni syn z postele primo na hlavu. Nic se mu nestalo akorat hrozne rval. Sleduj jestli ji netikaji ocka nebo zda nezvraci. Stalo se to kazde tak bud v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2601
30.7.18 14:13

dcerka nám taky spadla z gauče někdy okolo 4m a to ji táta hlídal…nic jí nebylo,sledovali jsme ji ten den a v noci a žádné následky to nezanechalo.
syna moc na sedačce nenecháváme, mele sebou o sto šest, má tu čest už s topením, lednicí,nábytkem-plazí se a myslí si,že těmito věcmi se dá „projít“ :mrgreen:
ještě pádů bude,jak se bude učit chodit,běhat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
30.7.18 14:35
@Karolinaq píše:
Dekuju vám všem za uklidnění! Snad to vážně bude dobrý. Doktorka na mě koukala jak na totálně neschopnou matku a začala pak mluvit o tom krvácení do mozku bez příznaků.. tak jsem byla slušně po.. ještě jednou díky a mějte se krasne! :mavam:

Tak ono to máš hlavně kvůli tomu, že většina matek ví, co by ji doktorka řekla, tak tam radši ani nechodí :D Mě spadli oba dva mí synové.. A to jsme hlídali s tatínkem oba dva :oops: Nic jim nebylo, poprvé jsem si to také vyčítala, podruhé skoro dělala srandu, že s emusí ve všem vyrovnat s bráchou :D Doktorky tohle nerady slyší, takže pak hrozí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.7.18 14:53

@Bábrdl Tak já se hlásím, že mi dcera opravdu odnikud nespadla. Zato jsem ji vzala hlavičkou o futra jednou… :zed: No, žije.
Syn jednou se svezl z postele, ani to nebyl vyloženě pád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.7.18 15:19
@Pipet píše:
@Bábrdl Tak já se hlásím, že mi dcera opravdu odnikud nespadla. Zato jsem ji vzala hlavičkou o futra jednou… :zed: No, žije.
Syn jednou se svezl z postele, ani to nebyl vyloženě pád.

Oboje se počítá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák