5. třída - učení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11286
16.10.18 14:00
@Kelsey píše:
@Fazulina
Chces chranit sve dite, ale uvedom si, jestli mu spis neskodis. Rodice casto prehani, kdyz umetaji cestu.

Jojo, s tím souhlasím a fakt nemíním nějak extra prudit, já taková nejsem, snažím se chápat důvody a řešit vše v pohodě a klidu. Snažím se pochopit konání jiných a řídit se zdravým rozumem. Ale když na mě někdo vystartuje nějakými nesmyslnými zákazy a nařízeními a nebude ochoten se o věci aspoň pobavit a bude se tvářit, že tak to prostě je a přes to nejede vlak, nebo moje dítě bude potřebovat pomoc, tak se ozvu. V klidu a budu se snažit komunikovat na slušné úrovni. Na nikoho si nevyskakuju, ale nemám ráda, když si někdo vyskakuje na mě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.10.18 14:00

Co si já pamatuju, tak je v páté třídě ještě zkoušeli z předmětů. A učili se se mnou ještě matematiku, která mi nešla :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41898
16.10.18 14:04
@Kakachna píše:
A tímhle jsi chtěla říct co? Považuješ to za špatně? Trochu si protiřečís, protože přesně takhle to funguje ve státech, kde mají vyučování od nala dlouho do odpoledne. Dítě ráno přivezeš a odpoledne vyzvedneš. Víc se po tobě nechce.

ale já si v ničem neprotiřečím, já si se svým dítětem úkoly udělám sama a opravdu k tomu nepotřebuji nutit družinářku. Je mi celkem jedno, jak to funguje ve státech, kde je dítko od rána dlouho do odpoledne, já to tak nemám? ty ano? já chci se svým dítětem trávit čas a vychovávat ho. Chápu, že „víc se po tobě nechce“ může někomu vyhovovat, ok, ale já nemám problém převzít svůj díl zodpovědnosti a udělat s dítkem klidně úkoly ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
16.10.18 14:05
@Fazulina píše:
To byla reakce na ten výčet, co tu někdo psal, jaké komplikace můžou psaním úkolů druzinarce nastat. To je taky docela fajn řešení problémů. Raději vše zákazeme, než abychom zkusili vymyslet, jestli by to třeba neslo aspoň částečně udělat. V té družině se to nabízí. Operuju s tím předpokladem, že dítě si tam úkol udělat chce a není třeba žádný program. Neříkám, že si mají děti všechny psát úkoly v družině za každou cenu. Ale zakázat to úplně taky není správné.

Proč to překrucuješ? Bylo tam napsané, že to tam zakázané nemají, tak proč píšeš, že mají?
Jen jim to družinářka nedoporučila a vysvětlila proč. To mi přijde slušné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11286
16.10.18 14:06
@Janasas píše:
@Jar Jar no mě to moc správné nepřijde.. Jako učitel asi chce, aby děti procvičovaly i doma, protože znám pár rodičů, co se jim doma neche nic do škly dělat.. a potom si myslí, že učitel má prostě naučit a hotovo..
Možná ten učitel chce jenom zjistit, jestli ten žák pochopil co vysvětloval a procvičil si to než, pak, aby přišel do školy dal písemnku a pak sázel 5.Příspěvek upraven 16.10.18 v 13:39

Tohle ale není věc toho učitele. Když rodič nechce, holt nechce. Já nejsem proti tomu, aby se rodič doma s dítětem učil, ale ať to dělá dle sebe. Ne díky hromadě úkolů. Co když rodiči nevadí, že dítě má horší výsledky ve fyzice, ale vyniká v dejepisu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11286
16.10.18 14:08
@Kakachna píše:
Proč to překrucuješ? Bylo tam napsané, že to tam zakázané nemají, tak proč píšeš, že mají?
Jen jim to družinářka nedoporučila a vysvětlila proč. To mi přijde slušné.

OK, to je pravda. To jsem si neuvědomila. Ano, toto je řešení v pohodě. Rodice znají rizika, ale zakazane to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
16.10.18 14:11

Těžko na cvičišti,lehko na bojišti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
16.10.18 14:13
@Keyllah píše:
ale já si v ničem neprotiřečím, já si se svým dítětem úkoly udělám sama a opravdu k tomu nepotřebuji nutit družinářku. Je mi celkem jedno, jak to funguje ve státech, kde je dítko od rána dlouho do odpoledne, já to tak nemám? ty ano? já chci se svým dítětem trávit čas a vychovávat ho. Chápu, že „víc se po tobě nechce“ může někomu vyhovovat, ok, ale já nemám problém převzít svůj díl zodpovědnosti a udělat s dítkem klidně úkoly ;)

Protože jsi se těmi státy oháněla na straně 4. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Každý systém má své pro a proti. Systém, ve ktetém si děti mohou dělat úkoly až po příchodu domů a rodiče jsou zodpovědní za jejich provedení, velmi znevýhodňuje děti, které jsou ze sociálně špatného ptostředí. Naopak velmi zvýhodňuje děti učitelek. Chápu, že se ti to líbí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11286
16.10.18 14:16
@Keyllah píše:
ale já si v ničem neprotiřečím, já si se svým dítětem úkoly udělám sama a opravdu k tomu nepotřebuji nutit družinářku. Je mi celkem jedno, jak to funguje ve státech, kde je dítko od rána dlouho do odpoledne, já to tak nemám? ty ano? já chci se svým dítětem trávit čas a vychovávat ho. Chápu, že „víc se po tobě nechce“ může někomu vyhovovat, ok, ale já nemám problém převzít svůj díl zodpovědnosti a udělat s dítkem klidně úkoly

No vidíš, a ten tatínek se chce s dětmi taky učit, ale tak, jak jim je to blízké. A nechce prostě dělat úkoly tak, jak jsou zadané že školy. A nikde nepsal, že žádné, poste chce mít volnou ruku v tom, jak se bude dítě na školu připravovat. Chápu, že třeba psaní se jinak než tréninkem naučit nedá, ale jiné věci třeba ano. Tam je pak problém v tom, že učitelka nemá jak overit ten úkol, když ho nemá písemně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
16.10.18 14:18
@Janasas píše: no tak to se nezlobte, ale v tom případě za známky je zodpovědný rodič.. protože nenechá učitele v klidu učit,, ale pořád vymýšlí, co se jim líbí nelíbí.. Myslím v oblasti učení..
Každopádně každý člvoěk je jiný.. Mě prostě nevadí, když si kluk donese ukol na 10 min, vidím co se učí, případně poradím a jedem dál.

Ano, přesně tak to je. Třeba rodiče uznají za správné, že nebudou s dětmi tři hodiny denně drtit matematiku aby měly jedničky (a takhle nadrcená matika je stejně v praktickém životě k ničemu) a radši se smíří s trojkami, ale nebudou mít stresované děti. To je zcela legitimní postup a rozhodnutí rodičů (a i dětí, když budou děti chtít, ať si s nimi rodiče proberou tu matiku, tak to snad nikdo normální neodmítne).

Jestli to někdo vidí jako nehorázné vymýšlení rodičů tak budiž, ale já považuju za správné když rodiče udělají pro své děti to, co považují za nejlepší. Pro ně, ne pro učitele ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41898
16.10.18 14:25
@Kakachna píše:
Protože jsi se těmi státy oháněla na straně 4. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Každý systém má své pro a proti. Systém, ve ktetém si děti mohou dělat úkoly až po příchodu domů a rodiče jsou zodpovědní za jejich provedení, velmi znevýhodňuje děti, které jsou ze sociálně špatného ptostředí. Naopak velmi zvýhodňuje děti učitelek. Chápu, že se ti to líbí. :mrgreen:

já? nepleteš si mě s někým? já na straně 4 vůbec nepsala :think: teda, nejsem ani ze sociálně špatného prostředí, ani z učitelské rodiny, takže teď fakt tápu.....prostě nemám problém převzít za svoje dítko i část zodpovědnosti týkající se vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41898
16.10.18 14:29
@Fazulina píše:
No vidíš, a ten tatínek se chce s dětmi taky učit, ale tak, jak jim je to blízké. A nechce prostě dělat úkoly tak, jak jsou zadané že školy. A nikde nepsal, že žádné, poste chce mít volnou ruku v tom, jak se bude dítě na školu připravovat. Chápu, že třeba psaní se jinak než tréninkem naučit nedá, ale jiné věci třeba ano. Tam je pak problém v tom, že učitelka nemá jak overit ten úkol, když ho nemá písemně.

však klidně, ale hádám, že domácí výuka by ho moc zatěžovala, takže až tak moc po svém to asi nechce :think: jen tak po svém, aby se škole doma věnovat nemuseli. Chápu, ale kdyby mu nevyhovoval systém vzdělávání jako celek a učil dítko doma, tak neřeknu ani popel. Takto jde jen proti tomu, co obtěžuje jeho samotného a popradvě po té, co jsem ho párkrát viděla a četla jeho vyjádření, nejsem si ani jistá, že mu jde hlavně o toho syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41898
16.10.18 14:30
@Kakachna píše:
Protože jsi se těmi státy oháněla na straně 4. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Každý systém má své pro a proti. Systém, ve ktetém si děti mohou dělat úkoly až po příchodu domů a rodiče jsou zodpovědní za jejich provedení, velmi znevýhodňuje děti, které jsou ze sociálně špatného ptostředí. Naopak velmi zvýhodňuje děti učitelek. Chápu, že se ti to líbí. :mrgreen:

kontrolovala jsem to dvakrát, na straně 4 nemám ani jeden příspěvek, a ani v žádném jiném, jsem se „státy“ neoháněla, takže si fakt myslím, že si neprotiřečím a ty si mě s někým pleteš.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30457
16.10.18 14:31
@Jar Jar píše: Škola přeci nemůže jít proti přání rodičů. To bývalo kdysi, teď už je to tak, že rodiče posílají děti do školy, aby jim poskytla vzdělání podle jejich požadavků.A když si nepřejí určité postupy,škola by je neměla používat.Já bych to řešila jinak (a také jsme to řešili zapsáním dětí do soukromé školy podle našeho výběru), ale třeba ten pán neměl moc na výběr, neměl peníze na soukromou školu, nezvládal by tam děti vozit nebo co já vím.

Tak tohle je hodně vtipný. Myslím, že to bude další veselý slogan na nástěnce v kabinetě, kam si píšeme perly pro hezčí den. Ale pro tvou informaci - opravdu ve školách neučíme podle požadavků rodičů, máme svá jasně daná pravidla, která bez ohledu na rodičovské vrtochy musíme splňovat. Nejsme služebníci rodičů, abychom naplňovali jejich přání, a ani nemáme povinnost se jimi řídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11286
16.10.18 14:35
@Kakachna píše:
Protože jsi se těmi státy oháněla na straně 4. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Každý systém má své pro a proti. Systém, ve ktetém si děti mohou dělat úkoly až po příchodu domů a rodiče jsou zodpovědní za jejich provedení, velmi znevýhodňuje děti, které jsou ze sociálně špatného ptostředí. Naopak velmi zvýhodňuje děti učitelek. Chápu, že se ti to líbí. :mrgreen:

Tak mě napadá, nemělo by za provedení toho úkolů být odpovědné hlavně to dítě ? :D

Co když dítě udělá úkol špatně? Za to jsou nějaké postihy? Myslím, když třeba rodič prostě to učivo neumí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí